Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Hodnocení krmiv
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
mallos
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2011 12:02
- Nahlásit

Jaký máte názor na hodnocení krmiv nezávislými weby? Teď mi přes FB došlo toto:
http://www.dogfoodscoop.com/10-best-dog-food.html

stetisek123
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2011 12:05 - Změnil/a: stetisek123
- Nahlásit

já nevím,a le kdysi udělal D-test hodnocení kočičích krmiv a vyšlo to úplně na hlavu. záleží podle mě, z jakého hlediska se to hodnotí. Mohou vzít jen zastoupení živ. bílkovin, můžou hodnotit podíly alergenů, můžou koukat na cenu...ale vše tohle spojit?
Edit: jsem to odklepla dřív: Vem si, že budeš mít krmení s vysokým podílem za studena lisovaného masa,ale bude obsahovat soju, druhé krmivo bude z masokotní moučky,ale bude v něm jen zelenina bez přílohy, třetí bude úplně jiné...nějak si to neumím představit

andulicka
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2011 00:29
- Nahlásit

srada, že nejlépe na těchto webech vycházejí ta zázračá přírodní a holistická krmiva - tak kvalitě s promiutím nežeru ani sama ale testy sleduji a ne jen u krmiv, ale i u jogurtů, hotelů a tak...

ouje
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2011 20:27
- Nahlásit

A není to zas nějaká reklama?

mallos
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2011 21:12
- Nahlásit

je tam hodnoceno hodne znacek, takze bych to na reklamu nevidel, ale nikdy nevis... nicmene jsem patral a nasel jsem vice hodnoceni s velmi podobnym vysledkem, takze to snad reklamni web neni...

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2011 22:00
- Nahlásit

Psíček
http://www.dogfoodscoop.com/top-rated-dog-food.htm l

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 08:07
- Nahlásit

Psíček
Ptají se výrobce. Jak jinak by měli původ zjišťovat? Mám dojem, že Dog food analysis nědělá ani to.

helps
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 09:01 - Změnil/a: helps
- Nahlásit

No co se týče původu jednotlivých složek tak to snad řeší akorát WHole dog journal při sestavování těch nej krmiv (jednou za rok) a pak původ ingrediencí můžeš vyčíst z různých těch certifikátů - např. Orijen prošel i glygemickým výzkumným ústavem, který v podstatě je určenej především pro testování lidského jídla. Jinak samozřejmě spousta certifikátů, když žrádlo odpovídá standardům AAFCO apod. Dá se říct, že je to jakoby jedno, my lidi taky žereme hnusy a kdoví co semletý v salámech, párcích - tím chci říct, že prostě my se nestravujeme ideálně, natož aby se tak stravoval pes. Ale nevěřím, že by všechny ty certifikáty a testy byly podvrh, takže alespoň podle něčeho se řídit člověk může. Když dáš dohromady složení a pak to krmivo má nějakou garanci, že ingredience nejsou jen vedlejší živoč. produkty, tak to jde. Ale asi se shodneme, že granule jsou jen náhražka, nechci tady naivně tvrdit, jak sou granule super.

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 09:14
- Nahlásit

Psíček
Měla jsem spíš na mysli toto
Some of the questions we ask:

Whether any of their dog food ingredients contain China imports. And, if so, which components, and what dog food testing measures are in place. Most Chinese produced foods are lacking in proper controls and regulations, and are very risky. Read here on all the ghastly details leading to the now infamous Dog Food Recall of 2007.
•Whether their products contain human grade dog food ingredients.
•Whether their products contain organic dog food ingredients
•In the case of companies whose labels state “Manufactured By ... “ or “Distributed By ...”, we ask for information on their suppliers

Jinak nevím, jak by se rozborem dokázal původ ingrediencí, to snad jedině zda složení odpovídá popisu ne?
Každopádně pro mě i toto je přínosem, protože spousta lidí ani netuší jak číst složení, tak tady se alespoň mají čeho chytit.

helps
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 10:23
- Nahlásit

Psíček

to je usmevne vzhledem k faktu, jake jso treba u nas normy pro to,co muzeme v EU jist....

to je fakt, ale zrovna ten glykemickej výzkumnej ústav má normy schválený USA, Kanadou a UK. Takže si myslím, že je to přísnější.... samozřejmě si iluze dělat nechci, ale orientačně to jde.

no přesně ... navíc lidi už jaksi nemají ani povědomí, jak vypadá jídlo...třeba zde u nás se naprosto v klidu prodává "šunka od kosti" za nějakým 175/1kg (čili v obyčejným našemkrámě jedna z nejluxusnějších šunek a je to prostě přesně taková ta rozemletá ochucená a obarvená hmota, co se z ní dělají třeba dietní párky ... nikomto zřejmě nevadí a dokonce ani yt prodavačky to zřejmě neumí rozlišit... jště to doporučují, takže co chtít za zázraky

No právě.... jelikož už v našem jídelníčku málokdy najdeš něco vyloženě kvalitního a zdravého a výživného, je dost těžký očekávat, že pes bude mít v granulích taky něco super. I když tvrdí, že sou to suroviny určený k lidský spotřebě, moc to nepomůže, páč je to skoro všechno hnusný

to nedokážu posoudit, neznám až tak psí metabolismus, aby tohle tvril či ne, aleklidně budu tvrdit, že jsou humus....ale je pravda, že ten my jíme taky, ale asi ne až takovej mnohdy no

Podle mě nejsou všechny humus, ale jen odhaduju, že je to prostě (ať jakkoliv kvalitní) taková umělá náhrada za normální stravu. Plánuju snad v budoucnu psovi dopřát BARF, ale na druhou stranu on třeba ten vetamix taky není žádnej zázrak asi

mě třeb už více myslím znalýma osobama bylo upozorňováno na to, že je hodně důležitý, jak rychle se tys uroviny zpracují, že je prostě rozdíl, jestli se pomelou čerstvý chcíplý kuřata nebo tejden starý a že prej ty tejdn starý mnohdy nmusí vůbec normám vadit

To je právě ten problém - ono kdyby člověk chtěl řešit granule, tak by musel být přímo u výroby, znát přesnej postup při zpracování a spoustu věcí okolo. Pak by se dalo třeba říct, že tohle je lepčí a tohle zas na nic. Takhle si můžem soudit i na základě složení a toho, co výrobce nebo nějaký "certifikátoři" zkontrolovali, ale pořád je to jen orientační.

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 10:36
- Nahlásit

Psíček
helps
Však se nedá říct ani původ surovin pro lidi, co my víme jestli jíme čerstvě zabitý kuřata a nebo tejden chcíplý, já to prostě tak neberu, jen sobě si najdu krám, kde ten párek alespoň proběhl kolem masa a není jen ze soji a housky a stejně tak psovi najdu granule, kde je alespoň nějaký maso a ne odpad vedlejších produktů, no a tak, víc stejně normální smrtelník nemá možnost zjistit ani u jednoho.

helps
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 11:05
- Nahlásit

Maya

jo však já to taky tak neberu..... souhlasím s tebou

Pakunobecny
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 18:23
- Nahlásit

Psíček
já myslel, že párky jsouvětšinou z těch druhotnejch masnej surovin rozemletejch ne?
Tak někerý jsou i z mouky druhotné rozemleté a špekáčky ze sádla(půl bílí půl vobarvený trošku mouky a jeto)základem je že ty si můžeš vybrat(i když stejně víš prdlačku co v tom je)ale pes si nemůže vybrat z ničeho prostě nafásne misku a žer(no a tady holt musí vybrat čék tomu zvížeti podle vlastního svědomí a peněženky)tak vo tom by ty diskus měly bejt né?Jako že si "dobří" lidé navzájem poradí co je nejlepší

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 18:48
- Nahlásit

Psíček
Tak jsou i párky z masa, ty si jen musíš vybrat co chceš jíst a jak píše pakun, ty máš tu volbu, pes ne, za něj to musí udělat lidi, takže já to vítám, že se lidi zajímají co dají psovi do misky a proto si myslím, že jsou i ty nekonečný debaty o granulích přínosem, když pár psů díky nim bude žrát místo Pedigree třeba Acanu, tak je to pro mě plus.

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 19:26
- Nahlásit

Psíček
Tak třeba některé kostelecké párky jsou bez separátů http://www.esso.estranky.cz/clanky/nabizene-produk ty.html a nebo u nás prodávají párky ve skleněný piksle, nevím kdo to vyrábí a složení je podobný - 75% masa a bez separátů a jistě by se jich našlo víc, chce to hledat, stejně jako u granulí.

Pakunobecny
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 19:43
- Nahlásit

Psíček
hlavouzed neprorazis
No vo tom žádna(pokud to není emeriken popendekl)Hafíčku dyž jediná diskuse přesvěčí pár(pár je dva tři sou dav)lidí at už přestanou cpáct pse marketofkama a koupí mu aspon náký dyž už nic tak nejedovatou pšenici tak to aspon trochu smysl má min dva pesi ti po smrti v deseti(né v pěti)nebudou sesílat na lebku hromy a blesky za to že hodily kůži z těch sajrajtů(schodnem se na tom,že cokolif je lepší než marketofky za dvě kyla což)

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 19:47
- Nahlásit

Psíček
S tím masem to nevidím až tak špatně, mám i domácí, třeba kuře a můžu říct, když to máš na talíři, tak to od koupeného chuťově nepoznáš, to takový vajíčka, to je jiná, když jsme jednou museli koupit, tak je nikdo nebyl schopný pozřít jak smrdí, synovec se dokonce poblinkal jen si kousnul, tak jsme koupili bio, ty už byly lepší, ale i tak rozdíl od domácích markantní, ale alespoň se daly sníst bez zvednutého kufru
Ale jinak jasně, že granule nejsou to nejlepší co můžeš psovi dát, ale když už, tak by to měly být spíš ty kvalitní, stejně jako děti když chtějí párek, taky ne zrovna nejlepší výživa, ale tak jim koupím alespoň ten bez separátů a ne to první co mi padne pod ruku. Asi tak.
No ale musím říct, že moji psi moc nerozlišujou, sežerou jak domácí maso, tak kupovaný, tak i grancle se stejnou chutí.

Pakunobecny
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 19:53
- Nahlásit

Psíček
ted zarvou a jejch potomci nebudou tim padem v budoucu trpet
A no zas tak výhledově do budoucna sem nenahlížela(páč mi křupla kříštálka)ale to je diskutabilní páč se pak v marketových domácnostech protočí víc ščenat čímž se podporují množitelé páč k levným granclím se dokupují levný ščeňata

Eninka
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 20:24
- Nahlásit

Psíček

ja znam i smradlavy domai

tak si je umyj občas

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 21:30
- Nahlásit

Psíček
o psi rozlsuji podle jinych kriterii nez my ze jo?
No jistě, mě si psiska pochutnali i na uleželém srnčeti co našli na louce a to já bych si teda nedala.

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 21:31
- Nahlásit

Eninka
tak si je umyj občas
A nebo zkonzumuj dřív, ono domácí vejce stejně jako všechno nevydrží tak dlouho jako kupovaný, na to lidi dost zapomínaj

Eninka
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 21:37
- Nahlásit

Maya

ono domácí vejce stejně jako všechno nevydrží tak dlouho

jo jo, některý vejce skoro nic nevydržej, to souhlas

makrel
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2011 13:05
- Nahlásit

Psíček
a kolik jich máš?

misak2
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2011 20:31
- Nahlásit

Fajn diskuze, konečně jsem narazil na lidi, kterým není jedno co jedí, myslel jsem, že ty už dávno vymřeli. Jinak 75% párky, tak to respekt, to je pohádka...

misak2
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2011 20:45
- Nahlásit

Jistě, ale já třeba již zmiňované párky nejím tak často, takže když si je dám, tak si chci dopřát něco, co fakt dobře chutná. A mrzí mě, že si nemůžu vybrat něco s velkým podílem masa.
Ono kdyby se zvířata nevozila do Německa a zpracované maso zpět, tak by jistě cena byla nižší

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2011 22:15
- Nahlásit

Psíček
No ono spíš záleží, kolik toho přivezou, moje teta dělala v řeznictví, mohli si nakupovat za nákupku, takže brala pro celou rodinu, ostatní taky a když toho přivezli míň, tak na lidi kupující už nezbylo.

helps
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2011 23:55
- Nahlásit

co tady porát hodnotíte?

Pakunobecny
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2011 00:15
- Nahlásit

helps
co tady porát hodnotíte?
Naposled mám pocit párky ze 75%masa(na stopy to nejlepčí jedině)

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2011 08:16
- Nahlásit

Psíček
Co nechápeš? Po lopatě že jako kvalitu si koupí zaměstnanci řeznictví hned jak to přivezou a když je toho málo, tak na pult se už nedostane, tudíž ty jako zákazník máš pak často smolíka a musíš vzít to horší
helps
Tož tak plkáme s Psíčkem, ale teda v názvu debaty není uvedeno, že by mělo jít striktně o krmivo pro psy, takže ani nejsme OT.

helps
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2011 08:49
- Nahlásit

Jo takhléé takže hodnocení krmiv pro lidskou spotřebu....

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání