| Autor |
Zpráva |
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2011 17:25
- Nahlásit
Chtěla bych se zeptat, zda nemáte někdo s tímto zkušenost. Mazala jsem genciánou a sádlem(to mu chutnalo),ale bez efektu. Má to tak 3 týdny. U morčat se strupama v koutcích projevuje hypovitaminoza Céčkem, ale co to znamená u psa?
Příští týden se chystám k vetovi,ale napřed mě napadlo se zeptat tady.
|
Ppjotra
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2011 18:39
- Nahlásit
Ahoj a drbe si to? Meli jsme podobny probem, jen na jedne strane tlamy, presne takhe v koutku. Jeden vet nasadil sirokospektralni ATB, ktery nepomohly...nechali jsme tam 900 stovek...druhy vet nam dal framikoin za 50 korun. Mazali jsme rano a vecer, ale s tim, ze teda musela mit limec, kdyz jsme nemohli byt s ni...proste aby si to nedrbala. Do 14ti dni to bylo pryc neni to vubec poznat.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2011 19:28
- Nahlásit
Ppjotra
Nedrbe, vůbec si toho nevšímá. Asi ho to ani nebolí, protože před chvílí jsem ho viděla ohlodávat kost a bral to i tou stranou, co to má takhle hnusný.Sama jsem celkem zvědavá, co to je. Ale když je to jednostranný, tak by to snad mohlo bejt od nějakýho mechanickýho vlivu?
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2011 19:40
- Nahlásit
Cokoliv se děje s kůží nebo imunitou, pomůže krátkodobá (14 dní) kůra vit. B a E. U lidí na afty a tak.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2011 20:12
- Nahlásit
LucieS
Ale Ečkem můžeš předávkovat..?
(mimochodem na afty trpím,ale po Béčku mám jen hlad )
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2011 21:35
- Nahlásit
Kupuju E čtyřstovku (myslím...) pro sebe, k tomu to samé B, psům taky (mají v kg víc jak já, tak to dávkuju stejně). Ečko by se nemělo brát déle než ty 2-3 týdny v těchto dávkách.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2011 16:58
- Nahlásit
mý kolii pomohla na nos popraskaný až do krve heřmánková mastička z lékárny. Je v zelený tubě a stojí asi 40 káčé. Předtím jsme zkoušeli konopnou mast, taky z lékárny, (pěstírnu nemám ) a ta mu nepomohla.
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2011 17:07 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
stetisek123
Nasadila bych vitaminy, jak psala Lucie a než se to zahojí z nejhoršího, tak čistila a mazala Framykoinem. Na doléčení pak třeba tu heřmánkovou nebo měsíčkovou mast. S tou mám zas dobrou zkušenost já...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2011 17:08
- Nahlásit
gabifi
heřmánková mastička
akorát ten heřmánek může na něco pomoct a něco zase zhoršit, záleží, co se s ním léčí, tady bych byla obezřetná s heřmánkem.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2011 17:25
- Nahlásit
Eninka
akorát ten heřmánek může na něco pomoct a něco zase zhoršit
to je pravda, spousta lidí je na heřmánek alergická. Ale já předtím zkoušela konopí a měsíček a bylo to k prdu. Heřmánek byla poslední volba a naštěstí to vyšlo.
|
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2011 17:30
- Nahlásit
Podle tý fotky se mi zdá, že má ty ranky pes chycený, ač preferuju přírodní prostředky, tady bych už sáhla po Framykoinu.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2011 17:41
- Nahlásit
gabifi
na heřmánek alergická
já to spíš myslela že některé neduhy ještě zhorší. Moje známá,
primářka na kožním, mi právě říkala, že lidé ani nevědí, že heřmánek některé kožní projevy rozbouří nějakou svojí látkou a pak skončí na tom kožním kvůli právě heřmánku. Nevím přesně co zhoršuje ale něco určitě ano.
|
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2011 17:47
- Nahlásit
Eninka
já to spíš myslela že některé neduhy ještě zhorší
to právě ale díky té alergii... Není vhodný ho používat na rány, kde by bylo na závadu, že by se příliš rychle zatáhly.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2011 18:22
- Nahlásit
Holky díky. Jenže problém je, jak je to na hubě, tak on všechno hned slíže. Musela bych mu ten plazák přikolíčkovat k uchu Mazala jsem právě tím sádlem,abych ho neotrávila něčím, co se vnitně nesmí.
Zatím jsem mu dala to Béčko, to mám doma. Pro E bych musela vyrazit do lékárny. V úterý jdu k vetovi, ale sama jsem zvědavá, co on na to. Jakej je původ. Problém je, že jdu k onkologovi, ale snad to taky bude umět. Kožaře mám na Zahraďáku a jedu do Průhonic. Když se to nebude lepšit, pojedu na Zahraďák potom
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2011 18:25
- Nahlásit
Eninka
ale máš s tím heřmánkem pravdu, je to často první na co se doktoři ptaj, když se zmíníš, že ses léčila bylinkama. Kluk teba trpěl na záněty předkožky a heřmánek nesměl, jen řepík.
To samý je třeba septonex do očí.Taky velmi čatá chyba, pro lidi i zvířata se používá místo borový vody na výplachy oka, ale je to pak často ještě horší. Oči vysušuje a dráždí
|
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2011 18:30 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
stetisek123
Tak držím palce .
JInak Framykoin se poměrně rychle vstřebá a dá se to tím pádem pohlídat. I kdyby se trochu dostalo do těla, nic se neděje... Zevrubně jsem na toto téma vyzpovídala veta, když jsem musela po operaci psovi kanylou proplachovat díru v břiše a pak dovnitř vtlačit 2cm F.
Má samozřejmě vedl. účinky, jako každý ATB, ale používání na malou plochu a krátkou dobu je bez rizika
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2011 18:47
- Nahlásit
stetisek123
no, můj golie si ten nos taky hned olíže. Ale jelikož ten heřmánek je v masti, dost hutný, tak nějakej slabej film tam zůstane, hlavně v rýhách.
|
Ppjotra
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 11:21
- Nahlásit
stetisek123
Ta nase si to taky snazila olizovat, kdyz jsem ji to mazala, ale on se fakt docela dost rychle vstrebava ten Framykoin, takze staci chvilka aby se neolizal a je to v cajku. Navic opravdu staci namaznout trosku, neni toho potreba hromada, takze jestli nemas nejakeho pidipsika a olizne se, tak se nejspis neotravi....nam to fakt pomohlo. Hlavne tezko rict z ceho to mela, najednou se to objevilo, nevim...vet nam teda doporcovat aby si moc tu hudbu nenamahala, ale to je jaksi neuhlidatelne. Ale - stacilo nasadit limec a ono ji hned sklaplo
Tak snad se Vam podai se toho zbavit....
|
Ppjotra
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 11:23
- Nahlásit
......vet nam teda doporucoval aby........
.....Vam podari se toho....
omlouvam se za chyby, ale nejsem u sveho PC a tento notasek ma o neco mensi klavesnici, tak se mi to trochu plete....
|
Crysa
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2011 11:51
- Nahlásit
tohle měl i můj pes a doktor nám dal Pantalog (nebo taký nějaký název) mast a s tou jsem mazala asi 3-5x denně a zmizelo to, do toho jsem teda přidávala B vitamín (pangamíny) a lososovej olej do žrádla. Ale objevilo se mu to všehovšudy 3x při oslabený imunitě.
|
andulicka
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2011 11:16
- Nahlásit
to vypadá na infekci...já by jsem dala na 2-3 t atb a omývat betadinou...pokud by se to nezlepšilo, tak pak další diagnostika...heřmánek a odvar z dub. kůry neuškodí...
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2011 22:29
- Nahlásit
Dneska už to má jen červený, nejsou na tom ty krustičky. No, v úterý jdu k tomu vetovi tak uvidim
|
andulicka
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2011 23:26
- Nahlásit
to je fajn, to se pěkně hojí...
|