| Autor |
Zpráva |
Manantai
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2011 09:18
- Nahlásit
Ahoj,
měla bych dotaz, zda nemá někdo zkušenosti nebo mi neporadí, co krmit, když potřebuji podpořit klouby své fenky.
Mám třínohou fenku (kříženka kokršpaněla) a po betonu se jí obtížně chodí. Jakmile jdeme v přírodě, běhá jako blázen a bez problémů vydrží dlouhé trasy (40 km), leze po skalách, plave..., ale ten beton... Zkoušela jsem jí vysvětlit, ať chodí po trávě a ne po betonu, ale vysvětlete něco takového kokrovi :-D
Na doporučení veterináře jsme brali 3 měsíce Canvit a 3 měsíce vysadit, ale je vidět, že po vysazení má opět trošku problémy. Nechci jí ládovat do konce života práškama, ale ráda bych dodržovala pouze "kůru" 3 měsíce Canvit, 3 měsíce pauza a opakovat. Nevíte někdo, v jakém krmení je podpora pro klouby? Mimo Eukanubu. Tu moje fenka nesnene, jinak sežere cokoliv, tak kdyby třeba i jiné krmení (syrové, vařené, zelenina ...).
Moc děkuju za všechny rady
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2011 09:22
- Nahlásit
Manantai
Kloubní výživa nejsou "prášky". Podle mě neexistují granule,které by obsahovali dostatek chondroprotektiv. Já bych se nebála dávat nějakou kloubku stále (psi,co mají těžkou DKK apod. to tak taky dostávají),ale střídala bych. Třeba ten Canvit a prostřídat s Aptoflexem (nebo lidským Hyalgelem nebo oboje)
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2011 09:46
- Nahlásit
Manantai
http://krmivo-psy.heureka.cz/hill-s-prescription-d iet-canine-j-d-12kg/specifikace/#section
sama to používám, výsledky jsou znatelné. Používám na DKK
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2011 19:26 - Změnil/a: kejtlin
- Nahlásit
Manantai
dávám Alavis, mám tedy koňskej, mám 3 psy vyloženě v léčebném programu, tam přestávky nedělám, když jsem dělala měli pohybové obtíže, veterinář mi říkal že to nevadí, že přestávky dělat nemám, když jim to nesvědčí, ostatním psům starším dávám jako prevenci, tak přestávky dělám 3 měsíce výživa, 3 měsíce bez
edit: krmím masem
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2011 19:30
- Nahlásit
Psíček
dosáhla jsem toho, že líp chodí a líp se jí vstává - má 3/3.
Viděla jsem změnu ještě před podáváním Alavisu, tak dávám Alavis s přestávkama plus tyto granule
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2011 19:52
- Nahlásit
Psíček
no nedělala jsem testy, u těch granulí už to bylo lepší a s Alavisem ještě víc. Předtím už skoro nevyskočila na sedačku a do postele a teď skáče jak srna z Brna
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2011 21:40
- Nahlásit
Ono, když se logicky zamyslíte kolik stojí kloubní výživa, plus cena slušnejch graclí, kolik by asi tak stály granule s chondoprotektivama? Fakt je lepší to dávat extra, máš to jistý, že to fakt dostávaj a že si výrobce granulí zase namastí kapsu za nic, respektive za nápis na obalu. Já dávám Aptoflex, zlepšení lehké vidím,ale asi máme závažnější problém.
Jinak bych asi psa, co má "trošku problémy" nehonila 40 km trasy
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2011 00:04 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Manantai
Já taky dávám přednost krmení bez chonder. Ta podávám zvlášť jako kúru nebo dle potřeby.
Víc mi vyhovuje, že si sama vyberu bez ohledu na krmivo druh chonder a dávkování.
|
Manantai
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2011 06:21
- Nahlásit
Včera jsem krmení probírala s veterinářem a vůbec to neviděl jako špatné řešení. Hlavně mi ale doporučil, abych si zkontrolovala, kolik bude mít chonder ve své dávce a pokud to bude méně, než co obsahovala dávka Canvitu, dodat jí to v tabletkách.
Jinak s honěním na 40 km. To se nebojte, nejsem vrah. Kdyby holka nemohla, mám neustále batoh, ale ona je nadšená a ráno vstane, jako by předešlý den nebyla ani venku
Ten beton je prostě zrádce. Co jsem četla, tak se nedoporučuje ani lidem běhat po betoně kvůli jeho struktuře...
Všem moc děkuju. Asi to krmení zkusím
|
Manantai
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2011 06:22
- Nahlásit
Hipík a Tonička a Rozinka
Taky bych to nedávala, ale když vidím, že Chifa nechce přes beton chodit cca týden po vysazení Canvitu...
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2011 10:33
- Nahlásit
Manantai
Mám psa se zhoršující se artrózou. Koupila jsem mu na doporučení koňský alavis a bude ho dostávat už pořád (ostatní psi po kúrách). Mrkni na něj, cenově je úplně někde jinde než psí.
Jinak krmím syrovým masem.
|
Manantai
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2011 08:25
- Nahlásit
pawLINka
On nám právě ten Canvit stačil, ale nechtěla jsem jí dávat celý život prášky. Je jí teprve cca 5 let. Objednala jsem už granulky, tak uvidíme, jak to bude a co dál
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2011 11:34
- Nahlásit
Manantai
Kloubní výživu bych rozhodně nepovažovala za prášky... Myslíš, že v granulích bude jiná než v těch "práškách"?
|
Manantai
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2011 11:38
- Nahlásit
Ehm... hehe
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 22:14
- Nahlásit
ja bych urcite nehledal kloubni vyzivu v krmivu, protoze tam je ji strasne malo na to, aby nejak fungovala. navic tyto latky spatne odolavaji vysokym teplotam, takze je to jen marketingovy tah na nevedome zakazniky. radsi bych daval nejake doplnky + kvalitni krmivo...
|
Manantai
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2011 07:04
- Nahlásit
Tak jsem jeste stihla zrusit objednavku, vybrala Chife novou a myslim, ze kvalitni znacku a nadale budeme uzivat Canvit, ktery ji dosud pomahal!
Moc diky, co bych si bez vas pocala
|
Cigi
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2011 07:16
- Nahlásit
Z doplňků kloubní výživy nám byl doporučen vet-ortopedem v H.K. Nutradyl nebo něco co by obsahovalo výtažky z novozélandské slávky zelenoústé. V poslední době dle 90-ti denních testů na jejich pracovišti ho doporučují, u testovaných psů s artrozou zazanamenali zlepšení.
|
Cigi
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2011 09:27
- Nahlásit
Psíček
Esi si si ším, tak nedoporučoval konkrétní značku, ale jen složku doplňku Ale jinak jistě máte pravdu pane
|
Monilain
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2011 22:31
- Nahlásit
Já mám zkušenosti z giomem celý život to mého pejska udrželo a jak už to nepomáhalo koupili jsme superprémiovky s kloubní výživou a změna byla markantní tak nevím něco na tom bude jsou to spec. diety u veter. ale dají se objednat přes internet...
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2011 17:56
- Nahlásit
ja davam dastymu Proenzi 3,kazdej den 2 tablety a od te doby co to ma,nezakulhal ani jednou a blbne furt stejne,kdysi kulhal a ted vubec .zhubnul 4 kila a je v pohode
|
andulicka
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2011 00:54
- Nahlásit
já mám ráda proenzi a J/D a Psíčka...protože jeho trefné glosy mě vždycky pobaví - a to nemyslím ironicky, ale pochvalně...
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2011 09:50
- Nahlásit
tady posílám odkaz na článek z jehož obsahem se absolutně ztotožňuju. kloubní podpora v krmivech je zanedbatelná a daleko větší smysl má dávat, pokud má pejsek skutečně nějaký problém, nějakou doplňkovou látku...
http://www.ichovatelskepotreby.cz/clanek/48/Kloubn i-vyziva-v-krmivech-pro-psy.htm
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2011 09:50
- Nahlásit
andulicka
|
petra b
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2011 23:48
- Nahlásit
mallos" tady posílám odkaz na článek z jehož obsahem se absolutně ztotožňuju. kloubní podpora v krmivech je zanedbatelná a daleko větší smysl má dávat, pokud má pejsek skutečně nějaký problém, nějakou doplňkovou látku..."
!!!
|
Houšková
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2011 11:54
- Nahlásit
Manantai
My stále používáme čínské biokalcium, které je přírodní a tím pádem se může brát často, neboť neucpává cévy, na rozdíl od všech ostatní přípravků.
|