| Autor |
Zpráva |
jana33
|
# Zasláno: 14 Zář 2005 11:43
- Nahlásit
Ahoj všem, ráda bych znala vaše názory a zkušenosti s infekčním kašlem. Oba moji psi ho letos dostali, kříženec jen kašlal,ale labrouš dostal brutální zánět průdušek a musel brát antibiotika. Na psím hřišti,kam chodíme to chytlo snad 80% psů,ale nejen tam, veterinář mi potvrdil,že letos to opravdu byla epidemie. A tak stojím před rozhodnutím,zda nechat kluky proti infekčnímu kašli očkovat. Jenže co veterinář,to názor. Někdo je pro očkování - že je to nej prevence, někdo zase očkování zavrhuje,protože není 100%, virových kmenů je víc a očkování na jiný kmen může průběh onemocnění ještě zhoršit. Jaký je váš názor a zkušenost?
|
Suzi
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2005 11:50
- Nahlásit
Mí psi ho taky prodělali a opakuje se to skoro každý rok, takže letos už budu očkovat, podle mě se tím nic nezkazí a žádný lepší způsob ochrany před tím neexistuje. Tenhle rok toho bylo (nevim jestli jeste není) opravdu plno, měl to snad každý druhý pes, co znám.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2005 11:50
- Nahlásit
jana33
Moje fena ho měla loni v půlce října, ale tak dramatické to nebylo. Spíš jen občas tak jako zasípala a jakože nucení na zvracení a jednou zvracela, takže jsem šla k vetovi s tím, že je jí blbě od žaludku. Dostala kapky Atussin a okamžitě to zabralo.
Já bych asi neočkovala, stejně to není 100% ochrana.
|
jana33
|
# Zasláno: 14 Zář 2005 11:54
- Nahlásit
Mě to doteď taky přišlo zbytečný, ale labrouš teď musel brát týden antibiotika, dva dny dávil hleny a zvracel, neudržel v sobě ani vodu. Takže kdyby se to mělo opakovat, tak je to očkování zase alespoň nějaká prevence. I když může chtynout jiný kmen a je to nastejno.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2005 12:05
- Nahlásit
jana33
Když chytne jiný kmen, tak to ještě tak nevadí - vyjde to nastejno jako kdybys neočkovala a nic jsi tím nezkazila. Ale kdyby měl hrozit horší průběh, tak to je na pováženou. Asi bych se řídila tím, co řekne doktor, který konkrétního psa dobře zná.
|