Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / škrábání po koupání
Autor Zpráva
krank12
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 09:57
- Nahlásit

Dobrý den, prosím o radu jestli se někdo nesetkal s škrábáním svědivosti po koupání v řece. Mám světlého labradora a vzdy , když se vykoupe v řece,přehradě se neskutečne na druhý den začne škrábat je mi ho fakt líto tak skoro do vody nesmí. Musím upozornit, že čistotou vody to opravdu není protože mu to dělá i po koupání v horskchých potocích. Jde vidět ,že hlavně ho svědí hrudník a břicho... veterinář poradil vždy doma okoupat v vaně , ale je to to samé díky za názory...

Baysha
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 11:25
- Nahlásit

Je na té svědící kůži něco vidět - nějaká vyrážka, zarudnutí? Nebo zápach? Lupy?
Vysušíš ho po koupání pořádně? I když je mi divné, že by to bylo ze zapaření - to bývá spíš v husté srsti na zádech - ale možné je všecko...
Nebo mě ještě napadlo - nemá ve zvyku lehat si po koupání do trávy? Mohla by to případně být alergie na nějakou kytku - pokud se jindy v trávě moc neválí...

krank12
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 16:25
- Nahlásit

Nic nejde vidět ma to jen trochu zarudnuté z toho jak si to škrábe,bez zápachu bez lup, vysoušet jsem zkoušel kdysi bez uspěchu, a válet se neválí tím to taky nemůže být... jsem trochu bezradný to byla zas dnes noc

Eninka
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 17:48
- Nahlásit

krank12
a když ho vykoupeš v normální vodě, třeba ve vaně, to se neškrábe? Jestli ne tak by mohl mít alergickou reakci na cokoliv, co se nachází v té vodě (i když horský potůček???) ten asi nic ve vodě nemá, myslím sinice a tak...Já bych zkusila nějakého odborníka - veta - který se specializuje na alergie, třeba poradí nebo zjistí, čím by to mohlo být...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání