| Autor |
Zpráva |
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 13:29
- Nahlásit
Ahoj, máte někdo zkušenost s tímto způsobem odčervení?
http://www.baron.cz/pes/odcervovaci-byliny-pro-psy -3345-k-X000138-X000644.html
Případně jiným na přírodní bázi? Díky
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 13:43
- Nahlásit
Nejpřírodnější je neodčervovat, ale dělat koprologický vyšetření a až podle toho si případně zvolit ten správnej přípravek. Jaký maj parazity, že na ně chceš použít tohle?
|
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 13:47
- Nahlásit
Maky a Trix
Mí psi nevykazují známky začervení. Zajímá mě, jestli má někdo zkušenost s odstraněním vnitřních parazitů přírodními prostředky.
|
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 13:54 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Maky a Trix
Nejpřírodnější je neodčervovat, ale dělat koprologický vyšetření a až podle toho si případně zvolit ten správnej přípravek.
Jinak s tímto samozřejmě souhlasím, nejsem přívržencem preventivního odčervování (mimo štěňat a březích fenek) x krát do roka , ať už chemickou nebo přírodní cestou...
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 14:02
- Nahlásit
se vomlouvám. nemám s tím žádné zkušenosti, upřímně bych to asi nepoužila na začervenýho psa.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 14:05
- Nahlásit
Zkušenost nemám, ale slyšela jsem, že dobře funguje kysané zelí. Nezkoušela jsem, tak nevím. Třeba bude vědět někdo odsud - jestli to funguje a taky jestli se to dá do psa vůbec dostat.
|
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 14:10
- Nahlásit
Maky a Trix
se vomlouvám.
Jééé, to se nevomlouvej, není za co...
upřímně bych to asi nepoužila na začervenýho psa
No, já asi podle míry a situace... Jenže s výše zmíněným a ani jinými přírodními prostředky v téhle souvislosti zkušenost nemám.
Jak mám dva už poměrně staré psy, tak mě zajímá, jestli případně existuje šetrnější účinná cesta.
|
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 14:13 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Vlčáčková
že dobře funguje kysané zelí
??? Kysaný zelí funguje, když pes sežere nějaký nepoživatiny a je třeba to šetrně dostat ven... Ale na začervení? O tom jsem jěště neslyšela. Jinak do mých psů zelí kysaný i nekysaný dostanu v pohodě...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 14:23
- Nahlásit
Aha. Aha. Že bych to někdy zkusila? Už vidím Bekynku, jak papá zelíčko .
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 14:27
- Nahlásit
já to nikdy nepoužila, ale kamarádka říkala, že to na její 3 psy fungovalo, že i když několikrát odčervovali chemicky a nikdy z nch nic nelezlo, tak po tom přípravku od barona jo
|
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 14:29
- Nahlásit
kejtlin
díky
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 15:30
- Nahlásit
Vlčáčková
Mí psi kysané, nekysané, červené, bílé i jakékoliv jiné zelí zbožňujou. Ovšem na odčervení bych je rozhodně nepoužila. Jeden soused, "takykynolog" onehdá úspěšně odčervil svou 8letou NO takto - dal jí pět syrečků a litr mlíka. Fena se vyblila z podoby a s tou podobou navíc vyblila i metrovou tasemnici. Ovšem, je to jenom pověst...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 15:59
- Nahlásit
corgi
Po litru mlíka bych se poblila a posrala taky.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 16:36
- Nahlásit
Vlčáčková
No vidíš, a červi by byli venku....
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 16:46
- Nahlásit
corgi
Červa vypaluju jinak! Ale pro psy to není použitelné, neb nemají pochopení pro drobné lidské radosti života.
|
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 17:10
- Nahlásit
Vlčáčková
Prosíííím, ať se to tu moc nezakecá historkama jak se kdo vožral a poblil, díky...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 17:36 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Pařdon!
Ale není to od tématu. Zvláště, když jsem si přečetla na tom webu, cos uvedla, že pesík bude mít něco jako průjem a ten se má sbírat. Nějak si nedovedu představit, jak vysrkávám z trávy řídkou sračičku s živými červíky 15 cm dlouhými a s vajíčky. Přijde mi, že se tím prostě musí jiné zvíře nakazit, protože to nikdy nevyberu všechno. To mě trošku zviklalo. Skoro mi přijde, že by k tomu měli prodávat i příruční plamenomet k likvidaci nebezpečného biologického odpadu.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 17:36
- Nahlásit
Sem to kdysi dostala na odčervení koťat od majitelky útulku. Používala sem to jako takové to prvotní odčervovadlo u hodně začervených koťat. Ještě před Banminthem (to je vlastně nejšetrnější klasický odčervovadlo). Stejně sem pak ale při dalších odčervováních pokračovala už s klasikou, takže o účincích osobně nejsem schopná poreferovat
|
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 17:40
- Nahlásit
corgi
pět syrečků a litr mlíka
Z takový kúry by jistě mí psi až na to blití byli nadšený, ale zkoušet nebudu
stetisek123
i tak díky
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 17:45
- Nahlásit
si myslím, že jako prevence by to šlo,ale možná bych jednou za pár let radši poslala okouknout bobek.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 18:10
- Nahlásit
Jo a ještě by mě zajímalo tohle: Vlčáček měl po odchodu štěňátek krev na stolici. Spíš na hovínku než ve vnitř. Myslela jsem, že je to tím nádorem na konečníku, ale veterinář ho odčervil s tím, že to mohl chytit od štěňat, a byl klid. Čili zajímalo by mě, jestli ten přípravek by taky fungoval nebo jestli by třeba ještě víc nedráždil.
|
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 18:11 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
stetisek123
Já bych právě nedávala preventivně ani přírodní odčervovadla... Jen na okraj, docela mi hejbe žlučí, když někde čtu: "přírodní = zcela bezpečné"...
Pokud bych v případě potřeby použila nějaké "nestandardní" postupy, určitě bych nechala poprvé udělat kontrolní rozbor i po odčervení.
U toho produktu od Barona je napsáno, že na něj cizopasníci nezískávají rezistenci, to mě taky zaujalo.
Synteticky vyráběný odčervovadla by se měly právě kvůli rezistenci střídat.
|
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 18:17 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Vlčáčková
To přírodní by mělo bejt šetrnější, čili míň zatěžovat organizmus. Nicméně bych nejdřív nechala udělat rozbor bobku, jestli skutečně potřebuje odčervit. Takovýhle sřílení od boku bych zejména u oslabeného psa nepraktikovala...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 18:31
- Nahlásit
On ho samozřejmě prohlédl. Včetně toho nádoru. Ten byl do poslední chvíle před operací takový "hezký" ... prostě evidentně nekrvácel, ani konečník, prostě na problém s nádorem to nevypadalo. Vždycky, když k němu přijdeme odčervovat a očkovat, psiska prohlíží - dělá interní vyšetření a Astřice (teď i Bekynce) i neurologické.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 18:48
- Nahlásit
http://www.centrumkrmiv.cz/post/prirodni-odcerveni -koni-42/
Jsem hledala něco od mrkvi coby přírodním odčervovadlu a nejlíp popsaný je to tady.
Slečna je mimochodem hodně všestranně informovaná, takže možná by věděla i o aplikaci na psy (kdysi jsme tam jezdili pro mrkev)
|
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 18:57
- Nahlásit
kachna_
jééé, díky moc za tip
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 21:05
- Nahlásit
nedávala preventivně ani přírodní odčervovadla
já dávám preventivně česnek a nebojím se
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 21:10
- Nahlásit
stetisek123
dávám preventivně česnek a nebojím se
Mám za to, že česnek psům škodí.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 21:13
- Nahlásit
Vlčáčková
tak mi asi umřou psi A ti předchozí na to taky došli ...
Podle mě je to pověra, možná při nějakém extrémním dávkování, ale dvakrát týdně stroužek u po spousty let je jen pozitivní
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 21:17
- Nahlásit
stetisek123
Mám za to, že mi to řekl veterinář a docela rozvedl, proč. Prostě tohle už jsem zapomněla, jen jsem si zapamatovala, že česnek ne a dost jsem litovala, že jsem ho Bekynce párkrát dala.
|