| Autor |
Zpráva |
andromeda
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2011 16:40
- Nahlásit
Ví někdo, jak "odstranit" nebo zlepšit růžovění čumáčku u bílého pejska? Jde o bišonka. První dva roky v pohodě a teď už druhou zimu dost růžový čumáček. Myslím si, že vzhledem k slunečnímu svitu už by mohl černat...Přes léto je černý vždy.Možná nejde jen o sluníčko, ale nějakou "chybku" ve stravování...Prosím o názor,radu.Děkuji.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2011 17:32
- Nahlásit
andromeda
To se stává dost často, že přes zimu se psům udělá světlý proužek na nose, dva moji černí psi to maj v zimě taky, pak to postupně tmavne, ale když potřebuju tmavý čumák i brzy z jara, třeba kvůli výstavě, tak dávám sušenou mořskou řasu a dobře to zabírá.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2011 08:47
- Nahlásit
pajda222
psům udělá světlý proužek na nose,
Zkoušel ste se mrknout na ten světlý proužek z blízka?To je totiž jasnej popis prasklého čumáku(jak lidem praskaj rty v mrazu) a to že to zčerná znamená že se to zahojilo
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2011 09:17
- Nahlásit
Psíček
Boží mlýny
Pořád nevím jak vypadaj tak netuchám esli se mám teda eventuelně začít bát??
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2011 10:41
- Nahlásit
Psíček
A jak vypadaj? To ej jasný! hrozně, hrozně hrozně.
určitě nevypadají hůř než já ráno
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 10:30
- Nahlásit
andromeda
přes zimu se to opravdu stává, ale u bílých psů to není až tak časté
řasy by měly zabrat celkem rychle, snad vám bišon nezačne "flekatět" možný je taky trochu přidat vit. D (opatrně) a biotin
Pokud to vašemu psu nevadí zkusila bych roboran pro bílé a černé psi napomáhá udržovat čistou bílou nebo černou barvu srsti bez oranžového nebo žlutého nádechu a taky zlepšuje pigmentaci nosu... ovšem některým psům v kmení vadí
každopádně častý pobyt na sluníčku spraví depigmentaci relativně rychle (otázka je co je pro vás rychle, myslím případ, že třeba řešíte výstavy )
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 13:30
- Nahlásit
danajasa
Tak tak blbej nejsem, abych si nepoznal praslinu od nedostatku pigmentu. A těžko bude mít pes prasklinu 2cm širokou.
|
michaelau
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2011 11:19
- Nahlásit
andromeda
Podle mě to môže být stráta pigmentu... stává se to lidem i zvířatum, nebo zviratam, nevim jak je to spravne cesky
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2011 16:00
- Nahlásit
pajda222
prasklinu 2cm širokou
A jo tak to už by byl kráter to sem blbě pochopila a hned na to na mě psík poslal ty mlíny to se fakt nedá
|
andulicka
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 00:38
- Nahlásit
No a ta depigmentace, je ale někdy trvalá...a bohužel s ní nikdo nic nenaděla...
|
Kamča
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2011 09:56
- Nahlásit
Môj malý keď sa narodil mal celú jednu nosnú dierku aj zvonku aj zvnútra ružovú a chovateľka hovorila, že pigmentácia sa časom dotiahne. Pre istotu sme dávali sušené morské riasy - sú aj zdravé, takže nijako neškodia a nos sa dotiahol ale znútra nie. Vidieť ešte ružové, ale je to o pigmentácii - ako to tu už viacerí napísali.
|