Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Slintání
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 12 Zář 2005 15:14
- Nahlásit

Ahoj, moje 6 měsíční štěně, dnes začalo trochu slintat. Pořád pije a občas mu visí "grindy" z tlamy, což u něj není běžné. Je trošku smutnější, pospává a rychleji dýchá. Včera ho můj taťka viděl, jak se napil z kýble vody, kterou jsem vytírala. Bylo v ní trochu Sava a špína. Myslím, že to může být tím. K vetovi jsem zatím nešla, není apatycký, nemá průjem ani nezvrací. Zkusila jsem mu nachystat papání a vyžral celou misku jako obvykle, tak si myslím, že kdyby to bylo vážné nežral by a nebo by to vyzvracel. Má skoro 30 kilo a tak si myslím, že to ustojí. Naštěstí jsem celý den doma a zítra taky, tak ho budu sledovat. To by člověk nevěřil, že udělá takovou blbinu. Člověk si musí pořád dávat pozor, kde co nechá.

Evik
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 15:53
- Nahlásit

a co máš za plemeno...některá slintají víc doufám, že psisko bude v pořádku že tu trochu "Sava" přežilo bez následků... Mně nedávno můj rok a půl starý choďák sežral půlku mýdla venku u vodovodu (nějaký dobrák zapomněl dát mýdlo z jeho dosahu...) zabavila jsem to milému pesovi až když už měl půlku v sobě.....Kupodivu mu nebylo vůbec nic, ani mu nešly bublinky z pusy...on má snad plechový vnitřnosti )od té doby hlídám všechny nepoživatelné věci, venku se od té doby nikdo nesmí mýt mýdlem apod..... ) Někteří pesani jsou fakt popelnice....Náš stařík knír pro změnu sežral jednou krém na boty -červený - voněl po fialkách a všechno, co z toho pesan měl byly akorát červené bobky ....

Anonymní
# Zasláno: 12 Zář 2005 16:06
- Nahlásit

Ahoj Eviku,
mám afgánského chrta. Právě, že oni neslintají vůbec a tak mě to udivilo a proto jsem pátrala, co by mohl sežrat. Teď se vychrupnul a zdá se být celkem v pohodě. Jen asi nechápe, proč za ním furt chodím a proč ho pořád pozoruju. Myslím, že už je ze mě dost nervózní. Když už jsme u těch sežranejch pochoutek, tak když mu byli 3 měsíce, nechal taťka v jeho dosahu celou kostku másla a zbyl jenom celofán. Když jsem to zjistila, myslela jsem, že mě raní mrtvice. Ještě mám jednoho psa a tak jsem se uklidnila, že se o to třeba podělili a každej sežral jen půlku. Taky jsem je pořád sledovala, zkoumala bobky a představ si, že neměli ani průjem. To bych nevěřila, že jim to nic neudělá.

Evik
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 16:22
- Nahlásit

hlavně že to máslo nesežral i s tím celofánem, protože třeba naši hafani by to klidně zblajzli i se staniolem.... Náš mlaďoch když jsem mu do pet-lahve hodila piškot, aby si s tím hrál a vydoloval si baštu vlastním důvtipem...to vyřešil po svém...užral hrdlo lahve a spolkl je i s piškotem.... díky bohu se mu nic nestalo...

tak hlavně, že je tvoje afgaňátko ok.

Anonymní
# Zasláno: 12 Zář 2005 16:50
- Nahlásit

Evik
Ahoj Eviku, díky za zájem. Před chvilkou si mrňous vytáhl svůj oblíbený míček a musela jsem s ním blbnout na zahradě. Přestal slintat a tak je to asi opravdu v pohodě. Jinak kdyby Tě to zajímalo, má své fotečky tady v galerii. Galerie se jmenuje afgánský chrt a je momentálně na třetí stánce. A ty tu máš taky svojí galerii? Jak se jmenuje?

Evik
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 17:22
- Nahlásit

Ahojky...já tu někde taky mám galerii, ale už dávno nevím kde, pokud se chceš mrknout na mé pesany, pak jukni sem
http://griffin.album.cz/pejskove/ Jsou tam dva z mých pesanů....Chodský pes a kříženec chodského psa s howavartem. Digitálních fotek našeho starouška kníra - to je náš třetí pejsa - moc nemám - ne na netu....jinak mám doma spoustu alb normálních foteček s naším starouškem....

Jinak Tvoje afgaňátko je moc pěkný. Za svůj život jsem moc afgánků nepotkala, naposledy jednoho na jaře na výletě na jeden hrad s naším chodem....šel se svými páníky na volno proti nám a tak nějak se mu asi náš pejsa líbil, že se klidně vydlábnul na páníčky a šel s námi ještě snad kilometr naše snahy o to ho zahnat (rozuměj poslat zpět k páníčkům) si vykládal jako výzvu k honičce, což náš pesan taky, takže my nakonec stáli a čekali, až nás dohoní afgánkovi páníčci (z toho hradu nevedla jiná cesta než ta, kterou jsme šli, takže nás dohonit museli). Když se tak konečně stalo oni se hrozně omlouvali a my se smáli Vždycky jsem si myslela, že jsou afgáni spíš aristokrati bez smyslu pro humor, ale tenhle pejsa mi dokázal, že to není pravda

Evik
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2005 17:24
- Nahlásit

jo ještě abych tě nemátla...pokud budeš koukat na ty mé fotky...tak ty poslední dvě, jak je tam s mým pesanem ten pitbul...tak ten už není můj - ten je kámošky

Anonymní
# Zasláno: 12 Zář 2005 18:58
- Nahlásit

Evik
Ahoj,
zkoukla jsem ty fotečky, jsou taky krásní. Je to sice úplně jiný typ psů než ty moji, ale každé plemeno má svou krásu. Jak jste byli na Lichnici, tak je to ta u Třemošnice, u Seče?

Evik
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2005 07:34
- Nahlásit

jojo, to je ona Lichnice....to byl společný výlet s chodskými psy....to je moje zamilované plemeno, u kterého už vždycky zůstanu. Byl to super výlet, ty to tam znáš?

Kimina
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2005 09:39
- Nahlásit

Jo, jasně. Bydlíme totiž v Heřmanově Městci, což je tak 10 km. Jinak malej Sunny je dneska naprosto OK. Hele, včera, jak jsem Ti psala, že každý plemeno má svou krásu, tak jsem si říkala, že když pejsky miluješ (jako živočišnej druh), tak se Ti musí líbit každej pes. Ale pak jsem si vzpoměla, jak nedávno ukazovali v telce "nejošklivějšího psa na světě". Viděla jsi to? Byl chudák opravdu otřesnej. Ani se mi nechtělo uvěřit tomu, že je to pes. Příroda je opravdu nevyzpytatelná...

Evik
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2005 10:00
- Nahlásit

tak ty to máš do Lichnice fakt kousek....Já tam jela na smluvený výlet z Prahy....

jo toho chudáka pejska jsem viděla a byl to děsný pohled.....ten se mi tedy opravdu nelíbil....on za to ovšem nemohl.... Jinak já můžu říci, že na pohled se mi líbí skoro každý pes ale někteří víc, někteří míň. Já jsem obecně na ty hodně chlupaté nebo fousaté nebo obojí

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání