Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Učůrávání ...
Autor Zpráva
barus10
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2011 09:03
- Nahlásit

Dobrý den,
máme 4 letého německého ovčáka a už asi rok máme problémy s učůráváním. Třeba když jdeme na procházku, tak i když je vyvenčený pořád ukapává. Na cvičáku když ho dám do odkládačky a za chvíli přijdu, má to celé počůrané. U veterináře jsme byli. Říkal, že má slabé svěrače. Od podzimu 2010 střídáme různé tabletky a pořád nic nepomáhá. Nemáte s tím někdo zkušenosti ?
Děkuji za odpověď

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2011 09:19
- Nahlásit

barus10
jako pes samec? předpokládám,že problém s prostatou se vyloučil,a co jste zkoušeli? kámoška měla psa stimhle problémem,ale bylo to od dávného úrazu páteře,prášky pomáhaly jen chvilku,nakonec to řešila plenama bo to přesáhlo únosnou mez,ale bylo to až někdy po 10 roce věku

barus10
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2011 09:48
- Nahlásit

Ano, pes jako samec. Zkoušeli jsme nejdříve pastu Uropet, pak Mictonetten, Ubretid a teď máme speciálně připravené tabletky. Úraz předtím neměl. Jenom ze začátku měl v moči bílkovinu, ale to bylo po prvních tabletkách v pořádku. Nám to nějak nevadí, pejska máme venku, ale třeba když jsme na cvičáku a on tam počůrá odkládačku, tak nám je to takové blbé.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2011 09:56
- Nahlásit

barus10
hm,nevim,no,zrovna ted jsme probíraly kámošky boxinu,co se pochcává skutečně brutálně,sou jí 3 a v roce byla kastrovaná,dost možná je to tim,řešení v zásadě není, kámoška je lidská doktorka,takže vyzkoušela ledacos,ale bez výsledku..ted je na plenách neb navrhované utracení jaxi odmítá..prej na svěrače prostě neni nic co by zabralo..takže jsem ti nepomohla vůbec..

barus10
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2011 10:05
- Nahlásit

Dobře, nevadí jsem ráda za každou zkušenost.

worick
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2011 10:16
- Nahlásit

davidkova renata
barus10

poškozené svěrače u fen po kastraci jsou docela častá komplikace. U psa jsem o učůrávání doteď neslyšela, pokud neměl problémy právě s prostatou, močovým měchýřem či ledvinama. Ale zničehonic ,,slabé svěrače" u mladého psa mi přijde divné... Nezkoušeli jste kontaktovat nějakého vyloženě odborníka přes tyhle ,,urologické potíže" u psů?

barus10
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2011 11:03
- Nahlásit

To jsme nezkoušeli. Jenom jsme byli u veterináře. Nejdříve měl bílkovinu v moči. Doktor říkal že to může být tím. Ale po vyléčení už žádná bílkovina v moči nebyla. Přesto tyto problémy přetrvávají dál. O prostatě doktor nic neříkal.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2011 11:39
- Nahlásit

barus10
O prostatě doktor nic neříkal.
jAko ani jí nevyšetřil??

barus10
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2011 11:43
- Nahlásit

Ne, jen když jsme tam poprvé přišli tak říkal ať odebereme moč a pak se uvidí. A když moč byla v pořádku, tak pejska jenom prohmatal a říkal že má slabé svěrače.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2011 11:48
- Nahlásit

barus10
hm..osobně bych mazala rychle jinam.

barus10
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2011 11:57
- Nahlásit

Nevím. S tímhle veterinářem jsme byli vždy spokojeni. Na netu jsem četla, že prostata bývá problém starých psů. Tak nevím jestli u mladého psa se to objevuje také. Ale měli jsme s tím problém asi už ve 2 letech psa, možná dříve. Teď se to ale zhoršilo tak jsme se to rozhodli řešit.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2011 12:03
- Nahlásit

barus10
netu jsem četla, že prostata bývá problém starých psů.
osobně znám 4 letýho NO co byl v létě kastrován kvůli prostatě

barus10
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2011 12:08
- Nahlásit

Dobře, příště se doktora zeptám přímo na tu prostatu. A uvidíme.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2011 12:31
- Nahlásit

barus10
odkud si, že bysme tě navedli na urologa?

barus10
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2011 12:44
- Nahlásit

Jsem z Hlučína. Poblíž Ostravy.

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2011 12:46
- Nahlásit

barus10
Mám psa v podstatě s tím samým, ale je starší, takže nejdřív se zkusila ta prostata a kastrace a teď čekám, jestli přijde zlepšení, ale zatím se zdá, že je to spíš horší. Druhá možnost totéž co ty, prý slabé svěrače a prý jsou na to nějaké drahé kapky, víc nevím, jsem se zatím nevyptávala, jsem doufala, že zabere ta kastrace. Máme čekat pár měsíců, teď je to zatím měsíc, takže další bude řešit asi na jaře.

barus10
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2011 12:50
- Nahlásit

Maya
My už to řešíme od podzimu loňského roku. Ale už od 2 let měl tyto problémy, ale ne v takové míře. Teď máme speciálně připravené tabletky a zatím to zlepšení není nic moc.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání