Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Podpora při chůzi
Autor Zpráva
pajda222
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2011 07:23
- Nahlásit

Ahoj, můžete mi poradit, jak se jmenuje, nebo kde se dá sehnat takový ten pás pod psa, za který ho můžu nadlehčovat? Pes nemůže chodit na dvě nohy a má 17 kg.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2011 10:02
- Nahlásit

Mrkni sem http://petshop.vetcentrum.cz/cz/zbozi/28_0/podpurn e-postroje/

Jinak myslím, že při troše zručnosti se to dá vyrobit doma

pajda222
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2011 10:41
- Nahlásit

Dík, já v zručnej? To těžko, no ale manželka by to možná zvládla.

pajda222
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2011 10:44
- Nahlásit

No jo, jenže tam je to i kolem krku a dost natěsno. Pes má přední nohu v dlaze, kterou má až jako kolem krku (vykloubený loket). No a u zadní nohy vypadává kyčel, což se teprve bude řešit, nejspíš operativně.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2011 12:51
- Nahlásit

Aha, on ti nechodí na přední. Já nějak předpokládala na zadní. Dělají různé věci i na míru, tak se s nima zkus domluvit.

moll
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2011 17:58
- Nahlásit

před časem jsem někde objevila
http://www.julius-k9.sk/index.php?action=shop&kate goria=Rehabilita%E8n%E9%20postroje
třeba si vyberete...

pajda222
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 06:18
- Nahlásit

Děkuji za rady, manželka už okoukla na netu a tvoří vlastní výrobu. Až se dá do kupy, tak mu začnu shánět nový domov. To je pesan, kterého sem srazil autem. Tak se o něj postarám, než se uzdraví. Dokonce to vypadá, že se ta zadní noha srovná sama a že operace nebude nutná.

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 08:51
- Nahlásit

pajda222

tak ať se zadaří na všech frontách.

pajda222
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 09:30
- Nahlásit

PetraK
Děkuji, bylo mi ho líto, toulal se v noci sám za městem. Zjistil jsem, že patří místnímu cikánskému getu, tak jim, ho rozhodně nevrátím. Asi ho nacpu mezi příbuzenstvo. Kdyby to byl starší pes, tak jsem ho nechal u toho veta uspat, ale tohle je mladej asi roční psík, tak u něj má uzdravení cenu. Akorát teda bych řek, že to je směska aspoň 10 plemen, takže je v něm vidět hned několik ras a ani jedna nepřevažuje. Prostě správnej vořech.

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 10:17
- Nahlásit

pajda222

toulal se v noci sám za městem. Zjistil jsem, že patří místnímu cikánskému getu, tak jim, ho rozhodně nevrátím

jste hodnej pajda, fotka by nebyla? ať se zadaří ho dát do pucu a někde ho uplacírovat

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 10:19
- Nahlásit

pajda222
To je pesan, kterého sem srazil autem. Tak se o něj postarám, než se uzdraví
tak to smekám ,pane

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 10:21
- Nahlásit

davidkova renata
tak to smekám

sem prve chtěla najít smajlíka co smeká klobouk, jenže takovýho jsem nenašla,enemu tudleto ukazovátko.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 10:28
- Nahlásit

PetraK
co smeká klobouk
tak jako neni to úpa vono,ale...

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 10:30
- Nahlásit

davidkova renata

dyť se bude bát!!

pajda222
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 12:00
- Nahlásit

Je to ale fuška se o něj starat, se sám ani nevyčije. Ještě, že je manželka doma na mateřské, tak se stará ona. Akorát teda má 17 kg, tak má co dělat, aby ho unesla. Ale je to statná žena, tak to vydrží

Fotku neumím stáhnout a už vůbec ne vložit, to by asi zvládla dcera, jo ale kdy ta bude mít čas, to netuším.

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 12:07
- Nahlásit

pajda222

Je to ale fuška se o něj starat, se sám ani nevyčije.

jaká je časová prognóza

Ale je to statná žena, tak to vydrží

kupte jí pane pugét.
Fotku neumím stáhnout a už vůbec ne vl

tp neva, třebas se to časem povede.

pajda222
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 12:13
- Nahlásit

To nám radši ani neřekli, ale prej to bude hódně dlouho, jelikož prasklo kloubní pouzdro a to prej srůstá dýl než kost. No a s tou zadní nohou se ještě uvidí, kdyby se operovala, bude to drahý a asi na 3 týdny. Ale oproti té přední to je, co se času týče nic.

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 12:16
- Nahlásit

pajda222

To nám radši ani neřekli,

to je jak s trháním vosmiček, taky vám neřeknou co vás čeká

tak já přeju, ať se to mládí hojí rychle a dobře

Eninka
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 12:24
- Nahlásit

pajda222

Děkuji, bylo mi ho líto, toulal se v noci sám za městem

to seš fakt dobrej pajda222. To by udělal málokdo. Jste teď doma pajdové dva teda, že jo. Zkus tu fotku, já to taky neumím, ale někdo, kdyby jsi ji poslal mailem ti ji sem určo rád dá. A třeba si jej nakonec tak oblíbíš, že si jej necháš navždy

stetisek123
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 12:46
- Nahlásit

Obyčejnej ručník by nepomohl?

pajda222
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 14:42
- Nahlásit

Teď ho vodíme na osušce, jenže pro jednoho je to moc složité, to udržet, ve dvou to jde. Manželka už šije něco lepšího.

Určitě si ho nenechám, nemám místo a hlavně u mě mohou být pouze psi, kteří pracují a mají úspěchy, na jiné nemám čas. Mám čtyři a budu pořizovat pátého. Najdu mu domov, kde se bude mít dobře a budou na něj mít čas.

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 14:43
- Nahlásit

pajda222

Najdu mu domov, kde se bude mít dobře a budou na něj mít čas.

to je rozumný.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 17:56
- Nahlásit

pajda222
tomu se říká muž činu

stetisek123
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2011 19:44
- Nahlásit

Psal si, že máš šikovnou paní,ale kdyby náhodou, mohla bych něco spíchnout. Mám tu molitan i metry látek, ale nebudu se pléct manželce do řemesla

pajda222
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2011 07:19
- Nahlásit

Manželka už má vyrobeno.
Včera jsme byli na injekci a převazu a tak sem se odhodlal zeptat, jak to bude mít dlouho? Veteriář zase řek, že dlouho, tak povídám, no a jak dlouho? Měsíc, dva? A on na to to nééé, asi dva týdny. Tak jsem si oddechl, a říkám mu, že pod pojmem dlouho jsem si představoval měsíce, ale tohle že je v pohodě.

Akorát manželku od jeho nosení bolej záda, tak musím každý večer povinně masírovat.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2011 12:43
- Nahlásit

pajda222
Akorát manželku od jeho nosení bolej záda, tak musím každý večer povinně masírovat

pajda222
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 13:55
- Nahlásit

Tak Pajda, jak jsme mu začali říkat už chodí. Každý den si totiž tu bandáž sundal, a tak vet usoudil, že tím sundaváním si ubližuje víc, než když to mít nebude a tak mu to už nedával. Je to paráda, je čistotnej a už si dojde ke dveřím, že chce ven. Teď se bude jen čekat, co ta zadní noha, jestli se bude hojit, či ne.
No asi za týden půjde ke známejm, už nepotřebuje tolik péče, tak bude lepší, když si na nás moc nezvykne.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 14:08
- Nahlásit

pajda222

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 14:12
- Nahlásit

pajda222
Dobrá práce

Eninka
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 14:19
- Nahlásit

pajda222

jé, tak ať se má Pajdík u nových páníků móóóc dobře

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání