Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Vytáčení tlapek
Autor Zpráva
enri
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2011 23:21
- Nahlásit

Skoro 4 měsíční štěně dobrmana - začlo vytáčet tlapky. Vet nasadil Colafit5 a napíchal vitamín, tušim A a D. Ten bude opakovat po 14 dnech. Krmeno Acanou pro štěňata vel.plemen. Srovnají se tlapky ještě? Zatím mi to přijde spíše horší, hlavně u jedné nohy

kachna_
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2011 08:34
- Nahlásit

enri
Mně vloni přišlo, že je štěně vytáčí taky a teď má nohy jak strunky. No ona celá je jak strunka.
Mě to právě strašně zklamalo, říkala jsem si tenkrát, tak já tady krmim masem a nadělám přitom víc škody jak užitku a pak najednou, ani nevim kdy, se ty nožky srovnaly samy, krásně.
U veta jsem nebyla, fotku bohužel nemám (takže ani nemůžeš posoudit, jestli máme na mysli oba to samé), ani dost zkušeností, abych si troufla odhadnout, jestli se to srovná nebo ne.

Evey
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2011 08:41
- Nahlásit

enri
Je to ještě mimino. Šance je velká. Ale nebude to ze dne na den. Podchytili jste to včas a navíc pokud je pod dohledem veterináře...
Kromě výživy to může to být i geneticky dané. Rodiče jsou v pohodě?

enri
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2011 08:45
- Nahlásit

Evey
Jjo, rodiče jsou ok, i prarodiče maj nohy jako strunky.

LucieS
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2011 09:07
- Nahlásit

Obávám se, že pokud výživa není vyloženě ujetá od normálu, bude to spíš vrozené.
Navíc je lepší štěně držet do roku věku co nejhubenější, aby zátěž na klouby a kosti byla menší, navíc skromnější strava nevede k růstovým problémům.

Evey
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2011 12:21
- Nahlásit

enri
Jjo, rodiče jsou ok, i prarodiče maj nohy jako strunky. Tím líp. Fakt bych se tím zbytečně netrápila. Kosti nejsou vyvinuté, ten hlavní velký růst vás teprve čeká. Pro klid duše by se dal udělat krevní rozbor, jestli mu nějaký prvek nechybí nebo nepřebývá, ale teď mi to přijde zbytečné.
Šla by sem vložit nějaká fotka?

enri
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2011 12:59
- Nahlásit

Evey
foto k nahlédnutí tady http://nadaenri.rajce.idnes.cz/chjo

nemethova5
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2011 15:28
- Nahlásit

enriamin ma to same je to NO,ma rok a pul,mel je jeste horsi,krmeny josera festival,plus davane pripravky na klouby,uz se to zlepsilo,ale jeste to neni ono.

Evey
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2011 15:59
- Nahlásit

enri
foto k nahlédnutí tady http://nadaenri.rajce.idnes.cz/chjo Pěkný nožiska. Myslím, že to nebude tak dramatické. Škoda, že tam není i hlava.
Zapátrala bych ještě po sourozencích, jak jsou na tom oni.

enri
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2011 09:16 - Změnil/a: enri
- Nahlásit

Evey
Sourozence nedopátrám, v čechách je z vrhu jen ona. Ikdyž se pokusim dopátrat u chovatele na sourozence kontakty, uvidíme, snad to z mé googlovské angličtiny pochopí

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání