Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Vitamíny Canina PETVITAL
Autor Zpráva
Niko
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2005 12:22
- Nahlásit

Mám štěňátko Německého pinče /Pinscher/. Krmím ho granulemi Specific, které mi doporučil pan veterinář /na penězích mi nezáleží/. Pak mi ještě pan veterinář doporučil vitamíny PETVITAL od Canina, mineral-tabs, indikace: deficit vápníku, zejména v období růstu, březosti a laktace u psů a koček. Prý štěňátku nahmatal chrupavečky /přesně si už nepamatuji, jak to nazval/ na kostech. Prý je to zcela normální a tak mi ale prý pro jistotu prodal tyto vitamíny. Jinak je naprosto zdraví. Píšu si s chovatelkou, od které tohoto pejska mám a ta mi odepsala, že se stalo, že podáváním vitamínům s obsahem vápníku způsobilo, že pesjkům plemene Německý pinč zůstala ouška nahoře - rozlítané. Dříve se tomuto plemeni kupírovali ouška i ocásky a nyní je to zakázané. Doufám, že budete vědět o jaké plemeno se jedná, protože je u nás velmi málo rozšířené. Také jsem našla na internetu informace o podávání vápníku štěňátkům a zarazilo mě, že se všude píše, že pokud je kvalitní strava, tak není doplnění ničím jiným doporučováno a je to škodlivé i na celkový růst pejska. Ještě doplňuji, že tabletku jsem mu dala pátou z padesáti a bere je: půl tablety obden. Prosím, poraďte. Nevím co mám dělat. S pejskem chceme na výstavy a tak chci, aby byl "dokonalý". Díky všem za reakce!!!

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2005 10:21
- Nahlásit

Niko
nedělám do minipinčovek,ale maxipinčovek,dobrmanů,a s přechodem na naturální vzhled bez kupírací se objevuje celá škála tvaru a nesení ucha,přesně podle vrozených dispozic,které nikdo dřív nehlídal....dřív se naopak cenilo ucho lehké s co nejtvrdší chrupavkou,to po kupíraci samozřejmě nejlíp stálo... dnes je třeba ucho symetricky klopené těžší,rovné,neprolomené...
Dokud se neudělá tvrdá selekce na žádaný tvar ucha,což by znamenalo paseku v chovatelské základně,bude nutné ouška,co mají tendenci se zvedat nebo prolamovat,rafinovaně podlepovat přesně tak,jak to dělají zkušení vystavovatrelé,doporučuju si od nich nechat poradit.Rozhodně bych to neřešila omezením ve výživě,paní chovatelka tomu asi moc rozumět nebude.

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2005 10:25
- Nahlásit

Niko
ad kalcium-dodávám rychle vstřebatelný kalcium citrát každému štěněti v momentech zrychleného růstu,a´t si veme kolik potřebuje,zbytek vyloučí....doporučila bych místo pročítání rad začátečníkům si spíš pročíst něco o metabolismu vápníku a o růstových nárocích,vřele doporučuju názory RNDr.Ivana Stuchlého,co sem dováží preparáty CANINA,u mikropinče by kompletní vyvážená strava měla u středového jedince stačit...u extrémů v růstu samozřejmě ne.

Niko
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2005 09:24
- Nahlásit

Sali
Díky moc za názor. Akorát pinč o kterém píšete není malý hladkosrstý pinč /hovorově nazývaný malý Německý pinč/, ale Německý pinč = Pinscher, který u nás je velice málo rozšířený /Dobrman byl z tohoto psa vyšlechtěný/. Fota na: http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gallery_id=453 proto více informací je velmi těžké najít . Ahjo, a tak jsem se pokusila obrátit sem...

Sali
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2005 12:45
- Nahlásit

Niko
omlouvám se,špatně jsem se podívala,opravdu jsem měla pocit že jde o mikropinče...německého pinče samozřejmě znám,a svými nároky se blíží plemenům na dolní hranici středního vzrůstu.

Niko
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2005 13:33
- Nahlásit

Sali
V pohodě ...

Niko
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2005 13:41
- Nahlásit

Sali
Jestli máte nějaký kontakt na člověka, který by o ouškách u Německých pinčů vědel víc, tak mi ho, prosím, pošlete. Jak to chodí u Dobrmanů?? Je to přeci dot blízké plemeno - nejbližší ze všech...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání