Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Rozrezaná labka, bublinky pod kožou
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
michaelau
Člen
# Zasláno: 1 Led 2011 19:37
- Nahlásit

Dnes si moj pes rozrezal na zadnej labke medzi prstami kozu. Myslim, ze tam nic nema, pozerala som sa na to. Ale zacalo mu to opuchat a ked sa toho opuchu dotknem, tak citim ako keby boli pod kozou bublinky, alebo pena, alebo vzduch, neviem. Na labku dostupuje normalne, asi ho to az tak neboli, alebo je hrdina

Uvidim ako to bude vyzerat zajtra. Neviete mi poradit, ci davat na to nejake obklady, alebo davat na to nejake maste, alebo co s tym? A co su tie bublinky, co ma pod kozou? Infekcia? Zapal? Hnis? Nic, len reakcia na ranu?

Inak ide o 1 a pol rocneho ohare.
Dakujem za to ze sa podelite o svoje skusenosti a vedomosti.

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Led 2011 19:52
- Nahlásit

michaelau
Taky mam dnes u cuby rozfiklou hnatu, ale polstarek. Krve jak z kravicky, na snehu u baraku se to skvele vyjima. Na siti to nebylo, tak ma jen bebicko zafacovany a chodi jak lipican.
Jestli to opucha a ma to v kuzi mezi prstama - zkus odmacet strupy jemne treba vlahym hermankovym ci řepikovym odvarem, at muze hnus vytect. Nekdo pouziva i dubovou kuru. Pak vycistit - ja pouzivam redenou betadinu, klidne strikackou pod tlakem a nechat vytect. Muze se mu tam zacinat delat kapsa.
No a klasika, kdyz mu to bude zitra porad otekat, veterina.

michaelau
Člen
# Zasláno: 1 Led 2011 20:18
- Nahlásit

Fifi

Hermanek dnes skusim a uvidim ako to bude vypadat zitra. Diky...

corgi
Člen
# Zasláno: 1 Led 2011 22:26
- Nahlásit

michaelau
Heřmánek nebo řepík + veterina = dobrá rada

Jinak pokud jsou řezné rány čerstvé a čisté, skvěle účinkuje homeopatická mast Cicaderma (doporučuje i Müllerová), jinak dobrá též na drobné popáleniny.

michaelau
Člen
# Zasláno: 2 Led 2011 13:32
- Nahlásit

Este ma napadlo, ci to nemoze byt sul, ktora sa dostala do rany a toto je reakcia?

corgi
Člen
# Zasláno: 2 Led 2011 17:56
- Nahlásit

michaelau
No kdyby tam byla sůl, bude to pálit jako čert a pes se bude olizovat - rozhodně by na to reagoval a ne na to normálně došlapoval, to je divné.

michaelau
Člen
# Zasláno: 3 Led 2011 18:34
- Nahlásit

No nakoniec mu opuch 3.deň zmyzol. Stačilo vymývať vodou a harmančekom a na noc dezinfekciu.

michaelau
Člen
# Zasláno: 3 Led 2011 21:15
- Nahlásit

Tak hned potom co som napisala, ze je ok, prestal dostupovat na labu, teraz sme sa vratili od veterinara, povedal, ze ma v labe asi 4cm dieru. Asi dratem. Vyplachol mu to a dal do toho vlozku, za dva dni kontrola. Chudak Frej. Ma celu zadnu labu obviazanu a boli ho to... Kludne by som to vymenila, nech to boli mna.

corgi
Člen
# Zasláno: 3 Led 2011 22:24
- Nahlásit

michaelau
Jeje, tak to nabralo špatný směr. Ale ono jim to rychle srůstá, pokud tam není nějaký bordel. Tchánovci mají psa provrtaného diabolkami ze vzduchovky, vždycky se mu udělá píštěl, náboj vyleze, zůstane dlouhá chodbička, kterou vyplachujou, a za týden je po všem.

michaelau
Člen
# Zasláno: 4 Led 2011 17:05
- Nahlásit

corgi

No zajtra ideme na previazanie a kontrolu, do diery mu napchali obvez, tak ten asi vyndaju. Ale myslim, ze uz je dobre. Uz to bude len lepsie a lepsie, uz je pod odbornym dohladom

michaelau
Člen
# Zasláno: 6 Led 2011 10:39
- Nahlásit

No boli sme na previazanie. Veterinar sa rozhodol, ze mu celu ranu rozstrihne a vycisti. Takze vzal nuzky a rozstrihol mu 4cm koze mezi drapkami. Potom co pes knikal a trpel som si vyzadala lokalne umrtvenie. Potom to uz bolo v klidu, i ked mne prislo zle a skoro som tam vytrela podlahu Vsade krv a moj milacik trpel, tak som to nejako fyzicky nezvladla..

Takze v patek ide na previazanie s Frejom niekto iny, ja tam uz nejdem, lebo len pri pomysleni na veterinara omdlievam A to v praci detom osetrujem rozbite hlavy, rozrezane ruky a usi a nohy a ked ide o mojho chlpaca, tak sa mi oci obracaju v stlp. No pekne.

Kazdopadne som nemala ranu uz na zaciatku podcenit a nemal by tam mozno zanet. A inak kazde previazanie a osetrenie stoji 700kc! Este ze sme ho dali poistit!

michaelau
Člen
# Zasláno: 7 Led 2011 11:01
- Nahlásit

Dnes ďalšie čistenie, ďalšia antibioticka injekcia, nevedia nájsť, čo sa mu tam stále zapaluje. Niečo tam asi ostalo, ale nič tam nevidia. Za 2 dni ďalšia kontrola... :/

Fifi
Člen
# Zasláno: 7 Led 2011 22:28
- Nahlásit

michaelau
Kazdopadne som nemala ranu uz na zaciatku podcenit a nemal by tam mozno zanet.
Tak to sem ti psala hned na novy rok.
Dnes ďalšie čisteni
A inak kazde previazanie a osetrenie stoji 700kc!
Nemas v tom zapocitany nahodou i treba to lokalni umrtveni, antb a obvazy a praci veta?
A teda at se to rychle sroste a srovna a pesan je ok, kor v tomhle marastu venkovnim je to dost humac.

michaelau
Člen
# Zasláno: 7 Led 2011 23:12
- Nahlásit

Fifi
Ano, je to v tom zapocitane. Obvazy kolem 300, lokalne 200, injekce a antibiotika zbytek...

Tiez dufam, ze uz bude ok, ale moc sa mi to nezda. I cez obvaz citim na tom mieste, kde mu to cistil, hrozne teplo, to je asi zapal.
A dnes i knuci, ked sa mu ta noha do niecoho buchne. To pred tym neknucal... Ach jaj.

Fifi
Člen
# Zasláno: 7 Led 2011 23:28
- Nahlásit

michaelau
A dnes i knuci, ked sa mu ta noha do niecoho buchne. To pred tym neknucal... Ach jaj.

Ach jaj. Nejsem vet, plno veci resim diky letitym zkusenostem s klidem i bez veta, ale rozkuchlou hnatu nechat v obvaze a aby nedychala? rana jako? - nebo tam ma stehy? No veterina to zase jisti..
.

kachna_
Člen
# Zasláno: 7 Led 2011 23:34
- Nahlásit

Fifi
no a nemá tam božský višňák třeba???
Teda podle popisu nemá, ale já bych višňákovala, asi.

Fifi
Člen
# Zasláno: 7 Led 2011 23:43 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

kachna_
zlaty bozsky visnak. Ale o tom nic kardinalka mišelije nepise, jen o zabandazovany hnate po kachnuti - promin, kuchnuti a za dva dny kontrola.
Edit:
A sem si vsimla toho maroda az teprva ted vedle, fotograficky, pani Michelyje, to je krasnej pacient ubohy, popremyslej, kdyby se ti to nezdalo, tak necekej s jeho zavazanou packou dva dny a vyraz nekam jinam driv.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 7 Led 2011 23:46
- Nahlásit

kachna_
Teda podle popisu nemá, ale já bych višňákovala, asi.

Tady bych si nebyla jistá, Višňák rychle hojí, a jestli tam má ránu 4 cm hlubokou, tak aby se neuzavřela moc rychle...
Já bych možná spíš Hypermangánovala slabším roztokem...

michaelau
Člen
# Zasláno: 7 Led 2011 23:58
- Nahlásit

Fifi

No dal mu do rany obvaz, aj to nejak nazval, ale v tuto nocnu hodinu (a este k tomu som v praci) ma to nevie napadnut. Dřen? A prave hovoril, ze je dolezite, aby to mal hodne napevno uvazane... Ach jaj, uz len im doverovat... Uvidim zajtra, som s nim stale, mam pracovny vikend, tak tu bude oddychovat pri mne a uvidim, ako sa bude stupnovat bolest. A nic nedam za to, ked veterinarovi zavolam (tiez ma pracovny vikend) a opisem mu co sa deje.
kachna_
Neviem co je to višňák, ale dosť sa to tu i v inych diskusich spomina, musim si to asi zaobstarat, ako spravny majitel psa

Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 00:06
- Nahlásit

michaelau

Ahoj , višňák je "Višněvského balzám" a namíchají ti ho v lékárně, smrdí jak bolavá noha, ale je skvělej.

Jen si v tomto případě nejsem jistá, jestli by byl vhodný v tuto chvíli, protože cos psala, tak rána je hluboká a pokud se příliš rychle zavře, nemůže se čistit.
Proto třeba v této fázi není ani dobré koupat podle mne v heřmánku, protože ten také rychle uzavírá rány.

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 00:10
- Nahlásit

michaelau
(a este k tomu som v praci) ma to nevie napadnut. Dřen?
tys to nazvala vlozkou, coz je mozna vystiznejsi, nezli dren. A kdyz vet pravil, ze je nutne to mit pevno ovazane, tak to bude pravda.
A višňák = namichaji primo v lekarne, Visnevskeho mast/balzam ci staci rici jen Višňák.

michaelau
Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 00:11
- Nahlásit

Fifi

Aha Díky za info a i za diskusiu...

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 00:12
- Nahlásit

višňák je "Višněvského balzám" a namíchají ti ho v lékárně, smrdí jak bolavá noha, ale je skvělej.
Hele, nekrad, nez ja neco sepisu..
protože cos psala, tak rána je hluboká a pokud se příliš rychle zavře, nemůže se čistit.
Hlavne ma psicek nozku zafacovanou.. takze tezko matlati visnakem.

Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 00:14
- Nahlásit

Fifi

já myslela, že už chrupeš...

kachna_
Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 00:33
- Nahlásit

aha. Já myslela, že právě višňák vytáhne ten zánět a pak to zavře.
Fifi
Hlavne ma psicek nozku zafacovanou.. takze tezko matlati visnakem.
no mně radila známá (co pro mě kouzlo višňáku objevila) namatlat, zabalit, nešmatat, věřit

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 00:40
- Nahlásit

Za chvili, byla sem ted este venkat jasneho sokola.
kachna_
namatlat, zabalit, nešmatat, věřit
Aha, ale inu coz, ver a vira tva ti psa uzdravi
Ale je to dobra vec, to bez debat.

kachna_
Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 00:58
- Nahlásit

Fifi
ale inu coz, ver a vira tva ti psa uzdrav
zeptám se, jestli neměla nějaký speciální důvod .

Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 01:46 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

kachna_

Já už si to bohužel nevybavuju úplně přesně..., ale vzpomínám si, že když měl Hipík hlubokej kousanec na zadku, volala jsem kamarádce vetce a ta právě říkala, abych proplachovala stříkačkou ředěnou Betadinou nebo Hyperm. a vmazávala Framykoin.
Višňákem radila matlat až za několik dní, právě kvůli tomu, aby se rána příliš rychle nezatáhla...
Višňák je ale jinak skvělej... . I pro lidi, když se mi kdysi blbě hojila pooperační rána, višňák zafungoval skvěle, ale to už byla spíš infekce na povrchu...

archie
Člen
# Zasláno: 8 Led 2011 11:02
- Nahlásit

Nejsem velký odborník, ale nepomohl by na to řepík?

michaelau
Člen
# Zasláno: 9 Led 2011 10:01
- Nahlásit

Tak přišli sme z veteriny. Ránu mu zase čistil a nechal už neobviazanú. Máme mu ju porad otevirat a dva krat denne cistit hermankem, na tom jen ponozka. Za 2 dni kontrola. Ked nemam doma hermanek, mozem vymyvat repikem? Mate k tomu niekto este nejake rady, tipy, napady?

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání