Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Nádor pod jazykem - NO Trim
Autor Zpráva
dejavu
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2011 09:18 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

Jak dlouho tohle může růst, co to je za typ nádoru a jakou má šanci přežití? Vím, že nelze diagnostikovat přesně, ale máte někdo zkušenost, odhad?
http://www.utulek-cheb.estranky.cz/clanky/trim.htm l

Trim

něm. ovčák, pes, věk asi 6 let, předala MP Cheb. Je velmi hodný, smutný, apatický, odevzdaný, velmi vyhublý a dehydrovaný. Musel trpět dlouhou dobu. Nemohl jíst ani pít. Převezla jsem ho na ošetření do Německa, kde se ho ujal skvělý doktor. Celou cestu měl Trim položenou hlavu na mém klíně. Všichni se diví, kde beru tolik týraných, zubožených a nemocných psů. Rozhodně to nejsou jen psi z Chebu. Myslím, že se to stalo pravidlem, že lidé předávají MP Cheb psy, kterých se jejich majitelé úmyslně zbavili, nebo je vypouštějí za cedulí obce, aby nemuseli platit za léčbu a péči. Je třeba dohledávat majitele takových psů a tvrdě je postihovat, jinak budou útulky neustále přeplněné a začne se utrácet. Taky už na to nemám žaludek, už mám jen vztek, jak se lidi chovají a odnáší to jen zvířata. Trima samozřejmě opět nikdo nezná, jako všechny, spadl z nebe. Doktor prohlédl Trima, vyhodnotil situaci, která nebyla vůbec dobrá a rozhodl se pro operaci a jeho záchranu. Prý už si vytrpěl dost a utratit se může vždycky. Uspal ho a nádor odoperoval. Stejný doktor operoval i velký nádor u křížence Maxe, který je stále na útulku a v pořádku. Zatím Trim zůstává na klinice a ke svému majiteli se rozhodně nevrátí! Když bude třeba, bude uspán. Nádor je veliký, ale dá se dobře oddělit. Uvidí se, zda nemá metastázy a jak se bude zotavovat. Když jsem odjížděla, byl ještě na operačním sále.

brut
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2011 10:04
- Nahlásit

dejavu
já myslím, že tohle je podobné jak u lidí... záleží na tom, jestli je nádor zhoubný nebo není. Růst mohl zpočátku nenápadně a pak se během chvíle zvětšit. Ale ta velikost je šílená a Trim musel strašlivě trpět. Ty jeho oči mluví samy za sebe .....
Proč mám pocit, že ubývá slušných, soucitných lidí a přibývá sobců? Držím Trimovy palce, ať už netrpí a pokud přežije, tak ať se dostane do rukou člověka, který ho bude mít rád a bude mu oporou.

Monty
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2011 10:07
- Nahlásit

dejavu
bobek
ten nádor byl fakt šílený
jsem to neměla otvírat snad se z toho pejsa dostane a dostane se i ke člověku se kterým mu bude už jen dobře

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2011 10:36
- Nahlásit

ach bože
zkušenost nemám..naštěstí..to je děsný,ten výraz..dej vědět pokud se něco dovíš,můžem jen držet palce..

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2011 11:51
- Nahlásit

dejavu
normálně z toho udělaj snad histolku a pošlou to někam na patologii, ne? Třeba na VFU do Brna.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2011 11:55
- Nahlásit

No, jelikož dělám veterinární dohled půlce naší rozložité rodiny, tak už jsem prožila hodně. V tlamách to nejčastějí bývají melanomy. Hrozně rychle rostou. Měla ho babička u své jezevčice a jelikož babička nechodila nikdy k vetovi, vždy mi jen zavolala, abych tam dojela já, nebo že se něco děje. Psovi šílene smrdělo z tlamy, hnusnej hnilobnej zápach, fakt jak mrtvola, ale měla i dost zubní kámen, tak nevím, co ten zápach způsobovalo. Nádor jsem samozřejmě nenechala narůst do takových rozměrů,ale faktem je, že od objevení, kdy měl velikost fazole, do uspání feny, kdy to byla velikost půlky jablka uběhly asi dva měsíce a to byla stará, sedmnáctiletá fena, takže růst nebyl takový jako umladýho psa. Je to hnus, dá se to snadno odoperovat, ale prý se to brzo vrací a opět rychle roste. O metastázích nemám tušení,ale jestli to je jako kožní melanom, tak to taky pojede rychle: plíce snad první

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2011 12:57
- Nahlásit

Nevím, nejsem veterinář ani doktor, ale můj vet. říkal, že zpravidla, co hodně naroste, je spíše nezhoubné, protože zhoubné nádory místo růstu spíš metastázují.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2011 14:46
- Nahlásit

Vlčáčková
sem se na to mrkla a prej tyhle melanomy metastazujou v 80%, což teda není dobrý. No budem držel palce a doufat, že tenhle kluk bude ten 20%

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2011 15:00
- Nahlásit

stetisek123
Fakt? Tak to je špatný.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2011 15:22
- Nahlásit

je to i tady , ale my nevíme, co to bylo za nádor. Ovšem beru to, co je nejčastější. Jenže nejsem jasnovidec, mohlo to být něco jinýho

dejavu
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2011 17:13
- Nahlásit

To je špatný čtení

stetisek123
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2011 17:33
- Nahlásit

dejavu
já vím, ta naše jezevčice taky přežila všecko možný,ale na melanom už neměla. Budem prostě doufat, že on měl něco jinýho

dejavu
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2011 17:44
- Nahlásit

No, já bych vsadila na ten squamózní nádor, zdá se mi, že je to takové šupinaté na fotce.

hancaw
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2011 20:50 - Změnil/a: hancaw
- Nahlásit

Vypadá to strašlivě.Chudák pes!
Jinak já mám zkušenost kdy se našemu psovi udělal nádor na zubu a rostlo to teda jak o závod! Z velikosti malého hrášku na velikost fazole to byl tak týden. Nechala jsem to rychle odstranit a přišel o zub a kus kosti - jen oškrábnutá nic velkého Nádor byl nezhoubný a nikdy se už nevrátil. Pes - Tosa Inu umřel letos v zimě ve 14 letech ze zcela jiného důvou Tož tak ode mě
Každopádně doktor byl z toho tehdy dost nervózní a taky mě upozorňoval že v tlamě dost často bývají zhoubné nádory s metastázami. Bohužel si už nepamatuju jak se tenhle typ nádoru jmenoval.

dejavu
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2011 23:38
- Nahlásit

osteosarkom?

hancaw
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2011 21:31
- Nahlásit

Už si to fakt nepamatuju a nemám už ani nález z histolky je to asi 7 let co se mu to stalo nicméně pak žil spokojeně dál. a to bych přála i tomuhle šmudlovi.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2011 09:00
- Nahlásit

dejavu
to, co Trimovi odstranili, byla měkká tkáň nebo i s kostí?

dejavu
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2011 11:23
- Nahlásit

Tak, konečně mám nějaký zprávy:
Trim je v domácí, individuální péči. Daří se mu dobře, už může přijímat potravu a vodu. Ozvala se i řada zájemců, ale zatím do adopce neodejde. Má svého osobního ošetřovatele a na svého majitele už si asi ani nevzpomene.
Bohužel, nic odborného jsem se nedozvěděla. Situaci značně komplikuje to, že veterinář, co ho sponzorsky operoval, je Němec a Marie se s ním nedomluví, ale budu jí opruzovat dotazy nadále, ev. mu napíši, protože mne to zajímá.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2011 20:12
- Nahlásit

dejavu
tak aspon že tak,třeba to bylo něco jen benigního a pes bude v cajku,až budeš prudit,zas napiš co ses domákla

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2011 22:40
- Nahlásit

davidkova renata

i kdyby maligního, tak si aspoň užil trochu lásky a péče

dejavu
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2011 07:47
- Nahlásit

Prý rozbor dělat nebude, tak se to asi nedozvíme. A je fakt, že je to jedno, jestli to je maligní, tak bude mít ještě chvíli krásného života na konci, než se to vrátí a pak už se nedá dělat nic.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání