Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Zánět kůže
Autor Zpráva
aren
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 07:48
- Nahlásit

pejskovi bříško zrudlo jak ruská vlajka, jsou tam pupínky a tendence mokvat v záhybech podpaží a slabin. Veterinář říká alergický zánět kůže. Brali jsme antibiotika, pak další injekce, pilulky, zkrátka jsme v péči veterináře už dva měsíce. Trochu lepší to je, ale je to tam pořád.
Prosím o tipy, jak můžu pejskovi pomoct nějakými doplňky nebo vitamíny. Napadá mě rybí tuk, je to správně? E vitamin? B komplex?
Díky.

kachna_
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 08:43
- Nahlásit

aren
mně tu radili na trošku jiný problém zvýšit podíl nenasycených mastných kyselin (přidávám prostě řepkový olej) a Biosil+ (s tím teda spokojenost taky). Mokvavý strupy nám veterinář doporučoval oplachovat betadinou, aby se to vysušilo, možnej je taky řepíček.
K veterinářovi: Od veterináře jsme měli antibiotický a kortioidní mastičky a fungovaly fakt skvěle. Odčervenej odblešenej je?
Jinak klasika, včera jsem o tom četla, tak to dneska vidim všade (tohle http://www.trojskykun.com/vet info/dravcik.htm )
a dotaz k diskusi: Tam co to nemokvá, tak co nějakej bepanten nebo prostě mastička na opruzeniny dětská? Nebo třezalkovej olejíček?
pejskovi bříško zrudlo jak ruská vlajka, jsou tam pupínky
no a neni to hvězda?

aren
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 08:53
- Nahlásit

Hvězdy, srpy a kladívka tam zatím nemá
Odčervenej odblešenej je, jinak díky za rady. Natírat ho moc nechci, protože si to líže.

moll
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 08:56
- Nahlásit

...se mi zdá, že máš malý pesany - kromě betadiny bych zkusila i oftal a pro horší místa ophtalmoseptonex - na naše obříky to zabírá aplikováno místně, oftal je ideální na záněty v uších....

corgi
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 09:00
- Nahlásit

arenkachna_
Na mokvající lépe než třezalkový olej třezalkovou tinkturu. To mám ze Sehnerové stejně jako to, že "na kůži" je vitamín A a zinek. Jak kachna píše, vysušuje též oplachování řepíkem, následně pak strupy, kdyby se udělaly, zhojí třezalkový olej.
Z homeopatik mě napadá Cicaderma (v monokomponentech se ještě moc neorientuju, ale tohle "mažu na všechno"), ovšem to zřejmě nebude mít cenu, když už je psík v antibiotické pasti.

aren
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 09:01
- Nahlásit

moll
Jo, malý pejsek, 7kg, a srst tak možná 5mm.
Ophtal a ophtalmoseptonex normálně kapky určené do očí?

aren
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 09:08
- Nahlásit

kachna_
Ten dravčík to nebude (nejsou ložiska v srsti, mastnota ani "mouka")

kachna_
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 09:16 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

aren
ještě mamča dává na alergický záněty kůže avejodin vet sprej. on je pěkně hnusnej (jsem to právě zkusila) a pesina si to pak nerozlízává. Nevim, jestli je betadina stejně hnusná, tu si ochutnej sama a navíc to prej snižuje svědění.
A ještě pomáhá /ale jestli krmíš granulema, tak si to neumím představit/ phytovet detox a mořská řasa (nebo sladkovodní?). Jo ale detox a řasu nedávala současně

moll
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 09:33
- Nahlásit

aren
jo ty kapky pro lidi do očí (ophtalmoseptonex je i mastička -co se ti a pesanovi bude líbit víc)...a oholit srst na holo - nám tak chodil 55 kg pesan s oholenými zády dva roky - hrozně mu to slušelo

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 09:43
- Nahlásit

aren
podle mě by se měl v první řadě najít důvod alergického zánětu. Tohle se dělalo našemu Samovi po kuřeti,kdybych to natírala horem dolem,ale přitom dál krmila kuře,tak to nezmizí.Takže přijít na důvod a alergen vyloučit nebo alespoň omezit,může to být i nějaká dotyková alergie na pyly,pak by byl na místě nějaký obleček apod.

aren
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 09:59
- Nahlásit

kachna_
http://www.phytovet.cz/cz/detail/2-phytovet-dog-de toxication-cure/13.html
To vypadá dobře, to budu brát i já

aren
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 10:04
- Nahlásit

kachna_
jestli krmíš granulema, tak si to neumím představit
Co to je - prášek, nebo přímo posekaný bylinky? Když se nechají granule rozmočit, tak to do nich půjde vmíchat a nalepí se to na ně.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 10:04
- Nahlásit

aren
hele nebudu se do toho moc míchat,ale jakýkoli letní pupeny,zarudnutí,kousance ,rozdrbání a pod. co je v létě o moc běžnější než v zimě,natírám(pokud teda vůbec,to až když to přesáhne mezky) normál genciálkou..docela rychle to pak mizí.ale hrozně to barví,tak bacha.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 10:08
- Nahlásit

kachna_
A ještě pomáhá /ale jestli krmíš granulema, tak si to neumím představit/ phytovet detox a mořská řasa (nebo sladkovodní?). Jo ale detox a řasu nedávala současně

Já to psům dávám s granulema, kydnu na ně jogurt, byliny, promíchám a nezůstane ani smítko

aren
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 10:08
- Nahlásit

jana33
Přešli jsme na granule pro alergiky s jehněčím, a nepomáhá, vet myslí, že to bude nejspíš z trávy nebo pylu, vzhledem k tomu, že zanícená jsou nejvíc místa, která jsou při běhání s trávou ve styku. Divný že sedmiletý pes to dostal teprv teď přitom vysokou trávou běhává odmala.
Alergie může být taky reakcí na dlouhodobě nastřádané toxiny v těle, já bych věřila na ten detox.

aren
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 10:10
- Nahlásit

Jogurt, kyselá smetana, výborný nápad

Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 10:11
- Nahlásit

aren
Co to je - prášek, nebo přímo posekaný bylinky?

prášek

aren
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 10:12
- Nahlásit

davidkova renata
genciálkou
Co to je? :-o

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 10:19
- Nahlásit

aren
http://lekarske.slovniky.cz/pojem/gencianova-viole t

aren
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 10:20
- Nahlásit

Tohle taky vypadá dobře:
http://www.phytovet.cz/cz/detail/2-phytovet-top-sh ine-coat/15.html

danajasa
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 11:10
- Nahlásit

aren
vet myslí, že to bude nejspíš z trávy nebo pylu, vzhledem k tomu, že zanícená jsou nejvíc místa, která jsou při běhání s trávou ve styku
Nemůže to bejt něčím postříkaný?Třá u nás se po povodních z letadla stříkal CELÝ OKRES proti komárům vítr to rozfoukal moooc km prostě ten sajrajt byl všude dokonce někteří tvrdily že je to i dešti páč opravdu když pršelo a uschlo to mel celý okres bílí fleky na utech

aren
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 11:17
- Nahlásit

danajasa
Nemůže to bejt něčím postříkaný?
Teoreticky může, i když tady není komáří kraj, ale běhá mi tady všude osm psů spolu a zánět má jen tenhle jeden, takže to bude nejspíš fakt problém psa.

kachna_
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 11:18
- Nahlásit

aren
http://www.phytovet.cz/cz/detail/2-phytovet-top-s h ine-coat/15.html
no ale to zrovna naší alergický fence problémy jen zhoršilo

aren
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 11:22
- Nahlásit

kachna_
no ale to zrovna naší alergický fence problémy jen zhoršilo
A kruci

danajasa
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 11:25 - Změnil/a: danajasa
- Nahlásit

aren
takže to bude nejspíš fakt problém psa.
Tak to je bubý páč může bejt alergický na něco jen on co jiným neva,to je nezjistitelné,takže vám nezbejvá než forma pokus omyl zkoušet co nejlíp zabere.Dobrej je i Prurivet sice je to antib.v oleji ale je to tak hořký že zamezí psu se volizovat(pár otrlech psů to dokáže olízat věčina né já si toho jednou lízla páč sem natřela psa a šoupla si cígo do huby normálně se mi srazila ůsta tak na brčko z fruka max) http://www.hafbezobav.cz/psi-forum/index.php?topic =1297.0;wap2 edit tohleto http://www.4dogs.cz/index.php?main_page=product_in fo&products_id=387

Pumpa
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 11:54
- Nahlásit

zkus lokálně "poťupat" místa roztokem hypermanganu, nevyléčí to daný problém, ale pupínky to vysuší a vyhojí a přestane to svědit. Mně se to velice osvedčilo...

aren
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 12:00
- Nahlásit

Ono ho to nesvědí, nedrbe si to. A líže jen trošku, málokdy a opatrně, spíš to vypadá, že je to bolestivý.

Biluška
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2011 14:42
- Nahlásit

aren
Na tohle hrozně trpěla nebožka Brajka. Mamka jí pak sehnala nějakou mastičku, ale kdybys mě zabila tak si nevzpomenu jak se jmenovala . Pamatuju si, že byla drahá jak prase (ale stačilo jí malinko a hned zabírala) a že obsahovala koloidní zlato. Naši jsou teď v Itošce tak se nemůžu zeptat. Až přijedou tak ti zjistím ten název.

Monty
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2011 15:54
- Nahlásit

aren
co tak zkusit mast Bepanthen plus? nebo koupat v Medivetu? To je šampón na kožní problémy

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání