Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Stojací ucho
Autor Zpráva
krsinda
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2011 15:54
- Nahlásit

Dobrý den, máme doma dvouletou fenu hovawarta. Má jedno ucho stále nahoru, když je v pozoru. Když ne, tak to ucho ledabyle leží, ale ne tak jako to druhé. Byli jsme s tím na veterině a vet říkala, že to tak máme nechat být, když nám to nevadí esteticky. Teď během tak půl roku se jí udělalo pod tím uchem tak 10-ti cm spletenec chlupů, o kterém nevím, co si mám myslet. Už jsem se na to ptala vet, ale neměla jsem ji s sebou, tak mi to nedokázala říct, že se s tím ještě nesetkala. Tak se tam s tím chystám. Nemáte s tím někdo zkušenost? Nejraději bych to ustřihla, ale mám strach, aby v tom neměla i kůži...... Díky

impact
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2011 16:19
- Nahlásit

krsinda
To sis půl roku nevšimla, že se jí dělá dred. Češeš ji někdy?

Tak to stříhej manikůrníma nůžkama chloupek po chloupku a uvidíš, essi je tam kůže.

makrel
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2011 16:43
- Nahlásit

krsinda
nějak nechápu dotaz-s čím se doktorka nesetkala??? dred opatrně odstřihnout a česat, jak píše impakt.

Eninka
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2011 18:08
- Nahlásit

krsinda
to fakt čučím, že se vetka nesetkala s dredíkem. Jak říkají holky, kousíček po kousíčku a pomůže ti, až odstřihneš ty vrchy, a budeš mít obavu střihnout blíž ke kůži, tak použij prořezávač, všude to koupíš a bude se ti to hodit do budoucna.
Vypadá to jak hrábě a má to ostré hrany a tím ten zbytek krásně dovyčešeš pryč - ono to rozřeže ten dred a neboj, má to konce do vrchu zatočené, říznout psíka nemůžeš, teda pokud to budeš dělat správně.

danajasa
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2011 18:18
- Nahlásit

Teď během tak půl roku
Ste si jistí,že to néni psékův brácha?

krsinda
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2011 19:33
- Nahlásit

Tak dík, zkusim stříhat

Eninka
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2011 19:48
- Nahlásit

krsinda
http://www.mamejeradi.cz/hrebeny-pro-upravu-srsti- u-psu/1653-hreben-lux-prorezavac-srsti-85951594038 47.html
tady máš pro představu odkaz, jestli má dredy až spojené s kůží, bez tohodle se už neobejdeš, nikdy je neodstříháš až na kůži, tam to bývá už s tou kůží hrozně spojené.

krsinda
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2011 19:36
- Nahlásit

Už jsem to ustříhla.....

andulicka
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2011 00:51
- Nahlásit

jinak chrupavka v tom stojícím uchu se dá zlomit (ale je to hnusné - auu (dělala bych to jen v anestezii) a u nás se to stejně nesmí) a někdo na špičku věší (lepí) závažíčka...já bych zkusila pár týdnů méně hodnotnou stravu - bez chondroitinu - třeba chrupavka sama povolí...

ajunka
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2011 18:06
- Nahlásit

ve dvou letech už bych řekla že s tím uchem nic neuděláte

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání