Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Prosím poraďte! Štěně - nafouklé bříško
Autor Zpráva
Logie
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 19:08
- Nahlásit

Dobrý den,
chci se zeptat. Mám 3měsíční štěně NO. Když jsem ho před chvílí byla venčit, mělo strašně nafouklé bříško - ale opravdu hodně. Když jsem mu dávala jíst v poledne kolem 12 hodiny bylo zcela v pořádku. Je odčervené, chce si normálně hrát, má chuť k jídlu chová se jako vždycky. Prosím o radu, pokud se to zítra nezlepší, budu kontaktovat veterináře. Ale ráda bych, jestli o tom někdo něco nevíte. Děkuji mnohokrát.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 19:13
- Nahlásit

Dají se použít přípravky pro lidská miminka - sab simplex kapky. Spíš bych se ale zamyslela, proč se nafouklo, ale z jednorázové příhody nemusíš hned vyšilovat, pokud mu to nečiní problémy. Přidala bych ke krmení probiotika.

Logie
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 19:19
- Nahlásit

Díky. Taky jsem přemýšlela proč by se mohlo nafouknout, ale na nic jsem nepřišla. Štěně je neustále pod dozorem. Vím, že nemusím vyšilovat. Spíš mě to vyděsilo. Díky za radu.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 19:42
- Nahlásit

Když se to bude opakovat dej ty probiotika, zkus napřed začít s jogurtama a aktimelem, pokud to nepomůže, tak kup v lékárně probiotika pro lidi. Pokud by to měl dál, bude potřeba vet. Akle štěnda obecně mají ještě nenastartovaný trávení, tak to není nic neobvyklého.Problém by byl, kdyby měl bolesti..

Alexa
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 20:27
- Nahlásit

Logie
nemohl ti v nestřeženém okamžiku něco sežrat??? mě se jednou Barča dostala k masu a pak šoupala bříško po zemi jak byla přežraná

KEISSA
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2011 07:53
- Nahlásit

Nafouklé břicho po krmení -to muže být jednoznačně pruser hlavně u NO to by mohla být i torze žaludku na nic nečekat a k veterináři

impact
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2011 08:10
- Nahlásit

KEISSA
Torze u tříměsíčního štěněte?
Nehledě na to, že bych chtěla vidět psa, který při torzi jí, hraje si a běhá po venku.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2011 08:16
- Nahlásit

jo už jsem to viděla právě i 3 měsíčného štěněte ,nafouklé břicho po krmení to není sranda muže jít jen o banalitu ale taky ne tam bych prostě nečekala

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2011 11:47
- Nahlásit

KEISSA
Hele nevím,nevím, i veterináři udávají, že u některých plemen se může torze vyskytnout už od 6. měsíce (konkrétně u n. dog), ve třech měsících ... to by byl už skoro rarita. Netvrdím, že to není možné, určitě je, ale i já silně pochybuju, že by štěně s torzí bylo schopné běhat a hrát si a celkově být v pohodě. Event. by to mohla být samotná dilatace, to by byla ta "lepší" varianta.
Osobně mi to podle stručnýho popisu přijde na nějaký trávicí obtíže s plynatostí - to by byla ta "nejlepší" varianta

KEISSA
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2011 12:16
- Nahlásit

Já netvrdím že to je torze ale je to možná jedna z variant osobně jsem se setkala u známé s torzí u 3 měsíčního štěněte a to dokonce po jednom psovi bylo těchto případu víc . Muže to být cokoliv ale určitě bych nečekala
Žaludek psa je poměrně odolnej a když jde něco dovnitř tak by to mělo jít i ven a u psa to jde snadno pokud mu něco nesedne tak to vyklopí horem to že se nafoukne znamená že z nějaké příčiny to nejde ven ani horem ani spodem

pe3ce
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2011 12:30 - Změnil/a: pe3ce
- Nahlásit

Logie
Je odčervené
náš byl taky odčervený, z útulku, pak tu od veterináře....a stejně nedostatečně. Měl taky bříško jak balon. Tak pokud to u vás nebyla nafouklá jednorázovka, tak bych pouvažovala i na tímto. My sbírali 3 dny hovínka a po koprolce mi jiná vetka řekla, že má v bříšku, jako by byl kráva, takže ho řádně odčervila a nasadila probiotickou pastu, už ale nevím název.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2011 12:32
- Nahlásit

KEISSA
Můžu se zeptat co to bylo za plemeno. Já jsem o torzi u takhle mladýho zvířete fakt ještě ani neslyšela.
Žaludek psa je poměrně odolnej a když jde něco dovnitř tak by to mělo jít i ven a u psa to jde snadno
Jo tak to je pravda, ale zase podle toho co bylo napsáno výše těžko soudit jestli se psovi nafouknul žaludek nebo má zaplynovaný střeva. Pořád si myslím, že u štěněte jsou pravděpodobnější ty "prdíky"

makrel
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2011 12:34
- Nahlásit

Eldoguero
Uvidíme co napíše zadavatelka. Pokudpes žije, tak to torze nebyla.

Pakunobecny
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2011 12:35
- Nahlásit

Eldoguero
žaludek nebo má zaplynovaný střeva
no já bych šla k jádru věci Když jsem mu dávala jíst v poledne kolem 12 hodiny bylo zcela v pořád
co vlastně jedlo?esli mělo smaženej květák vod voběda tak bych to na torzi neviděla teda

KEISSA
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2011 12:43 - Změnil/a: KEISSA
- Nahlásit

Eldoguero
Bylo to u NO a tehdy mi to sdělila majitelka krycího psa v době kdy už bylo nakryto a šly jsme vypisovat krycí list.Měla tam tehdy pofačovaného štěníka s tím že je po operaci torze a že ji na torzi už umřelo několik zvířat... vše po tom psovi

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2011 12:48
- Nahlásit

KEISSA
Hm, jako nejzatíženější plemeno torzí se udává n. doga, ale já mám pocit, že u NO je to snad téměř ve stejný míře
Ohledně té "dědičnosti" to už jsem slyšela, jak po fenách, tak po psech, je možné, že na tom něco bude, i když přímo se asi ještě tímhle problémem nidko nezabýval, nebo ano?

KEISSA
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2011 12:59
- Nahlásit

Já mám taková dojem že torze ani není o plemeni ale i spíš o krmení ale to je jen muj dojem
Dědičnost .... jsou linie které jsou torzí víc zatížené ale asi se tím nikdy nikdo nezabýval a stejně tak si myslím že to ani nikdo nesleduje a hlavně to nikdo neuvádí.

makrel
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2011 13:18
- Nahlásit

KEISSA
á mám taková dojem že torze ani není o plemeni ale i spíš o krmení ale to je jen muj dojem
jo to je jen tvůj dojem

dejavu
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2011 14:23
- Nahlásit

Máš ho dobře odčervené?

Neysa
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2011 14:57
- Nahlásit

Eldoguero
Delal se ohledne torze vyzkum u nem. dog po
Evrope. Pomerne rozsahlej (cca 3000 psu).
Vysledky v souhrnu: multifaktorialni dedicnost predpokladana (neco jako u DKK), gen neobjeven. V podstate se predpoklada dedicnost dispozic hrudniku (hloubka) a sila/slabost uponu zaludku.
Klid pred jidlem a po jidle nema vliv.
Umrtnost vyssi u kotcovych psu (z duvodu pozdniho spozorovani)
Vyskyt torze a vliv stravy: prokazan.
Nejvyssi procento vyskytu - granule. Domaci strava (temer o 40%) byla nejniz a v ni uplne nejniz (taky pomalu o nejakych 40%) ve vyskytu torze byla strava s casticemi vetsimi jak 3cm.

Dalsi predpokladany faktor je stres a u fen obdobi po porodu, kdy jsou jeste roztazene.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2011 15:00
- Nahlásit

Logie

já jsem měla fenečku taky nafouklou v tomhle věku a až později jsem zjistila, že byla špatně odčervená, potažmo nezabralo jí běžné odčervovadlo a museli jsme podat silnější kalibr. přitom v bobcích neměla červy ani náznakem. tak souhlas s dajavu, to odčervení to být může.

Eninka
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2011 15:01
- Nahlásit

Logie se už neobjevuje, buď běhá po veterině, nebo nevím....
Každopádně bych upalovala na vyšetření, pokud to přetrvává, což nevíme, když se tu už neobjevila.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání