Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Rehabilitece Jezevčíka
Autor Zpráva
werasek94
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2011 14:21 - Změnil/a: werasek94
- Nahlásit

Po operaci vyhřezlé plotýnky musíme u naší jezevčice(6,5 roku) provádět rehabilitace. Před operací ale neměla v nožičkách skoro vůbec cit (necítila skoro bolest) a proto doktor předpověděl 30-40% že bude zase chodit a proto potřebujeme co nejvíce rad z praxe jak ji zase chodit naučit. Slyšela jsem o plavání že hodně pomáhá ale není tolik teplo na venkovní koupání ... např jestli někdo neznáte kam chodit i v studenějším počasí. Taky prý zabýrá akupunktura ale zase nevíme kam s ní zajít. Budu moc ráda když mi napíšete co nejvíce rad aby se naše Terezka zase mohla chodit

Děkuju

Neysa
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2011 14:24 - Změnil/a: Neysa
- Nahlásit

werasek94
pomahaji pry i masaze, treba Bowenovy.
Co se tyce plavani v chladnejsim pocasi - muzete ji napustit vanu Bud je pejsek v sirokem latkovem zavesu, ktery ho podpira a drzi na jednom miste, nebo to u tak maleo pejska muzete skusit normalne s rukou pod brichem.

impact
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2011 20:12
- Nahlásit

werasek94
Jak je velká? Cca na délku, výšku a kolik váží? Kdybyste potřebovali, mám tu takový šitý postrojek na psa dělaný právě pro podporu v chůzi, přidržení plavání, rehabce na velkém nafukovacím balonu, atd.

werasek94
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2011 20:43
- Nahlásit

váží kolem 9,5 kg ale délku a výšku přesně nevím až si ji dovezeme z veteriny hned dám vědět .. přesně něco takového jsme taky sháněli )

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2011 21:11
- Nahlásit

werasek94
na www.dogleggs.com mají taky různý pomůcky v chůzi. A rehabilitační plavání dělají na Jaggy v Praze (možná i v Brně, nevim)

pajda222
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2011 21:18
- Nahlásit

taky jsou na to dobrý magnety, zmámého psa jezevčíka taky operovali na vyhřezné plotýnky a pak tam na veterinu chodil na magnety, taky s nim cvičili, nějaké cviky ti určitě řeknou na veterině.

laguna
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2011 22:16
- Nahlásit

Já mu pohybovala nožičkama, mám taky operovaného pejska chvilku to trvalo ale dneska krásně běhá.
A taky jsme zkoušeli plavání doma ve vaně.

impact
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2011 22:56 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

werasek94
Měla jsem to na takovou přerostlejší a nudlovitou jack russelličku, ale už ho nepotřebujeme. Myslím, že josepčíkovi by mohl být. Je ušitej právě tak, aby obepínal psa, držel ho pod hrudníkem a bříškem v rovnováze za široký popruhy a pak za poutko na hřbetě, který drží člověk. Super i na plavání do vany. Balancovali jsme s ním i na velkém míči. Kdyžtak mi písni na alfakojetin@canisterapie.net adresu. Když to zítra pošlu, v pondělí ho máš. A až ho nebudeš potřebovat, dáš ho zase dál.

Edit: až se samozřejmě vyléčíte a fenka bude běhat jako srnka, tak ho pošleš dál.

dernny
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2011 09:28
- Nahlásit

werasek94
Dobrý den, jestli jste z Prahy nebo okolí,můžu z vlastní zkušenosti doporučit rehabilitaci Vetcentrum Stodůlky,konkrétně rehabilitační sestřičku slečnu Plačkovou. Měli jsme stejný problém, po operaci vyhřezlé plotýnky u našeho 7letého jezevčíka nám dávali 10-20% šanci, že bude chodit,chyběla citlivost a nožičky zůstali ochrnuté. 4 měsíce jsme 2x týdně jezdili na rehabilitaci a plavání, doma jsme s ní denně cvičili (a cvičíme stále, to je už napořád) a sestřičce se jí opravdu podařilo rozchodit. Naučila jí tzv.spinální chůzi, takže přestože nožičky nepokrčí a citlivost nemá, tak chodí skoro normálně, určitě nepoznáte že je ochrnutá, jenom kroutí při chůzi víc zadkem .Pokud byste chtěla nějaké bližší informace, písněte mi na e-mail dernny@centrum.cz . Moc držím palce, aby se vše zlepšilo.

dernny
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2011 09:31
- Nahlásit

werasek94
Opravuji svůj e-mail : dernny@seznam.cz , při pátku mi to už nějak nemyslí.

werasek94
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2011 10:45
- Nahlásit

Jsme bohužel z Brna ale na Jaggy v Brně už jsem psala jestli se tam může chodit plavat. Ještě teda neodepsali ale bylo by to dobrý kdyby to šlo

werasek94
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2011 15:38
- Nahlásit

A ještě jsem se chtěla zeptat ... na veterině nám řekli že má problémy s čůráním tak chci vědět jestli nemáte nějakou radu jak ji pomoci třeba nějaký močopudný čaj nebo masáž atd ... Děkuji moc všem za rady

laguna
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2011 21:07
- Nahlásit

Můj pejsek taky nemohla pár dnů po operaci čůrat tak jsem s ním jezdila na veterinu ,kde mu doktor zmáčknul močák a on se vyčůral.
Já se to nikdy nenaučila ale naštěstí to bylo fakt jen pár dnů.

dernny
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2011 09:03
- Nahlásit

My máme menší problémy s čůráním dodneška. Nejdříve něco vyčůrá sama a se zbytkem jí musíme pomoct vymáčknutím močáku. Ze začátku jsme jezdili na každé čůrání (4-5x denně,aby se nepřeplnil močák, protože hodně pila) na veterinu,kde nás to učili (vůbec nám to nešlo), ale za pár dní jsme se to naučili a teď to zvládáme bez problémů. Jde o poprvé, jak se vám to jednou povede, a budete přesně vědět kam sáhnout, tak už to půjde. Močopudné léky nám na veterině nedoporučovali, prý pejsek potom musí mít plínky, protože učůrává pořád a navíc jí nechtěli zatěžovat po operaci dalšíma lékama, měla jich i tak dost. Ale na veterině vás určitě techniku vymačkávání naučí. Nehledě na to, že čím dýl budete od operace, tím líp se to bude srovnávat samo.

werasek94
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2011 21:22
- Nahlásit

Děkuji moc zítra už ji budeme mít doma tak se uvidí

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání