| Autor |
Zpráva |
abcd
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 23:05
- Nahlásit
Prosím, kdo máte zkušenosti s podáváním koňského Alavisu na klouby psíkům, kolik dáváte v přepočtu na kg a s jakým druhem máte nejlepší zkušenosti? Jedná se mi o výživu pro sportujícího psa, jednu seniorku a mladého pejska s kloubními problémy. Moc děkuji za zkušenosti.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 23:48
- Nahlásit
Měla jsem dvousložkový a nyní mám asi 4 neděle třísložkový, který je navíc i proti bolestem. Mladší fenka měla astrozu už asi od dvou nebo tří let. Koňský Alavis má asi 2 roky, možná o něco víc. Nevidím rozdíl v něm a jiných preparátech. Pesina funguje a držela se bez bolestí donedávna. Někdy v září začala mít asi bolesti (ale trpí i na záda, tak se to dá těžko rozeznat). Alavis krátce nato došel a veterinář řekl, že ho stejně máme vysadit na měsíc. Před Vánoci dostala ten se složkou proti bolesti. Zdá se, že se jí ulevilo. Veterinář říkal, že při množství mých psů, je koňský Alavis výborné řešení vzhledem k penězům a účinnosti. Pokud bych ale měla jednoho psa, tak myslím, že by mi doporučil něco jiného, dražšího.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 08:11
- Nahlásit
Pro mladé a zdravé py soužívám Alavis dual, je tam dávkování na 100kg nějaké ty gramy. Tak si to podle hmotnosti psa nějak přepočítám. Ale ve směs dám pro 40 kg psa tak třetinu té odměrky, co je v balení. Pro psa s artrózou dávám ten s msm, ten je i proti bolesti.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 10:01
- Nahlásit
pajda222
Já dávám 24 kg psům skoro polovinu odměrky. Je to asi hodně, ale ublížit to nemůže. Mělo by se to dávat 2 m, a pak měsíc ne. Jo? Protože já už jsem slyšela několik dávkování s přestávkami jednou za rok, jednou za půlrok atd. Tak nevím.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 12:04
- Nahlásit
Vlčáčková
Já dávám 24 kg psům skoro polovinu odměrky. Je to asi hodně, ale ublížit to nemůže
může-řídnutí kostí
abcd
já mám 3 psy vyloženě v léčebném programu takže nedávám kůry, ale pořád, ted´ tedy mají hydrolyzovaný kolagen.
Dávala jsem NO a kolii každému na špičku nože
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 12:46
- Nahlásit
Já tam taky vždy hrábnu a něco jim nasypu. Nedávám to každý den, někdy se mi to nechce vyndavat, tak nedostanou. Takže to krmím pořád, pauzy třeba na měsíc nedávám, páč to nedostávaj každej den. Akorát štěněti se to snažím dávat pravidelně.
|
abcd
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 15:09
- Nahlásit
Moc vám všem děkuju . Koupím teda asi tenhle http://www.alavis.cz/alavis-triple-blend, koňský Triple Blend, ten bych dávala všem (dávám taky pořád, ale min. dávku) a plus bych ještě k tomu vzala pro mlaďáska bolavého asi ten Celadrin, už jsme ho jednou měli po operaci a pomohl, tak ho asi zkusíme teď znovu a ještě k tomu ten Triple Blend. Já právě v tom také nevidím absolutně rozdíl, jen cenově, tak se k tomu konečně odhodlám a dostanou pro koně . Ten Triple by se měl dávat v průměru 3g na 100kg, takže v přepočtu na mé psy cca 20 kg to bude 0,6g na jednoho, což není ani čtvrt odměrky.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 18:51
- Nahlásit
Dávám 65 kg psovi půl odměrky Dualu a půl MSM.
Teď se trochu zhoršil, tak se pak asi budu pídit po něčem účinnějším (už jsem na dně pixly).
Jo a mělo by se to dávat fakt denně (celá kůra v kuse), jinak to nepůsobí.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2012 00:19
- Nahlásit
abcd
Na stránkách výrobce se dá najít dávkovací tabulka koňských Alavisů pro psy.
Už asi dva roky dávám 40kg psovi cca 1/3 odměrky triple-blendu. Pravidelně. A pokud si někdy kulhne, tak na pár dní dostane Rimadyl. Nedávno jsem to probíral s MVDr. Duchkem a souhlasil.
Dřív jsme míchali dva Orlingy a nevidím rozdíl.
|
abcd
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2012 10:12
- Nahlásit
Walda
Aha, tak to nějak nemůžu najít, našla jsem to jen u Celandrinu, protože ten uvádějí, že je pro psy, koně i kočky, tak to mají v jedné tabulce. Ale asi spíš teda špatně hledám.
Také máme doma Rimadyl, pro všechny případy, jako výživu teď měli Aptoflex, ale ten nám tedy nepomohl... Triple Blend už je objednaný . Orling jsem také dříve dávala, ale když byl práškový, musela jsem jim krmení vlhčit, protože prášek je strašně štípal na jazyku, jsem zvědavá, jak to bude s Alavisem...
Také chodíme k panu Duchkovi .
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2012 21:13
- Nahlásit
abcd
když byl práškový, musela jsem jim krmení vlhčit, protože prášek je strašně štípal na jazyku, jsem zvědavá, jak to bude s Alavisem...
Já nedávám léky do krmení. Je zvyklý každý den si vylízat z mističky mňamku, které říkáme "meducína" , (už z toho máme povel). Je v tom Alavis, zbytek drobečků z pamlskovníku, voda, třeba trocha jogurtu, medu a co mě ten den zrovna napadne.
Ze stejného důvodu nepoužívám veterinární granule joint-mobility. Nedá se odděleně dávkovat krmení a chondroprotektivum.
|
abcd
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2012 21:57
- Nahlásit
Když už je tu ta diskuse, napadlo mě ještě, neznáte někdo, nebo nevíte o nějakém psovi (ale nevím, zda je to vůbec možné), který byl schopný žít bez obou kyčelních kloubů? Nebo bez jednoho, i přesto, že je druhý kloub také postižený DKK?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2012 22:35
- Nahlásit
abcd
Mám dojem, že něco takového říkal veterinář na klinice nad snímky artrozy mojí fenečky. Ale je to dávno a viděl to jako problematické (co si tak vzpomínám). Šlo o to uříznout tu "hlavu" kyčelní kosti, která zapadá do jamky. Pak že bude nožička držet jen pomocí svalů, které se musí posílit. Pejsek ale nožku dostatečně neovládá, zůstává mu prý natažená. Takže si představ sedání a lehání a vstávání pejska s takovou tlapičkou. No a když to bude i na druhé straně?...
Ale je to opravdu už dlouho - takových 8 let. Možná si to pamatuju špatně a taky za tu dobu mohl výzkum pokročit. Mluvila jsem tehdy s doktorem z Jaggy Brno, Komárova 5. Zkus si tam zavolat.
|
abcd
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2012 23:12
- Nahlásit
Ano, děkuji, já vím o všech možnostech, můj pes je po dvakrát přeoperované endoprotéze kyčle a přestávám věřit, že se mu implantát ujme. Takže je možné, že se bude muset vyndat a že zůstane bez kyčle. To by nebyl pro něj takový problém, má 14,5kg, kdyby byla druhá noha zdravá, už je to tak dávno udělané a netrápila bych ho implantátem. Ale on má tu druhou také špatnou, takže by ho dlouho neunesla... Proto mě zajímalo, zda třeba nemá někdo zkušenost s lehčím pejskem úplně bez kyčlí (o tom jsem ale v životě neslyšela) nebo o něčem podobném... Po téhle zkušenosti asi budu mít strach operovat později i druhou nohu TEP.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2012 23:29
- Nahlásit
abcd
No, tak to je mi líto.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2012 10:00
- Nahlásit
abcd
A jéje, tady si zas někdo chtěl zaoperovat .
|
abcd
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2012 18:04
- Nahlásit
Tak bych to neviděla, není potřeba hned soudit. Ono když vám štěně v deseti měsících skoro přestane chodit, tak uděláte pro něj co jde. Obešla jsem několik ortopedů (i narovinu jsem jim řekla, že u nich operovat nebudu, jen jsem chtěla názor) a všichni doporučili tenhle postup. Než mě napadnete, že svého psa trápím operacemi a tak, dopředu říkám, kdo nic neví a nezná nás, nesuďte. Nicméně, moje otázka byla o životě psů bez kyčle/í, tak prosím všechny ochotné o zodpovězení jen téhle otázky, ne příspěvků okolo.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2012 18:39
- Nahlásit
abcd
Než mě napadnete, že svého psa trápím operacemi a tak, dopředu říkám, kdo nic neví a nezná nás, nesuďte.
Nenapadám vás, ale ty veterináře, spousta si jich moc ráda zaoperuje, když jde o nějaký ne úplně typický zákrok .
|
kobroor
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2013 11:33
- Nahlásit
Ahoj, uvažuju nad koupí Alavisu Dual (pro koně), ale nejsem schopná se dopočítat, kolik účinné látky v mg dostane v denní dávce
Můžete mi to někdo spočítat?
Obsah účinných látek v 1 kg:
Glukosamin sulfát – 396 g
Chondroitin sulfát – 252 g
Dávala bych asi 1g/denně
Díky
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2013 11:59
- Nahlásit
kobroor
tak dostane 1/1000 tedy 0,396 g GS a 0,252 g ChS
|
kobroor
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2013 12:49
- Nahlásit
birma
jj, to je mi jasné, ale kolik je to v miligramech? Je 1g = 1000mg?
Tedy by to bylo 396mg a 252mg, je to tak?
To jsem spočítala, ale přišlo mi to hrozně málo?!
Abych "byla na svým", musela bych dávat min. 6g, tj. dávka jako pro 300kg koně (podle stránek Alavisu). Není to moc?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2013 13:14
- Nahlásit
kobroor
Je 1g = 1000mg?
Tedy by to bylo 396mg a 252mg, je to tak?
ano
Abych "byla na svým", musela bych dávat min. 6g, tj. dávka jako pro 300kg koně (podle stránek Alavisu). Není to moc?
nevím, nejsem vet. Přepočetla bych to na tvém místě tak, aby ti to vycházelo stejně na mg, jako kdybys dávala adekvátní psí Alavis
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2014 23:00
- Nahlásit
Nesetkali jste se někdo někdy s tvrzením, že ten jablečný pektin, který je obsažený v koňském Alavisu triple blend, prý nějak u psů dělá problém pak právě s využitelností glukosaminu, chondroitinu a MSM?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2014 17:14
- Nahlásit
Mel
nevim,ale tu a tam jsem zaslechla názory v podobným smyslu..že přípravky pro koně jsou vzhledem k jejich rozdílnýmu zažívání pro psa blbě využitelný..ale zas třeba i vetové některý to schvalujou,takže taky nevim..spousta lidí to tak praktikuje
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2014 17:36
- Nahlásit
davidkova renata
já to právě slyšela teďka poprvé, tak nad tím přemýšlím, bo mám přezubující štěně a roste přímo před očima
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2014 17:38
- Nahlásit
Mel
mám přezubující štěně a roste přímo před očima
Dej mu co nejkvalitnější výživu, drž ho štíhlé a na kloubní přípravky se vybodni. Ty jsou ke zmírnění následků artrózy, u zdravých psů nemají absolutně žádný preventivní efekt.
|