| Autor |
Zpráva |
Eny
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2005 09:00 - Změnil/a: Eny
- Nahlásit
Tak už nás taky postihl problém, který jsme jedenáct let znala jen z doslechu, zánět v uchu. No nakapu kapičky a je to, ono se to vyléčí, mylsela jsem, ale ouha, zjistila jsme malý problémek, nevím jak vpravit vzpínajícímu se zvířeti, které mrská hlavou jak ryby na suchu, jen co s k ní přiblížím s onou podezřelou lahvičkou.
Na aplikaci navíc ve většině případů jsme sama. nevíte někdo tady jak přidržet... nebo někdo kdo má s záněty uší zkušenousti poraďte prosím.
Tohle je první věc, co si nenechá udělat, jinak je docela hodný pacient i třísky z dásní si nechala od mě vytahnout bez problémů, jen ty uši, asi je na ně nějaká háklivá
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2005 09:59
- Nahlásit
A co smečková žárlivost? Ty máš přece víc psů, že. Co takhle předstírat, že se zabýváš druhým psem a háklivka třeba přijde a začne se ti sama vnucovat. To dělá naše žárlivka veteránka - jak někomu jinému dávám tabletu, čistím uši nebo střihám drápy apod., ona přijde a přímo se mi cpe pod ruce. Tak držím palce, vždyť to kápnutí do ucha je hned hotové.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2005 10:06
- Nahlásit
Eny
jen ty uši, asi je na ně nějaká háklivá
Nediv se, taky by si byla... Co povel lehni a zasednout jí, jednou rukou držet čumák na stranu a druhou kapat??? Vím, že se mi to lehce říká, já to takhle dělala jen kokrovi. S větší potvorou zkušenost nemám.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2005 10:43 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
Někde se tu už psalo, že je dobrý natáhnout tu dávku do stříkačky a vstříknout, jde to rychleji a najednou
|
bord
|
# Zasláno: 16 Zář 2005 10:45
- Nahlásit
Eny
Můj čoklík ze zásady když vidí,že nesu podezřelou lahvičku tak zdrhá,ale když ji utajím a jen si ho položím a škrábu kolem uší což miluje,tak si ani kolikrát nevšimne,že mu je čistím.Jinak když dělá problémy tak ho stejně jako Jandula přisednu,ale je to lepší po dobrým..
|
Anonymní
|
# Zasláno: 16 Zář 2005 11:08
- Nahlásit
Doporučuji kapky ohřát na tělesnou teplotu (samozřejmě jen u léků, které to snesou). Pak pejsek tolik necítí, že se mu do ucha kape. Vhodné je i měnit různé druhy kapacích lahviček - nedojde ke spojení nepříjemného zážitku s jednou konkrétní lahvičkou. Tyto rady jsou ale spíše aplikovatelné při dlouhodobém používání čistících kapek.
MVDr. Tomáš Vlach
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2005 11:38
- Nahlásit
Děkuji všem moc za rady, zatím jsem to zkoušela s tím zalehnutím, tedy psisko na povel lehne na zem, já si sednu nad něj, juednou rukou chytám ucho, druhou držím lahvičku, no a třetí bych potřebovala na hlavu jenže tu už jaksi nemám
feňule drží do té doby než jí padne do ucha první kapka, pak už pod sebou rázem nemám 28 kg čubinku, ale asi tak 150 kg koně nikdy bych nevěřila co dokáže.
S tou stříkačkou je to dobrý díky to zkusím
No ohřáté by to asi snesla lépe, jen nevím jestli se antibiotika můžou ohřívat asi ne, co?
No ale u toho druhého čistícího cosi, by to snad šlo, na obou kapičkách je skladovat do 25 °C, myslíte že by to nevadilo? Máme kapat třikrát denně 10 dnů a jsště jedenkrát denně čistit a čvachtat, no tak pak ze mě bude odborník na krocení divé zvěře
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2005 11:42
- Nahlásit
Eny
Co si tu lahvičku dát na určitou dobu do podpaží???
|
Tasy1
|
# Zasláno: 16 Zář 2005 11:43
- Nahlásit
Eny
Tak to držím palce....To zvládneš a já mysím,že za pár dní si Enuša zvykne
|