| Autor |
Zpráva |
jaro1111
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2011 22:07
- Nahlásit
zdravim..chcel by som sa spytat niekoho z vas ci ma skusenosti s omylmi veterinarov presnejsie:mam 11r. boxera a je po chemoterapii bo mal maligny tumor na celej slezine ,vyoperovali ho a bol na 4roch chemoterapiach,no poslednu mu dali zle respektive sa lekar netrafil spravne a islo mu to mimo do nohy..velmi mu opuchla a po par dnoch bandaze s mastou ktoru naordinoval lekar mu to vytiahli a dali vyvod.na dalsi den uz dokazal chodit no zase sa mu to zhorsilo a nechce chodit .spravi 3 kroky a lahne si .doma sa boji chodit na urcitych miestach kde sa mu to smyka .chcem sa spytat ci ste sa stym uz stretli bo mi veterinar hovoril ze sa to stava ale mne sa tomu nejak nechce verit a ci neviete ako dlho to bude trvat kym sa da dokopy a prejde mu to .... za vsetky odpovede vopred dakujem.......
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2011 00:01
- Nahlásit
Stejná věc se může stát i v případě, že je kanyla zavedena správně, ale céva následně praskne a injekce či infúze vyteče do podkoží (což není až tak vzácný jev). Délka vstřebábání (i průběh hojení) je individuální, záleží na konkrétní látce a i konkrétním zvířeti. Nevím, co přesně mu veterinář aplikoval, počítala bych s cca týdenním vyhojováním.
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2011 00:10 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
jaro1111
Dobrý den, předem se omlouvám, že nereaguji na to, na co se ptáte.
Pro odpověď bych si především zajela k jinému veterináři s dobrou pověstí, třeba i v jiném městě. Nebo klidně dvěma.
Jde o život a bolest vašeho psa. Na ohledy k lidské ješitnosti atd. není čas...
Mluví teď ze mě zlá zkušenost. Kdysi dávno veterinář prodlužoval naší první fence s rakovinou utrpení, protože věděl, že cokoli si řekne, my vysolíme... Věděl naprosto přesně co dělá. Věděl o metastázích i o bolesti, které naše fenka prožívá a přesto nám říkal jen to, co věděl, že chceme slyšet, a bral prachy.
Na druhou stranu, mám 2 staré psy, z toho fenka (cca 16) je po operaci rakovin. nádoru a zatím se drží. Neradím tedy něco vzdávat předem.
Držím moc palce, aby bylo líp, a také, abyste poznal tu pravou chvíli, kdy už je dobré pejska nechat jít...
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2011 07:28 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit
jaro1111
ci ma skusenosti s omylmi veterinarov
To teda mám moje zkušenost je taková, že se navzájem chrání a omlouvají, pokud jim nedáte jednoznačný důkaz o chybě jejich kolegy... do té doby mají milion vysvětlení. My důkaz měli, jiný vet uznal, že "kolega" udělal chybu, ale stejně se jej snažil omluvit. Že jde o bolest a trápení nějakého psa? Houby, hlavně si neznepřátelit kolegu.
Edit: ne, neudělal chybu, buď má obrovské mezery ve vzdělání nebo to bylo kvůli penězům... kde bude asi pravda, že.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2011 09:04
- Nahlásit
jaro1111
já měla svojí fenku na chemu dva roky a na tohle si vet dával velký pozor. Žíla musela být "pěkná" a vydržet. Jinak hledal jinde. Každých pár minut kontrolovali, zda to kape správně a i já byla nainstruovaná, abych to uměla poznat. Hodně prý záleží, co za sajrat do té žíly mělo jít, některé látky tolik nevadí.
|
andulicka
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2011 14:50
- Nahlásit
bohuže, stát se to může, je to chyba, která je způsobená prasknutím žíly, nebo špatným zavedením kanyly...pokud byla kanyla špatně zavedená, tak veterinář má pojištění a náklady na léčbu by hradila pojistaka...pokud praskla žíla, tak jsou náklady na Vás, ale teď to už nikdo nedokáže...chemoterapeutika jsou jedy ...řízené jedy, které jsou jedovaté hlavně pro nádor, ale jakmile se dostanou tam, kam nemají jsou jedovaté i pro jiné zdravé buňky...
|