Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / První hárání
Autor Zpráva
Lusahu
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2011 11:32
- Nahlásit

Ahoj, mám devítiměsíční čubinu - RR + Irský setr, od pondělí poprvé hárá (5dní), už tejden docela málo žere, ale ted naposledy žrala snad v úterý, neco maličko ve středu, ani do pamlsků a tyčinek už se tak nežene jako obvykle. Asi ani moc nepije, teda poslední tejdny spis pije venku z potoka,doma skoro ne. Hraje si s psíma kámošema, ale jinak leží a čumí,nebo chrápe,je taková apat. Myslíte že může bejt takhle nešťastná z toho hárání? Ještě taky nám odešel spolubydlící,je možný že se jí stejská, když jedu pryč já tak prej taky moc nežere. Nebo to můžou bejt příznaky nějakýho zánětu? achjo,poraďte, nebo holt v PO zajdu k vetovi.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2011 11:34
- Nahlásit

Lusahu
Myslíte že může bejt takhle nešťastná z toho hárání?
jo,je to možný velmi, hrabe jim fakt fest a to ještě můžeš čekat falešku taky,ta je taky výživná často
kdyby měla zánět,naopka by pila víc.

Lusahu
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2011 13:31
- Nahlásit

no a srovná se časem? Kdyby nežrala, tak ještě budiž,ale když nepije,co s tim? aby se nesložila...

Baysha
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2011 15:38
- Nahlásit

Lusahu
jestli nepije, tak bych na veterinu letěla ještě dneska, já jsem tedy panikář slušný, ale prostě bych radši měla od veta potvrzené, že je to jenom hormonální šílenství
jinak mně příšera poprvé hárá od úterka - tedy prakticky stejně jako ta tvoje - a nic podobného nepozoruju... spíš je hravější a mazlivější

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2011 16:47
- Nahlásit

A opravdu nepijde nebo pije míň? Jestli se venku nachlemtá z potoka a skoro nejí,tak nemá potřebu pít. Jestli je na granulích,tak to psi nejvíc chlemtaj po jídle,a když nebaští,tak se může zdát,že skoro nepije.
Každá čuba to má jinak, Fanys byla děsně ublížená,pak šílená a ještě šílenější při falešce,to teda ani naše popelnice nežrala klidně čtyři dny,páč se chystala na porod

Lusahu
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2011 11:40
- Nahlásit

Tak včera už to bylo lepší,sežrala skoro celou denní porci (tento týden jsou na menu granulky a vývar z vepř. nožek) a pila trochu venku,trochu doma, ale hlavně jsem zjistila, že ta potvora lemtá vodu z hajzlíku,kdyz nejsem doma takže to asi bude v pohodě. Jinak mazlivější je taky,ale hravější určitě ne..

Evelina
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 13:17
- Nahlásit

Ahojky, chtěla jsem se zeptat, můžu s fenou, která hárá do autobusu? Od mala se mnou jezdí do práce a není zvyklá být sama doma 8 hodin( ani ji tam nechci nechat, když mám možnost jí mít sebou) , sama je tak max 2 hodiny nebo někdy v noci, ale to chrní. Nemohla by třeba něco chytit?

Baysha
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 13:31 - Změnil/a: Baysha
- Nahlásit

Evelina
nevím, co by měla jako chytit toho bych se fakt nebála

jen je to trošku komplikovanější, pokud by třeba chtěl přistoupit někdo se psem... a mně to navíc bylo dost blbé, když barvila a nechávala po sobě fleky, tak jsem radši jízdy MHD omezila - ale i tohle by šlo řešit třeba nějakou podložkou

Evey
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2011 13:47
- Nahlásit

Evelina
můžu s fenou, která hárá do autobusu?
Můžeš, jen je vhodné ji vybavit kalhotkami. Jako mají třeba tady:URL
Anebo se dají použít i klasické dámské, jen se vystříhne díra na ocas (ty ale budí, dle zvoleného vzoru, větší zájem u kolemjdoucích )

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání