| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2011 10:11
- Nahlásit
Zdravím, mám dotaz pro sousedy: mají 3měsíční pyrenejskou holčičku a chovatelka jim prý nedoporučila očkovat tak malé štěně proti leptospirose, prý až alespoň po půl roce kvůli tomu, že tam bývají těžké alergické reakce. Já jsem konkrétně o vyloučení leptospirosy z očkovacího schématu (je součástí běžných kombinovaných vakcín) neslyšela, moji kluci byli normálně přeočkovaní kombinovanou, kvůli zátěži z vakcinace se vzteklina očkovala až po nějakém čase zvlášť. Slyšeli jste o tom někdo něco? Připadne mi celkem nebezpečné leptospirosu u štěněte nezaočkovat...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2011 10:16
- Nahlásit
Radši odsunout vzteklinu,tu pesan určitě nechytne,ale leptospirozu může naopak chytnout raz dva,hlavními roznašeči jsou hlodavci,kteří jsou přemnožený nejen na vesnicích,ale i ve městech,to bych si teda nelajsla.Niky jsem neslyšela,že by byly nějaké nesnášenlivé reakce zrovna na leptosp...,samozřejmě individuálně je tomožné,ale obecně bývá spíš problém v tom,že se očkuje kombinovanými vakcínami,které ne každý pes snáší
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2011 11:42
- Nahlásit
ano leptospiroza bejva duvod alergii na vakcinaci nicméně není duvod jí u staršího štěněte- což tříměsíční štěně je naočkovat
|
agáta12
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2011 11:52
- Nahlásit
JO , tedy ano
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2011 12:11
- Nahlásit
Psíček
já bych štěndům dal pro jistotu možná i dvě dávky - to víš, že dvě Ono se to očkuje a pak přeočkovává
Ale jistě, je určitě očkování - jak u lidí, tak psů, které Ti bude někdo vnucovat, jako děsně důležité a jehož účinost je rázem na nule, pokud se např. u chřipky ejhle - neobjeví místo kmene A kmen B
Ale určitě ani ty neriskuješ neočkovat sebe či případné děti proti tetanu a jiným, potencionálně smrtelným chorobám. Sama doktory nenavštěvuju, tabletku si vezmu snad jednou do roka, neočkuju si tu zmiňovanou chřipku, boreliozu, encefalitidu - ale to spíše kvůli strachu z doktorů Základní očkovací schémata nepodceňuju - viděla jsem umírat švagrovu fenu na parvu - taky se mu to zdálo ,,zbytečné vyhazování peněz"
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2011 13:13
- Nahlásit
Psíček
Jo a viděl jsi umírat štěně na leptospiru popřípadě když přežilo tak trápení se s nasledky ..Mužu říct že to bylo velmi nepěkné ježdění na kapačky,zvracení,příšerně páchnoucí prujem ,a ke konci vyšponované štěně které stále ještě bojuje a nechce umřít
No a známej má fenu po leptospiře a ta je celej život na jaterní dietě což je užasné ...
|
andulicka
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2011 00:20
- Nahlásit
Leptospiru ano, po 9 týdnu...přeočkovat po 12t.
Na leptospiru bývá málo alergických reakcí...nejčastější jsou v 6 - 9 t. na adjuvans ve vakcíně (ne na patogen) statistiku nemám, ale když očkuju, tak anafylaxe jsou ze 70 % na první vakciaci (Psika a parva) 15 % ostatní léčiva, 15 % včely, vosy a 0,0nic a leptospiru (osobně jsem ji neviděla - tím neříkám, že nejsou!)
Pokud si mám vybrat zda léčit anafylaxi nebo Leptospiru, tak rozhodně anafylaxi po vakcinaci - kterou teoreticky předpokládám a jsem na ni vybavena a zvládnu jí pokud se daří za 2 hoďky za pětikilo s 99% úspěšností...než leptospiru, kterou léčím minimálně 2 týdny,stojí 5 litrů, fixluju, bo berzu doxáč, vztekám se na debila majitele a úspěšnost je tak 70% pokud majitel neřekne utratit v okamžiku kdy zjistí, že by se mohl nakazit...takže Leptospiru ve 3 měsících ANO...
|