Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / nejake skusenosti so svrabom u psika
Autor Zpráva
magdalena007
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2011 21:11
- Nahlásit

Ahojte...nema niekto nejake skusenosti so svrabom u psika?

Venta
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2011 08:42
- Nahlásit

magdalena007
Já mám u svých psů zkušenost jen s kočičím svrabem v uších.
No a kdysi jsem se starala o jednoho zanedbaného psa, který byl úplně olezlý a rozdrbaný místama až do krve. Volala jsem k němu veterináře a podle něj to byl svrab. Pes pak dostával léky a nakonec se z toho dostal.
Podle mě to chce každopádně toho veterináře.

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2011 09:18
- Nahlásit

Náš jeden pes měl kdysi svrab, veterinář nám dal tehdy nějakou vodičku, kterou jsme mu místa potírali a pes se z tohodostal (měl to na čumáku). Takže bych zašla za veterinářem, ten na to něco dá a pak už je to snad jen otázka času než se toho zbavíte, pokud je to tedy opravdu svrab.

Tinta76
# Zasláno: 4 Úno 2011 10:08
- Nahlásit

magdalena007
se svrabem zkušenosti naštěstí teda nemáme (nakonec to nebyl vů bec svrab), ale známe spousta teorie ...

Přesně jak píše isdpch, pokavad je podezření na svrab, tak psovi rovnou cáknout advocate nebo stronghold. Po čtrnácti dnech by už mělo bejt vidět zlepšení, pokud to je/byl svrab. A pak tedy ještě zvopáknout ten advocate nebo stronghold a měl by hajzl svrab vymizet. Pokavad nenastane zlepšení, svrab to nejni a je třeba dělat jiný (kožní) vyšetření.

Tinta76
# Zasláno: 4 Úno 2011 10:09
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
Náš jeden pes měl kdysi svrab, veterinář nám dal tehdy nějakou vodičku, kterou jsme mu místa potírali a pes se z tohodostal (měl to na čumáku)
A to moh bejt taky demodex, což je dost podobný, na to se patlá nějaká smrdutá vodička ...

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2011 10:16
- Nahlásit

Tinta76
Ne, byl to svrab, podle veta, dělal nějakej stěr nebo co (neurčil diagnózu jen od pohledu), si to už moc nepamatuju, je to víc než 10 let

brookbank
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2011 10:18
- Nahlásit

na svrab je 100% učinný jedině stronghold a naopak nedojde ke zlepšení ale nejprve ke zhoršení stavu kůže a až následně ke zlepšení, cca během těch dvou týdnu od aplikace. to je typické pro svrab, pokud je to jinak, není to svrab
aby se svrab úplně vylečil je třeba aplikovat stronghold co 2 týdny po dobu 2-3 měs.
Bohužel pokud si již tímto jednou pes projde, musí se strongholdem nadale pravidelně udržovat, jinak se to vrací

Tinta76
# Zasláno: 4 Úno 2011 10:27
- Nahlásit

brookbank
na svrab je i Advocate, jak na ušní, tak na sarkoptový, i na demodex ...

brookbank
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2011 10:37
- Nahlásit

ano, ale jeho účinek není 100%

Tinta76
# Zasláno: 4 Úno 2011 10:42 - Změnil/a: Tinta76
- Nahlásit

brookbank
se nehádám, svrab jsme vlastně ani neměli

ale teda jinak dík za doplnění informací

magdalena007
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2011 22:36
- Nahlásit

Tak moje steniatko malo demodex. Dostali sme aj vodicku aj antibiotika. Nanestastie nam z piatka na sobotu zomrelo. Uz to asi jeho srdiecko nezvladlo, kedze mesiac v kuse sa liecilo na nieco ine a jeho diagnoza bola uz vo velmi vysokom stadiu. Aspon sa uz netrapi. Prajem vela zdravia vsetkym psickom.

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2011 08:25
- Nahlásit

magdalena007
To je mi moc líto.

Venta
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2011 09:08
- Nahlásit

magdalena007
To je mi moc líto . Už ho ale nic nebolí.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání