| Autor |
Zpráva |
tom74
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2011 11:52
- Nahlásit
Moc Vás všechny pejskaře zdravím, a chci se zeptat, jestli nemá někdo podobnou zkušenost.
Před týdnem jsme ze zdravotních důvodů nechali naši fenku vykastrovat. Po pěti dnes z ní začal vytékat krvavý výtok. Teplotu nemá, bere antibiotika, ale tak pětkrát za den z ní něco vyteče.
Na veterině říkali, že je to zřejmě reakce na to šití uvnitř.
Byli jsme už i na výtěrech, ale prý "aseptická zánětlivá reakce".
Máte někdo podobnou zkušenost po kastraci feny? Díky za odpovědi.
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2011 15:55
- Nahlásit
tom74
Máte někdo podobnou zkušenost po kastraci feny? Díky za odpovědi.
Ne, ani u staré fenky kastrované kvůli zánětu dělohy. Doporučuju vyžádát si všechny rozbory apod. a konzultovat s jiným vetem.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2011 16:45
- Nahlásit
tom74
Taky podobnou zkusenost u feny nemam, byla operovana s uzavrenou pyometrou a zadny vytok po operaci nemela. Jediny co, tak ji drenama sakla jizva, coz bylo v ramci hojeni jen a jen dobre. Tez bych zkusila zkonzultovat s jinym vetem, nekdy muze byt reakce na vnitrni stehy dost prekerka.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 00:15
- Nahlásit
tom74
Šla bych k jinému veterináři. Ta krev se tam někde hromadí a pak vyteče - možná. Takže to nemusí být jen chvilková záležitost třeba při nějakém vypnutí břicha. Prostě se nahromaďuje a pak vylítne naráz.
Já bych valila okamžitě na jinou veterinu. Nakonec jsem to udělala i se svojí fenou po pyometře taky tak. A to z ní nic neteklo, jen se nemohla "sebrat". Můj vet. na sonu potvrdil, že jí objektivně nic není, že tam je krvácení (malilinkaté) u jednoho stehu, což se navenek neprojevovalo, že má zaražený prdy a jinak vše OK. Tak nám dal dietní granule na ty prdíky, ona to nežrala a já byla klidnější, že tam není nic akutního.
|
tom74
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2011 14:08
- Nahlásit
Díky za reakce. Dneska mi přišlo bakteriologické vyšetření a má tam zlatého stafilokoka... Tak to bude asi tím.
|
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2011 03:11
- Nahlásit
tom74
Vůbec není zač, hlavně, aby se vaše fenka brzy uzdravila . Nejsem vet. tak vůbec nemůžu posoudit souvislost nálezu zlatého stafylokoka a pooperačních problémů, jen selským rozumem hodnotím, že souviset to může, ale nemusí...
I když je kastrace běžná operace, je to velký zásah a pokud se vyskytnou pooperační problémy, považuji to za dost vážné. Dělal vet. znova sono?
Co se veterinářů týče, nepatřím mezi cestovatele po veterinách, ale když byl můj pes ve velmi vážném stavu, konzultovala jsem se 2 veterinami a vety jsem i propojila kontakty.
Držím moc palce
|
tom74
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2011 10:57
- Nahlásit
Sice nejste vet, ale přesně jste to vystihla. I v té laboratoři říkali, že to může souviset a nemusí.
Sono jsem hned, jak se objevil ten výtrok, veterïnáři navrhoval, ale prý je to zbytečné... Dneska jdeme na vytažení stehů, tak uvidím, co nám řekne. To sono znovu zmíním a poprosím o něj.
A měli bychom dostat jiná antibiotika, měli jsme Xiclav, ale ten prý podle laboratoře na toho zlatého stafylokoka nezabírá.
Díky za podporu a mějte se fajn.
|
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2011 11:05
- Nahlásit
tom74
, pozdravujte pacientku, a ať už je jen líp
|