Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Artemis nebo Orijen?
Autor Zpráva
dejtry
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2011 13:13
- Nahlásit

Ahoj, rozhoduju se čím budu krmit svého hafana a zaujali mě tyto granule: Orijen Adult Dog a Artemis Fresh Mix Medium/Large Adult.

Prosím poraďte co myslíte, že je lepší. Orijen je uplně bez obilovin, což nevim jestli je nebo neni lepší. Moc se v tom nevyznám. Děkuju moc.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2011 13:15
- Nahlásit

dejtry
Orijen je uplně bez obilovin, což nevim jestli je nebo neni lepší
no vzhledem k tomu,že pes neni úplně určen jakožto šelma k požívání obilovin,lepší je bez otázkou je,zda tam skutečně nejsou
jinak tu už tahle debata tuším je,pohledej..

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2011 13:18
- Nahlásit

davidkova renata
no vzhledem k tomu,že pes neni úplně určen jakožto šelma k požívání obilovin,lepší je bez
Není sice určen přímo k požírání obilovin, ale nějaké množství rostlinné stravy přece jenom požaduje . Moje saň, má-li málo rostlinné složky chodí si ji doplňovat požíráním kravinců a kobylinců. Takže jsem pro, aby v krmné dávce nějaké obiloviny byli, pochopitelně jich nesmí býti více než masa.

dejtry
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2011 13:21
- Nahlásit

davidkova renata
otázkou je,zda tam skutečně nejsou

no jo, ale to se nedovíme...

Já jsem si Artemis a Orijen už zadala nahoru do vyhledávače, ale moc jsem se toho právě nedozvěděla.

Ty krmíš masem, že?

dejtry
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2011 13:24
- Nahlásit

Biluška

JJ dík, no taky záleží, co mi bude žrát, je dost vybíravej parchant jeden

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2011 13:31
- Nahlásit

Biluška
pochopitelně jich nesmí býti více než masa.

dejtry
ale to se nedovíme...
ne
Ty krmíš masem, že?
jo
ale nezavrhuju úplně a zcela granule,tak jednou do tejdne je klidně dám nebo jako přílohu,někdy se to hodí když zapomeneš rozmrazit maso nebo jsi někde na dovče

dejtry
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2011 13:37
- Nahlásit

davidkova renata

no jo, já taky chtěla krmit masem, ale málem mě kuli to mu doma ukamenovali. A jaky granule dáváš?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2011 13:40
- Nahlásit

dejtry
ale málem mě kuli to mu doma ukamenovali
se nenech!
ted krmim lososovej Brit care,předtim to byla acana taky rybičková,ale přestali jí dělat a je nová řada bo co,mi přijde drahá..brit care mě stojí 12 kg cca 980kč a vydrží mi to skoro půl roku

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2011 13:54
- Nahlásit

dejtry
Krmím s Artemis jednu ( 3 )a Canin Caviar druhou ( 10 )fenu GR již dva roky,odchovala jsem na Artemis štěňata,který v její konzumaci pokračují již rok a všichni jsme spokojení.Obzvláště mladší fena chodí na výstavy,obě pracují a jsou ve výborné kondici.S oběma krmivy jsem víc než spokojená.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2011 15:39
- Nahlásit

Urcite jsou kvalitni oboje granule, i kdyz u orijenu se nekteri pozastavuji nad vyssi davkou bilkovin. Muzes vyzkouset a co tvymu psovi bude vyhovovat, to mu dej.

jinak ta diskuze je zde

mallos
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2011 19:51
- Nahlásit

my jsme dlouhodobe take na artemis a maximalni spokojenost, pesani vypadaji vyborne... mohu jen doporucit...

Suziii
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2011 13:42
- Nahlásit

Strašně jsem zkazila psa Calibrou. S Orijenem ho teď zas dostávám do kondice. Lepší se barva, srst a konečně má zas i svaly!

pajda222
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2011 18:24
- Nahlásit

A určitě přestal i srát ne? Já se o to snažím už 25 let, aby mi psi nesrali, páč krmení je drahý, tak ať jim tam zůstává všecko. Ale pořád se mi to nedaří, ale já ja to jednou přijdu a dostanu třebas i nobelovku.

helps
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2011 21:06
- Nahlásit

no nevím co dodat k pajdovu komentáři, ale Orijen (tedy regional red) u nás zatím snad nej. sice pes má občas i maso, ale z jistých důvodů musíme i granule a Orijen mu určitě jede nejvíc a žádné problémy, spousta energie a radši mi to ani pane Psíček nekomentujte, my víme, že je to všechno šrot...
nicméně já sice radši Orijen, ale s Artemis chybu taky neuděláš. Obojí je to ale za úděsné ceny

helps
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2011 09:04
- Nahlásit

Psíček

nene, o těch nemám představu jako o zdravé stravě.

Pakunobecny
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2011 14:56
- Nahlásit

Orijen je uplně bez obilovin, což nevim jestli je nebo neni lepší
Jako humorné je že třá brambory nejsou obilovina tak tam rubnem půl pytle zemákových šlupek co zbyly z výroby hranolků a máme grancle bez obilovin jako můžou to bej i šlupky z jablek co zvostanou po výrobě juice to je buřt to taky nejsou obiloviny héhréká

helps
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2011 15:18 - Změnil/a: helps
- Nahlásit

Pakunobecny

nechci nic obhajovat, mě je putna kdo si co myslí, ale upřímně když nevíš nic o výhodách a nevýhodách brambory vs. obiloviny, tak raději mlč tvůj přípěvek nemá hlavu ani patu. když chceš mluvit o nějakým krmivu, tak si pěkně prosím nejdřív zjisti, co kde a jak zpracovávají

Psíček

gdyž já se moc moc bojím, že by neměl vyfáženou stravu

andulicka
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2011 18:28
- Nahlásit

důležité je zkusit tak na 3 měsíce a uvidíte...Artemis a Orijen jsou oboje kvalitní dle složení a referencí...já nedám dopustit na K9 a Hills a z té "vaší" přírodní kategorie na Hills Natures best a Ardengrange...je to jen o preferencích a snášenlivosti...

mallos
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2011 09:58
- Nahlásit

Pakunobecny
absolutni souhlas, nejaky uhlohydraty v krmivu byt musi a neni nutny se tvarit jako bez obilovin...

mallos
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2011 09:59
- Nahlásit

andulicka
to je trochu slaby vyber, alespon dle slozeny, ale je jasny, ze ne kazdy si muze dovolit kvalitni stravu...

makrel
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2011 10:54
- Nahlásit

v tom pripade by si nemel porizovat psa, kdyz mu nemuze zabezpecit kvalitni stravu ne?

helps
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2011 12:47 - Změnil/a: helps
- Nahlásit

mallos

neni nutny se tvarit jako bez obilovin...

mno jo, jenže ono brambora opravdu není obilovina , je to přece zelenina tak proč by si to tam nenapsali, že je to grain free, žejo.... a neříkám, jak je to skvělý, ale pokud to není jako třeba u First Mate na prvním místě po kilech, tak si nemyslím, že je to problém.

Psíček

to máte zase jednou pravdu pane

helps
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2011 20:34
- Nahlásit

náhodou já mám neoblomnou víru ve vaší pravdu pane.... jen někteří to nevidí

andulicka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2011 22:30
- Nahlásit

kvalitní myslím to, že na té stravě většina psů prosperuje a nemá zdravotní problémy...úzký výběr nemám...psala jsem jen mé oblíbené zančky, za kterými si stojím...

mallos
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 20:59
- Nahlásit

dneska mi na fb prislo tohle:
http://www.dogfoodscoop.com/10-best-dog-food.html
asi to nebudete uplne objektivni hodnoceni, ale nejakou hodnotu to jiste ma...
pro ty, kteri neznaji anglicky je to deset nejlepsich krmiv...

MilanS
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2011 11:33
- Nahlásit

No z těch deseti už 4 vyřadili, a to třeba jen proto že je koupil nějakej nadnárodní gigant (tudíž asi ze dne na den začnou vyrábět supermárketovej shit nebo co :-D ). Přijdou mi drobátko fanatičtí :-D
K původnímu tématu - Artemis nebo Orijen, tak z těch dvou bych volil Orijen, Artemis bude surovinově jistě kvalitní ale přeci jen to je koncepčně takové to klasické "low protein" krmivo které většinu energie poskytuje psovi přes cukry. On Artemis vyrábí i jedno krmivo (Maximal dog), které se charakterem složením podobá Orijenu ale to se k nám zatím bohužel nedováží.

helps
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2011 11:58 - Změnil/a: helps
- Nahlásit

souhlas s Milanem v obojím - stránky mi připadají zvlátní. důvod vyloučení Evangers tam popsali a to je hnus pokud je to pravda, tak chápu. ale zrovna EVO a Innova sou považovány za jedno z nej krmení za mořem, tak nevím (teda vím, že je koupila jiná firma či jak to mám nazvat, ale to ještě nemusí být důvod). a třeba Natural Balance, kterej tam mají mi nepřipadá nic extra. A artemis se mi taky právě za tu cenu nezdá, jak říká Milan je to taková klasika. Stejně jako Canine Caviar (taky považovanej za hodně kvalitní a je spíš taky "low protein"), kterej mi například pes ani nechtěl žrát.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání