| Autor |
Zpráva |
Fan
|
# Zasláno: 13 Led 2005 07:20
- Nahlásit
nevíte někdo proč?
Když jdem venčit, jen venčit, tak je ho.no OK, ale jak jdeme na prochazku, tak prvni ho.no je OK a za chvilku prijde na řadu ho.no č. 2 a to už je průjem, ale když jdem po procházce zase venčit např. po 3 hodinách, tak je ho.no zase OK a je to tak každou procházku. ?
(má jen granulovanou stravu+vitamínové tablety, nebo vitamínový prášek s calciem)
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2005 08:43
- Nahlásit
Ahoj fan, bud tvému štěněti nevyhovují granule a byla by potřeba je vyměnit nebo to může být (jak už tady někdo psal), že se při pohybu stolice nestíhá dostatečně utvořit a pak vyleze to, co vyleze.
|
MA*
|
# Zasláno: 13 Led 2005 10:31
- Nahlásit
No já mám nekdy stejný problém, a vetsinou je to tehdy kdyz pesan hodne beha, tak si rikam ze je to tim, nejak se mu zacnou hybat streva a je to holt ridsi, i když na zacatku vykadi hezke bobiky )
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2005 10:41
- Nahlásit
Pokud nema prujem i poprve, tak to nereste, jen to nestaci "tuhnout".
|
šedý vlk
|
# Zasláno: 13 Led 2005 15:45
- Nahlásit
Fan naše šiba taky tak kadí už pár let a jinak je zdravá a veselá. Někdy má dva dny pauzu a pak z ní vyjde taková dávka že toho tolik snad ani nestihla sežrat.Ale pozor pokud má granule a ještě kalcium tak abyste nepřevápnili.V granulích by měla být vyvážená dávka vitamínů i vápníku.Když je ho moc tak škodí.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2005 15:53
- Nahlásit
šedý vlk
Dobrý postřeh s tím vápníkem. Fan, šedý vlk má pravdu - hodně vápníku je stejně tak na škodu jako málo!
|
Fan
|
# Zasláno: 14 Led 2005 06:03
- Nahlásit
Jo, díky, nedávám mu toho moc, jednou týdně malou lžičku neplnou,jen tak pro jistotu jinak dostává vitamínové tablety.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2005 11:35
- Nahlásit
Fan
asi to sem nepatří, spíš do nějakého fóra o výživě, ale myslím, že není dobré, aby pes jedl pouze granule. Někde jsem četla, že psi, kteří dostávají i zeleninu a ovoce (př. mrkev, jablka atp.) mají mnohem lepší i stolici - pevnější.
Já svým psům střídám granule s vařeným od malička, k tomu dostávají syrovou zeleninu a ovoce(nejraději mají mrkev, jablka, salátovou a salátovou okurku) a mají pěkné pevné bobky. Takže to co jsem si někde přečetla mohu jen potvrdit.
|
evča
|
# Zasláno: 12 Úno 2005 02:14
- Nahlásit
Ty názory se liší. Mě zase říkal veterinář(podotýkám, že opravdu kapacita),že není dobré střídání vařeného s granulemi.Můj pes měl často průjem, někdy z něj stříkala doslova voda, když dostával vařené jídlo.Začali jsme s granulema a je klid.Od té doby už nikdy průjem neměl a je to už asi 5 let.Ovoce a zeleninu mu ale také dávám, protože loudí a má ji hrozně rád.Ono prý hrozně záleží, jakými granulemi se krmí. Já krmím pořád stejnou značkou, těmi nejkvalitnějšími a psi jsou v pohodě.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2005 19:52
- Nahlásit
evča
Jsou psi, kterym michani stravy nesedne. Ja jsem take zastance granuli, ale obcas svemu psovi dam i neco jineho(kure, vajicko, zeleninu, tvaroh), ale opravdu jen trochu, prujem potom nema.
|
evča
|
# Zasláno: 12 Úno 2005 21:31
- Nahlásit
To máš pravdu.Každý pes je jiný, naše fena může jíst všechno, i tučný maso a průjem nemá.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2005 09:57
- Nahlásit
evča a niniel
je fakt, že někteří psi střídání vařeného a granulí špatně snášejí, ale pokud se to tak začne dělat hned od štěněte - pokud to tak majitel dělat chce, v drtivé většině si trávicí trakt pejska zvykne. Plně souhlasím s tím, že není správné míchat granule přímo s vařeným do jedné misky. Jinak já střídám vařené s granulemi. Mí psi baští granule a tak 2x až 3x do týdne jim uvažím např. kuřecí játra s rýží či oberu kuřecí krčky, srdíčka atp..... pesani taky milují zeleninu, žloutky (syrový bílek se nemá zkrmovat, ničí biotin), všechny mléčné výrobky......a průjem nemají. Jen tučné nedávám - to mým šmudlům nesedí, ale jinak taky baští všechno
|