| Autor |
Zpráva |
Petule88
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 16:53
- Nahlásit
Ahojky,
mám malý dotázek snad dávám dotaz i do správné kategorie..nicméně, mám 8 měsíční fenečku dobrmana, a připadá mi, že už dobré tři měsíce neroste...má 26kg, sice to zní že to je dost kilo, ale opravdu je v porovnání s ostatníma hodně malá a všichni mi říkají jak vůbec neroste a že je malá...a je nejmenší ze sourozenců, i když nebyla poslední z vrhu...nevím čím to je, krmím granulema Canine caviar jehněčí..někdo říká, že je správné že neroste rychle aby neměla problémy, nicméně je opravdu malinká a čekáme první hárání a slyšela jsem, že po 1. hárání už nerostou tak nevím...dělám někde chybu ve výživě? mám ji něco přidávat? nebo má někdo zkušenost jak má být v tomhle věku dobrman velký a kolik kilo? znám totiž i malého Ridgebacka, který chodí do parku a bojím se, že se to stane i nám..i když bude naše at bude malá či velká děkuji za názory
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 18:24
- Nahlásit
VÝŠKA: kohoutková výška
- pes : 68 - 72 cm
- fena : 63 - 68 cm
žádoucí je střední výška. VÁHA:
- pes cca 40 - 45 kg
- fena cca 32 - 35 kg
Tato výška je požadovaná do chovu. Zkustw ji změřit a uvidíte, třeba je jen jemnější kostry a tudíž může vypadat menší.
Bylo by dobré, kdyby jste sem dala foto.
Já si po dlouholetém výcviku a chovu VK pořídil fenku dobrmana momentálně ji je 10 měsíců, je to také atletka, ale výšku má dostatečou, už měří 63 cm, a počíttám, že ještě tak cenťák až dva vyroste má 29 kg, jelikož ji držím opravdu hubenou, kvůli výcviku. Počítejte s tím, že v 8 měsících by ještě mohla vyrůst a to klidně i o 5 cm, víc už asi ne. Takže bych to být váma ještě moc nehrotil, půjčte si měkde měrku a zkuste změřit a uvidíte.
|
Petule88
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 18:33
- Nahlásit
děkuju za odpověď
a už vám hárala? je něco pravdy na názoru, že po 1. hárání už nerostou? měřím od oka a má nějakých 58cm
a čím krmíte vy?
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 20:12
- Nahlásit
Ještě nehárala, ale moji psi ji začínaj očuchávat, tak to čekám každým dnem.
Podle mě je to s tím háráním blbost, možná u malejch plemen, ty dospívají brzo, ale velká plemena rostou min, do roka a pak ječtě rok mohutní.
Krmím Royal canin
|
charron
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2011 18:32
- Nahlásit
Zkuste ji změřit, váha vám nic neřekne. Podle mého názoru je váha na tak mladého psa v pořádku.
Fenka vám určitě poroste i po 1. hárání, teprve až zarazí růst, měla by začít mohutnět (hlavně hlava).
Fenka se nám ještě "dělá" ale pes od roka do cca 2 (to jsme znovu měřili) vyrostl o 3 cm, takže v 8 měsících bych si z toho hlavu nedělala
|
Petule88
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2011 11:27
- Nahlásit
charron
děkuji za odpověď, podle měření ke kohoutku má nějakých 58cm...takže nám chybí tak 5cm do standardu, což je dost...právě, že si chcem zkusit aspoň jednu výstavu, tak aby odpovídala výškově v tom jejím věku v neděli máme sraz s chovatelkou tak snad mi taky řekne názor...a nic tedy přidávat nemám?teď momentálně dáváme jen pangamin (měla zánět žaludku) takže to musíme dobrat, jinak měli jsme původně granule proplan ale ty se mi složením nelíbily, když jsem se v tom začala šťourat ale po tom mi rostla snad i před očima ale zas tosložení....,tak od té doby co mám canine caviar je vše dobré jen mi prostě přišla že neroste ....kdyby měl ještě někdo názor, budu ráda za každý děkuju
|
Neysa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2011 13:04
- Nahlásit
Petule88
Ahoj
Asi te nepotesim, ale vyska je dana geneticky. Jedine co muzes jidlem ovlivnit, je rychlost rustu (vic nabusene krmivo - rychlejsi rust, mene nabusene krmivo - pomalejsi rust. Finalni vyska zustava stejna). Proto treba v jistem obdobi zivota (kolem pulroku) a treba na jistych granulich pes "doslova roste pred ocima". Ale pokud ma v genech dano, ze bude mit 61 cm, tak je bude mit, i kdybys krmila cimkoliv
Ovsem na konecne zavery si pockej minimalne do roku a pul, spis do 2 let veku. Ted bude rust pomalu, ale jeste porad bude.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2011 13:44
- Nahlásit
Neysa
Vidíte a mě zas tvrdili "vodborníci"s mnohaletou praxí,že nemám vovčáka krmit grancela pro gigantický plemena,že maj ozkoušený,že pak přerůstaj no tak se mu u měření holt trošku podrazí nohy dopředu a je menší(nenápadně )
|
Petule88
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2011 14:31
- Nahlásit
danajasa
tak to já ji zase budu muset mít nenápadně na stupínku, aby měla standard trošku přerůstacích granclí by se mi šiklo asi to moc pozoruju, jen mě to rozčiluje, už mi normálně i nějakej exot v parku řekl, že mám přerostlýho pinče asi mu příště řeknu : nééé pane mám přerostlýho krysaříka..
|
Petule88
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2011 14:37
- Nahlásit
danajasa
díky za reakci...mě to právě udivilo, protože její máma i babička (chovatelka je má ještě obě) tak jsou kusanci a ten můj střízlík no uvidím, snad to dožene..mě je to i jedno, jen chovatelka by byla ráda kdyby jsme prubli aspoň párkrát výstavu a taky máme na podzim svod, tak aby se nešklebili že je malá a i přítel furt (ve srandě) : jsme si pořizovali velkýho psa ne? ...ale i když bude malá, bude moje zlatíčko
|
Neysa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2011 14:50
- Nahlásit
danajasa
No ale granule pro giganticky plemena jsou prave mene nabusene, aby ty potfory rostli pomalu, to ti pak vlastne ti psi nemeli vyrust vubec
Petule88
Jinak, na mamu a babicku se ohlizet nemusis. U nas mama, otec, babicka nejsou nijak velci, vsichni sourozenci jsou v podprumerne az prumerne vysce.. jenom to moje tele vsechny prerostlo pomalu o 10 cm
Po jakem vzdalenem predkovi to ma netusim, ale jsem rada, ze nemame horni hranici vysky stanovenou
A to jeste k tomu z nich cast byla krmenych granulemi, cast masem, cast kombinovane a na nikom to nezanechalo zadne nepredpokladane nasledky.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2011 15:05 - Změnil/a: danajasa
- Nahlásit
Petule88
No ale bacha někteří psi "skáčou"jako třá měsic neroste a pak poskočí vo moc,třá kámoš měl ovčáka a tomu narostl předek aj delší noha a měsíc byl šejdrem pak se dorovnal,ale ten měsíc von málem plakal,že tak nesouměrného hnusného psa nechce Naopak mojemu pakoni narostly zadní nohy tak měl2měsíce vyšší zadek jak hlavu strašidlo to bylo a pak se dorostl už je normální po ROKU A PŮL!
|
Petule88
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2011 15:37
- Nahlásit
danajasa
tak to je krásný delší noha haha to je vtipný ona je zatím souměrná. v roce a půl je ale krásný Nicméně mě teď nakrkly v e-shopu, protože jsem objednala granule canine caviar puppy a dovezli mi all stage (kde teda píšou že je to vhodný i pro štěňata i pro dospěláky) ale má to míň bílkovin a tuků..vzteky jsem volala dovozci a i e-shopu a uklidňovali mě, že tím ji neublížím, že mám případně zvýšit dávku ale že teď puppy nemají a čekají na kamion.. tak se chci zeptat, jestli ji mám přidávat něco, kde jsou bílkoviny (třeba vajíčko....)?
|
Petule88
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2011 15:47
- Nahlásit
http://www.cz-pes.cz/obrazek-16384-q-Brittuska-u-s tromku zobrazí se obrázek nebo ne?
|
Petule88
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2011 15:51
- Nahlásit
jooo tak to je ona, není tam sice moc vidět jak je velká ale to jsou poslední aktuální fotky..no, zkusím ji vyfotit někde ve stoje a šoupnu to sem a ještě jedna fotka http://www.cz-pes.cz/obrazek-16385-q-U-darecku-
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2011 17:15
- Nahlásit
Petule88
Šíš dyt je to rostoucí krasavice a říká se(takej drb)že musí dorůst do tlapek no tlapky má velký a esli poroste do12měs a fakt někerej měs.skočí do rychlejšího růstu abyste eště nemusela pak podrážet ty nohy
|
charron
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2011 17:22
- Nahlásit
Krásná hočička
Růst opravdu ničím neovlivníte, ale vážně bych neplašila, do svodu bude holka akorát, uvidíte
|
Petule88
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2011 17:39
- Nahlásit
danajasa
hi děkuji je to naše malá fešanda tak ťapky má celkem velký, a někdy se udělá hrozně velká když se napne a na něco čučí a někdy se zase schoulí a je to mimino největší tak jestli to tak bude s těma ťapkama, možná budu opravdu podrážet nohy no uvidíme jak se holce bude chtít růst, ale je fakt že hlavně aby byla zdravá děkuju tedy za odpovědi, jsem klidnější
|
Petule88
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2011 17:41
- Nahlásit
charron
děkujeme asi se v tom zbytečně hrabu, a keci lidí si všímat nebudu tak držte palce ať se nám vyvede holka jedna a děkuji za názor, hnedle je lépe
|
andulicka
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2011 01:13
- Nahlásit
krásná holka...buďte ráda, že je zdravá a na ňákém cm nesejde...dobrého bývá málo
|
Andie
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2013 15:17 - Změnil/a: Andie
- Nahlásit
Ahoj pejskaři,
dostala jsem jako dárek dnes již 7týdenní fenečku NO. Bohužel byla odstavena už v 5 týdnu, kdy měla být ještě u maminy, nechápu, jak ji pan dotyčný mohl takhle malinkatou dát. Před týdnem jsme byly na prvním očkování, kde mi paní doktorka řekla, že se obává, že Terrynka bude mít velikost kokra. Docela mě tímhle zaskočila. Jelikož to byl dárek, nevím, jak vypadali rodiče, ale bylo mi řečeno, že tatínek měl v kohoutku 61cm a mamča 56cm. Dnes je Terrynce 7 týdnů, váží přes 4kg a měří 28cm. Ráda bych slyšela váš názor. Co si o tom myslíte vy, jestli je možné, aby byla opravdu velikosti kokra?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2013 18:03
- Nahlásit
Andie
našla jsem tohle, podle toho by to mohlo být snad OK. Výšku nevím, ale ani ta mi nepřijde úplně špatná, na fenečku. Teda jestli je to měřené v kohoutku, tak určitě ne. Ale štěně ovčáka jsem viděla už před hodně dlouhou dobou , tak třeba odpoví někdo erudovanější.
Průměrné hmotnosti 8 týdnů 5,0-5,5 kg
9-16 týdnů každý týden průměrný přírůstek 1 kg
20 týdnů 18,5 kg
24 týdnů 23 kg
40 týdnů 29 kg
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2013 18:36
- Nahlásit
kachna_
Průměrné hmotnosti 8 týdnů 5,0-5,5 kg
tyjo, moje BŠO měla v osmi týdnech 11 kg, když jsem si ji brala, a i když jsou BŠO větší než NO, tak zase né o tolik. To byla teda pěknej obřík
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2013 18:39
- Nahlásit
kachna_
kachničko, kde to hledáš, kolik mají vážit štěnda? Mě by fakt zajímalo, kolik měla mít ta moje. Ona nebyla nijak tlustá právě, ale dost velká. To je nakonec aji teďka.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2013 18:53
- Nahlásit
Eninka
já myslim, že to nikde není, našla jsem to v jedné diskusi a nebylo to nijak rozporováno, tak jsem to použila. Ale mám pocit, že Davídkojc dávala odkaz z nějaké CHS, takže, kdybych to hledala, možná bych prohledala stránky různých CHS
Já se přiznám, že mně to bylo u mých tak nějak šumák.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2013 18:56
- Nahlásit
kachna_
aha, já myslela, že na to existujou nějaký tabulky
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2013 19:20
- Nahlásit
Andie
hele mám takovej dojem,že nemáš doma úplně NO ,moje čuba měla při odběru v 8 tejdenech skoro 9 kilo a v 7 tejdnech 4 kila..no to tomu kokrovi odpovídá..pán by zasloužil nakopat prdel jelikož dávat štěně v 5 týdnu je prasárna!! a asi nemá cenu řikat,že vy jste si ho v tom věku neměli brát(nebo rodiče)..klasická situiace bohužel..
no nicméně pevně věřim,že jí budeš mít ráda at je velká jak chce
kachna_
čéče já asi ne a esi tak vo tom nevim vůbec
|