| Autor |
Zpráva |
aren
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 13:59 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Prosím o rady, názory, zkušenosti.
Štěník má asi 8 měsíců, v dospělosti bude tak kolem 7 kg. Jako maličký utrpěl úraz, pravděpodobně mu některý ze sourozenců (byl z vrhu nejmenší) málem ukousl část zadní tlapky. Když se dostal do útulku, byla rána už zahojená. Normální funkční zůstal jen jeden prstík - ukazováček, zbyle tři se klinkají nejspíš jen na kůži.
Veterináři (zatím tři) se tváří, že s tím nejde nic dělat, ale to se mi nezdá. Pejskovi to určitě vadí a někdy se mi zdá, že ho to i bolí. Určitě půjdeme na rtg a budu pátrat co se s tím dá udělat.
Četla jsem i o možnosti protézy a i o tom, že pro psa je protéza větší stres než zcela chybějící noha, tak nevím.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 14:24
- Nahlásit
aren
Pes chybějící nohu nijak neřeší a naučí se chodit i běhat bez ní. To jen lidi to furt řešej. Protézu bych rozhodně nedávala.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 14:34
- Nahlásit
aren
Známej má ovčáka kterej nemá žádný prsty říká mu šmatla má jen ten polštářek největší a už má i zkoušku nějakou lehkou se mi zdá, že ho to i bolí
Pokut tam zůstali kůstky tak jesli nejsou volně a do něčeho citlivého nenaráží to bude chtít ten rentgen.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 14:36
- Nahlásit
aren
pes neřeší ani celou chybějící nohu natož jen kousek tlapky, protézu bych nedávala, zvykne si a myslím, že ani nebude na chůzi poznat, že mu něco je
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 15:28
- Nahlásit
No podle mě jde spíš o to,aby si ty "mrtvé" prsty nezrańoval. Ono ho to nemusí ani tak bolet,jako obtěžovat,jestli je "courá" po zemi nebo s nima zadrhává. Přpadně tam můžou být zachované nějaké nervy,které pak vyvolávají bolest. Asi bych si našla kombinaci ortoped/neurolog (já vím o Duchkovi,ale určo jich je víc) a konzultovala to s ním. Mě spíš napadalo,jestli jsou fakt mrtvé a na nic,jestli by nebylo nejlepší je ufiknout
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 16:03
- Nahlásit
Znám argentince, který má na zadní noze jen ten velký polštářek a běhá jak zdravý pes, když se na to člověk nezaměří, vůbec to není poznat. Pokud vím, dávají mu na procházky po tvrdém podkladu nebo do lesa botičku, aby si pahýlek nezraňoval. Pes to neřeší vůbec a to má sakra víc než 7 kilo
Protézu bych taky neřešila, stejně by mu neufikli celou tlapku, ale jen postižené prsty si myslím. Ale je fakt, že podle popisu bych byla taky pro amputaci "mrtvých" prstů z důvodu, které uvádí jana33
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 17:12
- Nahlásit
Eldoguero
podle popisu bych byla taky pro amputaci "mrtvých" prstů z důvodu, které uvádí jana33
no a taky aby si to nezačal časem sám žrát..víme svý žejo
Protézu rozhodně ne,nechápu smysl,v tomhle případě už vůbec ne
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 18:46
- Nahlásit
davidkova renata
no jo vidíš, to mi v první chvíli vůbec nedošlo
jo jo určitě, řekla bych z bezpečnostních důvodů
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 18:55
- Nahlásit
Protézu určitě ne, spíš nějak ošetřit, aby mu nevadily visící prsty nebo si je neodíral.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 19:00
- Nahlásit
davidkova renata
no a taky aby si to nezačal časem sám žrát..víme svý žejo
To bylo první co mě napadlo.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 21:32
- Nahlásit
jana33
No podle mě jde spíš o to,aby si ty "mrtvé" prsty nezrańoval. Ono ho to nemusí ani tak bolet,jako obtěžovat,jestli je "courá" po zemi nebo s nima zadrhává. Přpadně tam můžou být zachované nějaké nervy,které pak vyvolávají bolest. Asi bych si našla kombinaci ortoped/neurolog (já vím o Duchkovi,ale určo jich je víc) a konzultovala to s ním. Mě spíš napadalo,jestli jsou fakt mrtvé a na nic,jestli by nebylo nejlepší je ufiknout
Jo, přesně na to myslím.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 21:36
- Nahlásit
Eldoguero
Znám argentince, který má na zadní noze jen ten velký polštářek a běhá jak zdravý pes, když se na to člověk nezaměří, vůbec to není poznat. Pokud vím, dávají mu na procházky po tvrdém podkladu nebo do lesa botičku, aby si pahýlek nezraňoval. Pes to neřeší vůbec a to má sakra víc než 7 kilo
Aha, no a tenhle můj štěník často nožičku nosí, takže mu ty visící prstíky asi fakt vadí.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 21:38
- Nahlásit
davidkova renata
"víme svý žejo" tož takový vědomosti nezávidím
|
aren
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 21:39
- Nahlásit
Děkuji všem za rady. Nejdřív půjdeme na rtg a pak se uvidí, asi bude lepší dát ty ukouslý prstíky pryč.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2011 21:57
- Nahlásit
aren
Dokud to neamputují tak bych zkusila nějakou botičku, nebo tak něco. Pokud je echtgold malinký tak mu botičky asi nebudou. Zkus třebas miminkovskou ponožku. Aby si ty prsty neodíral při chůzi.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2011 09:51 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
aren
tož takový vědomosti nezávidím
tož neni co...byla to neessina 3letá ovčanda i a skončilo to uspáním po 2 nepovedených amputacích..strašný
jinak bych tu botku nebo tak něco možná taky zkusila,ono se to může poranit a dostane se do toho nějaká infekce třá eště navíc
|
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2011 10:07
- Nahlásit
davidkova renata
To si jako užrala vlastní nohu?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2011 10:11 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
aren
pod na mail
edit pošli mi svůj,tvůj sem zapomněla a nenabídlo mi ho to už
|
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2011 10:29 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
už ho máš.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 00:12
- Nahlásit
Psíček
, kdyby ten psék věděl, jak moc si tím mnoho opravdových psochránců užije, určitě by vběhl pod vlak a nechal si přejet i druhou nožku, aby obšťastnil ještě více lidí.
Voleeeee
|