| Autor |
Zpráva |
maxa
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 13:20
- Nahlásit
Dobry den
mam 7mesicni fenku.Je to krizenec(labrador+bandog).Vazi 30kg.Krmim ji jenom granulema a nikdy jsem nemel problem.Ale asi pred 4 dny zacala zrat min.A posledni 2 dny nezrala skoro vubec.Samotne granule nezere vubec, ale kdyz jsem ji je zalel vyvarem z kostí tak se po nich jenom zaprasilo.Testoviny z masem taky sezrala.Nevite cim by to mohlo byt ze zniceho nic prestala zrat granule?Budu rad za kazdou radu
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 13:24
- Nahlásit
Pokud by odmítala žrát vůbec, značilo by to nějakou nemoc. Ale takhle..
Možná že jí granule přestaly chutnat, anebo má třá něco se zubama a nemůže granule kousat. jinak mě nic moc nenapadá.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 13:25
- Nahlásit
maxa
mam 7mesicni fenku.
Nebude ti teď poprvé hárat? to by klidně vysvětlovalo nechuť k jídlu.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 13:39
- Nahlásit
maxa
měla jsem s fenou to stejné, cokoliv jiného než granule nebo granule nějak dochucené sežrala hned, samotné ani náhodou. u nás to spojitost s háráním nemělo, je prostě rozežraná
dnes je jí 2,5 roku, granule žere jen proto, že by jí je náš druhej pes náhodou mohl sežrat. když je bez něj, ani se granulí nedotkne a to i když má fakt velkej hlad. být sama, bude na granulích žrát jen tolik, aby nezdechla hlady.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 14:09
- Nahlásit
maxa
Zkusit zalít i třeba jen horkou vodou, nechat rošku rozmočit, aby vychladly. Když ani to nebude chtít, tak bych to neřešil, ví, že když je nebude žrát, dáte ji něco jiného. Klidně 5 dní hladovku a uvidíte, jak se bude na granule zase vrhat s chutí.
Já krmím také jen granulema a to jednou deně. Nasypu do misky, pokud psi jen zvednou hlavu od misky nebo se mi zdá, že žerou pomaleji, než jindy, misku jim seberu. A nemaj ten den prostě nic. Ale to už se mi pár let nestalo
|
maxa
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 14:14
- Nahlásit
Tak snad to bude tim haranim.Sice jsem jeste nepozoroval nic co by tomu navedcovalo.Ale znama co ma fenku ze stejneho vrhu mi psala ze jim fenka hara.
Zuby by mela mit v poradku.Kouse klacky, kosticky z buvoli kuze atd.
Rozezrana snad taky nebude, granule zere od mala a nic jineho nedostavala a nebyl s ni zadny problem.Ale ted behem par dnu jak kdyz utne a proste granule ne.
Dekuju za rady.
|
maxa
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 14:34
- Nahlásit
pajda222
Zkousel sem i rozmocene granule a taky nic.
Granule sem ji daval 3x za den (rano odpoledne a vecer)A vzdycky jsem ji je nechal tak 15 min. a kdyz nechtela tak jsem ji je vzal a dostala az pri dalsim krmeni.Posledni 2 dny tak skoro nezrala, schodila 2kg.Mel jsem starch abych ji nejak neublizil kdyz je porad jeste ve vyvoji.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 16:41
- Nahlásit
maxa
Já krmila od štěněte granulema - nejdřív od chovatelky, pak je přestal chtít. Přechod na jiné, po půl roce přestal chtít. Zalité vývarem ano, s jogurtíkem ano, s masíčkem ano, ale samotné? Fuj fuj, to nepapám! Byla jsem měkkejš, takže místo hledání dalších granulí, které by mi zase půl roku žral, jsem přešla na BARF - a už se zas dostáváme od jednoho tématu k jinému
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 17:41
- Nahlásit
za dva dny shodila 2 kila??? nebo jsem to jen špatně pochopila?
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 18:09
- Nahlásit
7 měsíční štěně už by mělo žrát max. 2x deně, třikrát je moc, pak nikdy nemá pocit opravdového hladu.
Jinak by třeba stálo za to, zkusit i jiné granule, stává se, že někdy prostě přestanou chutnat.
|
maxa
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2011 17:06
- Nahlásit
Yves
Ne za ty dva dny neschodila 2kg.Ona uz pred tim zrala par dni min.
A taky je mozne ze sem ji zvazil narzanou tak mela tech 32
a potom byla vypraznena tak mela 30kg.A ono ta vaha co jsem ji vazil taky neni zrovna nic moc.Ale urcita schodila 1kg mozna 1,5kg
|
maxa
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2011 17:08
- Nahlásit
pajda222
2x deně, třikrát je moc
Tak zacnu krmit 2x dene
Jeste jednou diky za rady
|