Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / infekční kašel
Autor Zpráva
jana33
# Zasláno: 14 Zář 2005 11:43
- Nahlásit

Ahoj všem, ráda bych znala vaše názory a zkušenosti s infekčním kašlem. Oba moji psi ho letos dostali, kříženec jen kašlal,ale labrouš dostal brutální zánět průdušek a musel brát antibiotika. Na psím hřišti,kam chodíme to chytlo snad 80% psů,ale nejen tam, veterinář mi potvrdil,že letos to opravdu byla epidemie. A tak stojím před rozhodnutím,zda nechat kluky proti infekčnímu kašli očkovat. Jenže co veterinář,to názor. Někdo je pro očkování - že je to nej prevence, někdo zase očkování zavrhuje,protože není 100%, virových kmenů je víc a očkování na jiný kmen může průběh onemocnění ještě zhoršit. Jaký je váš názor a zkušenost?

Suzi
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2005 11:50
- Nahlásit

Mí psi ho taky prodělali a opakuje se to skoro každý rok, takže letos už budu očkovat, podle mě se tím nic nezkazí a žádný lepší způsob ochrany před tím neexistuje. Tenhle rok toho bylo (nevim jestli jeste není) opravdu plno, měl to snad každý druhý pes, co znám.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2005 11:50
- Nahlásit

jana33
Moje fena ho měla loni v půlce října, ale tak dramatické to nebylo. Spíš jen občas tak jako zasípala a jakože nucení na zvracení a jednou zvracela, takže jsem šla k vetovi s tím, že je jí blbě od žaludku. Dostala kapky Atussin a okamžitě to zabralo.
Já bych asi neočkovala, stejně to není 100% ochrana.

jana33
# Zasláno: 14 Zář 2005 11:54
- Nahlásit

Mě to doteď taky přišlo zbytečný, ale labrouš teď musel brát týden antibiotika, dva dny dávil hleny a zvracel, neudržel v sobě ani vodu. Takže kdyby se to mělo opakovat, tak je to očkování zase alespoň nějaká prevence. I když může chtynout jiný kmen a je to nastejno.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2005 12:05
- Nahlásit

jana33
Když chytne jiný kmen, tak to ještě tak nevadí - vyjde to nastejno jako kdybys neočkovala a nic jsi tím nezkazila. Ale kdyby měl hrozit horší průběh, tak to je na pováženou. Asi bych se řídila tím, co řekne doktor, který konkrétního psa dobře zná.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání