Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Psí rýmečka
Autor Zpráva
Shelticka
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2011 13:52
- Nahlásit

Jaké domácí produkty pomůžou psovi od rýmy? Ať nemusíme s mokrým nosem letět hned na veterinu. Asi zajdu koupit jitrocelový sirup, jinak si nevím rady... bylinkový čaj do ní dostanu asi jen vsáknutý do rohlíku a to by z ní bylo za chvilku pěkně kulaťoučké prasátko Máte nějaké tipy?

PetraK
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2011 13:55
- Nahlásit

Shelticka

my dávali jitrocelák na kašel a céčko. a jestli můžu doporučit dodržovat fakt klid na lůžku, dokud pes opravdu nebude v pohodě. my to podcenili- resp. uvěřili jsme psovi, že už je gůůt a může lítat a skončilo to zánětem a ATB. naše vlastní blbost.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2011 14:31
- Nahlásit

jj, taky bych doporučila Céčko, ale depotní (Cetebe). Může mít po někm krapet průjem. Ale touhle dobou nastydlej pes...? Není to spíš nějaká alergie? Je to z obou direk?(cizí těleso)

Shelticka
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2011 14:48
- Nahlásit

stetisek123
má to tady teď hodně psů, takže se to asi šíří mezi nimi a spíš to bude z toho vedra, pak vletí do vody... vždyť i lidi bývají nachlazení v létě, když je 30°C já jsem dobrý příklad ale letos musím zaťukat, ještě jsem zdravá. Takže čím se vyzbrojit v lékárně? Jitrocelový sirup a cetebe?

stetisek123
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2011 14:56
- Nahlásit

Shelticka
jo, já bych to viděla jako první pomoc. Ještě jde třeba echinacea, ale podle mě je nejdůležitější to Céčko a klid na lůžku :-D
Pokud rýma zezelená, tak je to na ATB

Shelticka
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2011 14:58
- Nahlásit

stetisek123
máme doma kapky echinacey, ale s alkoholem, to asi ne že...
Zatím jí teče jen vodička z nosu a celý den chrápe, sice za mnou občas přijde, že se nudí, ale půjdem jen na klidnou procházku...

stetisek123
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2011 15:37
- Nahlásit

myslím, že když jí dáš pár kapek do misky s vodou, tak se ten alkohol rozplyne,ale nechám to na tobě

Pumpa
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2011 17:00
- Nahlásit

Shelticka

babička mi vaří grog ze slivovice a budeš mít veselýho pesana

corgi
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2011 19:44
- Nahlásit

Shelticka
Já jsem teď zrovna taky nastydlá, takže se psem soucítím. Bylinkový čaj zkus osladit medem, můj pes pak vypije cokoliv (obzvlášť miluje heřmánkový čaj). Nedávat nic zahleňujícího (mléčné výrobky), přidat do masa česnek (přírodní antibiotikum). A jak tu už psali ostatní, klid na lůžku!

Shelticka
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2011 12:00
- Nahlásit

Ještě takový dotaz, je to přenosný na člověka? Ona opravdu má klid na lůžku

stetisek123
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2011 12:11
- Nahlásit

Shelticka
na 99,9% ne. Mezidruhové přenosy infekcí jsou vzácné. Věšina inf. agens (těch bacilů) je druhově specifická

andulicka
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2011 21:31
- Nahlásit

léčná rýma trvá týden, neléčená 7 dní...Cčko, větrat, kapky do nosu - třeba vincentka - ale pokud je výtok z nosa jiný než čirý, tak už to není rýma...

Shelticka
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2011 22:59
- Nahlásit

andulicka
je čirý

argosek
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 12:37
- Nahlásit

psi rymecka
ryma psicek

LenikS125
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2011 21:46
- Nahlásit

Můj pejsek má podobný problém, má necelých 10kg...je nutné céčko nějak "dávkovat" ? děkuju

Monika102
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2011 22:02
- Nahlásit

Mezi pejskaři jsem teprve začátečník, ale v chemii jsem při probírání vitamínů dávala pozor. Vitamín C je rozpustný ve vodě. Předávkování nehrozí, neboť je nadbytek vylučován močí.

LenikS125
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2011 13:34
- Nahlásit

Monika102 To vím taky myslela jsem to spíš orientačně, at nedám zbytečně moc...ale už je to naštěstí lepší, tak to nebude třeba

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání