Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Vitamíny ??Ano x Ne??
Autor Zpráva
Novy
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2011 22:39
- Nahlásit

Rád bych se zeptal co dáváte Vašemu pejskovi jako vitamíny?
Můj pejsek je stále už asi dva roky nemocný před, během zimního času a když to vše roztaje tak znovu

Poradíte mi někdo co s tím??

Byl mi doporučován přípravek Aminex mým známým a teď i na veterině...Máte s ním někdo zkušenosti?Měl by být na přírodní bazi...

Nechci už do něj rvát neustále antibiotika...přijde mi, že je tím úplně rozhozený a nemůže se srovnat

Moc děkuji Novy

nemethova5
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2011 23:20
- Nahlásit

Novyno nevim,ATB bych uz do nej nervala,co zkusit neco na prirodni bazi?nebo homeopatika?s pripravkem aminex nemam zkusenosti,takze to neporadim,co mu zvysit davku vitaminu C???

Novy
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2011 23:26
- Nahlásit

No právě ATB uz do nej proste za zadnou cenu nechci!!!!Uz jsem uplne hotovej kdyz mi reknou ze nasadime ATBminule uz jsem rekl fakt ne a tak dala alternativni lečbu, ale byl chudinka a mel to dlouho

Vitamín C?nevis nektere pripravky ktere to obsahuji?

jeste jsem poradne nehledal a radeji jsem to zkusil formou diskuze..

petra b
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2011 23:26 - Změnil/a: petra b
- Nahlásit

Novy:
Na některé druhy vitamínů pozor, lze jimi silně předávkovat. Bez doporučení vet. bych je nepodávala, vyjma některých druhů Béček a bylin.

Výborné letité zkušenosti nejen u vícero psů mám s tímto:

http://www.nakupujzdrave.cz/products/beta-glukan-1 -3-1-6-d-90-kapsli-/

či
http://www.vaseordinace.eu/z001634188_beta-glucan- 120-30-tablet.html

vyšší účinek je spolu s podáváním vit. C (např. cetebe), kůra může být 2 měsíční preventivně cca 2x ročně a nebo k posílení před, během a po zákrocích, podávání atb apod.
Dávkování Vám poradí veterinář. U plemene kolem 30-40 kg dávám léčebně 2 tablety denně a preventivně 1 denně s tím, že první 2 týdny rovněž 2 tablety.

Někdo si velmi chválí Wobenzym.

Osobně mám nyní neuvěřitelně pozitivní výsledky (u zvířete s velmi špatnou imunitou po prodělání mnoha operací, opakovaného podávání velkého množství atb a recidivách a chronických problémech komplikovaných bakteriálních infekcí)
s podáváním čínských bylinných směsí vyrobených přímo na míru konkrétního zvířete dle jeho chorobopisu, resp. jeho nemocí u firmy:

http://www.firmy.cz/detail/153080-most-ke-zdravi-p raha-smichov.html

Byliny podávám již půl roku. Příliš jsem tomu nevěřila a dlouho se odhodlávala tuto léčbu vyzkoušet, protože se jedná o psa skutečn abnormálně často a složitě nemocného a přiznávám - zírám.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2011 23:32
- Nahlásit

Novyjak pise petra wobenzym je taky vynikajici,no ja kupuju normos cecko,ne sumive ale v tabletach,klidne muzes zvysit,vse vyjde moci ven,nemuze se stat,ze jsi ho avitaminoval.jako me vzdycky berou mory,ze vsichni hned nasazujou ATB a pak se silene divi,ze jaksi uz nemaji ucinek!no bodejt by jo!

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2011 04:11 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Novy

Na podporu imunity nám rychle a dobře zabrala kúra injekcí vet. preparátu ZYLEXIS.
Dává se obvykle 4-8 injekcí v týdenním rozestupu. Jedna inj. stojí cca 500,-.
Nám se tahle investice u staré, nemocné a tím pádem hodně oslabené fenky, skutečně vyplatila. Výsledky byly patrné rychle, už pár dní po první injekci byla "nakopnutá". U nás stačila jednorázově kúra 8 injekcí.

Dále bych nasadila detoxikační bylinnou kúru v trvání 1-2 měsíce. Dobrou zkušenost mám s PHYTOVET - DOG DETOXICATION CURE.
Dávám psům vždy po skončení léčby ATB, narkózách apod. a jinak preventivně 2x ročně.

Vzhledem k častému podávání ATB bych také nasadila nějaká probiotika na podporu obnovy střevní mikroflory. I to souvisí s imunitou.
Klidně podávejte nějaká přírodní určená pro lidi, v dávkování jako dětem.

A vitamín C, také ve formě kúry. Sice si jej psi umí vyrobit sami, ale u nemocných a starých zvířat je tato schopnost nižší. Starému psovi, cca 25kg, dávám 500mg vit. C 1x denně.

Existuje i bylinná vit. kúra PHYTOVET - VITAMINERAL, ale s tou nemám přímou zkušenost. Třeba sem někdo jěště napíše

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2011 09:42
- Nahlásit

Osobně na opakovaný infekce a záněty doporučuju lichořeřišnicový kapky. mě velmi pomohly a psoj také na celkový detox organismu od těhle věcí

petra b
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2011 19:39
- Nahlásit

Maky a Trix lichořeřišnice větší

Baysha
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2011 20:23
- Nahlásit

Novy
čím psa krmíte?

Novy
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2011 22:16
- Nahlásit

Moc Vám Všem opravdu moc děkuji...

Musím zaťukat, že teď je lepší a zatím to je ok, ale přece jen nasadím několik rad, ktere jste mi poslali..

Opravdu moc děkuji!!!

Baysha: krmím ho masem + těstoviny, rohlíky a tak podobně...granule jsem já i on sam zavrhnul

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2011 07:12
- Nahlásit

petra b
oni jsou běžně k dostání bylinkový kapky i z jiný lichořeřišnice?

LucieS
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2011 19:10
- Nahlásit

Tak prvořadě bych zkusila vylepšit tu stravu. Udělat ji pestrou a prokontrolovat, aby obsahovala opravdu vše potřebné.
Jinak "kůra první pomoci" i u lidí je nasadit na měsíc B + E vit, k tomu klidně ještě C a hlívu.

petra b
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2011 22:44
- Nahlásit

Maky a Trix
oni jsou běžně k dostání bylinkový kapky i z jiný lichořeřišnice?
některá je menší, některá je velká

Nori
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2011 19:03
- Nahlásit

Novy
Jakými záněty trpí? Můj měl záněty střev a žaludku, také na jaře a přes zimu. Vyšel nám přechod na Barf, těď je spokojený, živý... Dáváte zeleninu? Ta je důležitá, je to totiž balast, který čistí střeva Přídávám MicroMineral, FitBarf Sensitive a Kelpu.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání