| Autor |
Zpráva |
dejtry
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2010 18:08
- Nahlásit
Ahojky, mám 9 měsíců starého NO a od štěněte ho krmín Delikanem CD Puppy Maxi. Myslím, že mu Delikan celkem prospívá, ale veterinář mi ho strašně rozmlouvá. Něco jsem i o těchto granulích už zjišťovala, ale moc sem se toho nedozvěděla. Chtěla jsem se zeptat, zda má´někdo s těmito granulemi nějakou zkušenost. Nebo aspoň názor na ně. Prosím, jsem z toho zmatená.=( Předem děkuju.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2010 18:20
- Nahlásit
Delikanem jsme krmili chvíli (řada Standard Line), protože nebyl zrovna k mání Agil, složení si nepamatuju a namátkou jsem ho nevygooglila, ale dokážu pochopit, že ho vet může rozmlouvat.
Co se nás týče, po jednom velkém pytli mi nepřišlo, že by pes strádal nebo nějak zářně prospíval, prostě normální stav. Bohužel fundovanější názor asi neposkytnu, mrkni se na složení a na to, co je uvedeno na prvních místech.
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2010 21:23
- Nahlásit
krmí tím moji známí - chovají taky NO, ale já bych tím nekrmila ani zadarmo...
složení
Obiloviny (rýže, kukuřice), vedlejší výrobky rostlinného původu, maso a produkty živočišného původu, mléko a mléčné výrobky, vejce a výrobky z vajec, ryby a vedlejší výrobky z ryb, kvasnice, zelenina, tuky a oleje, minerální látky, Premix ANCE (Vitamíny A, D, E, síran měďnatý pentahydrát, s barvivem: hněď FK, s konzervantem: kyselina propionová, octová, sorbová, propionan amonný, s antioxidantem: alfatokoferol bohatý na extrakty přirozeného původu).
děs a běs "nějaké" maso až na třetím místě ( a bůhví jaké maso), předtím "vedlejší výrobky z masa" a na prvním místě obiloviny... za 800kč - dost hrozný...
taky jsem se o tyhle granule tenkrát zajímala, když jsem se rozhodovala, čím budu krmit, ale to složení mě fakt odradilo... za slušný peníze jsou lepší značky... Dog lovers gold, Acana (tou jsem nakonec chvíli krmila, než jsem přešla na BARF) a další.
Jinak psi mých známých jsou velcí a co já vím, když jsme se bavili, tak musí dávat dvojnásobnou dávku žrádla, jinak psi vypadají hrozně. Mají štěně podobně staré jako já - asi o měsíc mladšího psa - a ten má šílený prošlapy, sázela bych, že to bude žrádlem...ale nevím samozřejmě jistě...
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2010 21:46
- Nahlásit
dejtry
delikan kdysi jsme prodávali ve zveráku,ale jak jsme časem přišli,že to není kvalitní krmení,kupovali ho většinou lidi co neměli moc peněz
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2010 23:26
- Nahlásit
123helik
souhlas, je to v podstatě šrot říkali jsme vždycky, že pes po něm má "pěkné delikanové ho...o"
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2010 14:33
- Nahlásit
dejtry
Bohužel Delikan sponzoruje většinu ovčáckých výstav, tak jsem měla tu čest, ale je to šrot, já jsem to zkrmila v zimě s masem místo těstovin, víc od toho asi očekávat nejde...
Ale ovčáčkáři, hlavně velkochovatelé, s ním krmí hodně, vyjde je to levně. A ještě ho vychválí...
|
dejtry
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2011 20:35
- Nahlásit
Aha, tak koukám, že s delikanem je to jasný. Myslíte, že i z toho může mít můj ovčoun prošlapy? A čím krmíte vy?
Jinak děkuju moc za odpověď.=)
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2011 21:46
- Nahlásit
dejtry
Obávám se, že to k tomu může přispět, zkus kvalitnější granule. Nám sedí Royal a ovčákům i Acana např.
|
Cigi
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2011 21:53
- Nahlásit
Krmíme ovčandu, sice už starší, je jí ca 8 let, už tři roky Acanou a ProPlankou, nemůžu si stěžovat. Kondice výborná, srst lesklá. Mrkni na mall.cz, tam mají poslední dobou hodně dobré akční ceny ProPlan.
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 06:46
- Nahlásit
dejtry
jj, to je pravděpodobný... Ale může to mít i z jiných věcí - přetěžování, tloušťka apod...
dřív jsem krmila Acanou, chovatelka mojí feny tím krmí všechny svoje psy a jsou v super kondici, krásní, aktivní...
Jinak já krmím fenku od tří měsíců syrovým
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 11:30
- Nahlásit
dejtry
v týhle cenový relaci můžu Acanu jenom doporučit, ta nová řada mi přijde fakt slušná - poměr cena/kvalita. Měla jsem na ní čokle několik let a naprostá spokojenost. Super srst, kondice, chutnost.Vybral si jí pes - granulovybíravec, předložili jsme mu několik druhů v obdobný kvalitě a on si zvolil Acanu. Ale můžu povrdit že po ní reznou. Teď co nemusim živit koně jsem si mohla dovolit přejít na Artemis, absolutní spokojenost, ale krmit tim většího psa je finančně náročný. Ovšem zastávam názor že nejlepší granule jsou BARF, což se mi bohužel nedaří vysvětlit psům
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 14:03
- Nahlásit
Mám 9 měs. štěně a krmím Artemisem a je to hodně velký rozdíl oproti Hillsu (co se stolice týče, jinak zatím žádná viditelná změna není
Kdybych se nebála reznutí (kvůli výstavám), tak bych ale kupovala Acanu, protože je podle mě kvalitní a cenově dostupnější než Artemis.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 14:13
- Nahlásit
bonc
Barbucha z Prahy
S tím reznutím naprostý souhlas, naši ovčáci byli až do červena, ovšem psovi lehce rezla černá deka, čubině naopak nikdy, tam se ten karoten asi vrazil přesně tam, kam měl
Jinak Pro planka pro ovčáka budiž, ale dvakrát odvázaná z ní nejsem, ani psi nebyly, mlaďase máme momentálně na Mastery a veliká spokojenost celková. Royal pravda sedí více molossům, ale přes zimu jí dáváme i ročnímu ovčákovi (zátěžovku). Další výbornou zkušenost mám s granulemi Mera dog, taky doporučuji
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 14:15
- Nahlásit
dejtry
a co sportmix, zkušenost z mý strany není, ale řekla bych, že by to dejtry mohlo cenově vyhovovat
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 14:19
- Nahlásit
Eldoguero
tím reznutím naprostý souhlas, naši ovčáci byli až do červena, ovšem psovi lehce rezla černá deka, čubině naopak nikdy, tam se ten karoten asi vrazil přesně tam, kam měl
Já mám kolii a bojím se, že by mu mohla začít reznout bílá barva a ani u tý černý na ocase by to nebylo vhodný, tak proto jsem tou Acanou nezačala krmit, ale pokud pes nebud ena výstavy vhodný, tak bych na ní později asi přešla, přeci jen ten Artemis je docela drahý
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 14:32
- Nahlásit
Eldoguero
Další výbornou zkušenost mám s granulemi Mera dog, taky doporučuji
Mera dog je pro ovčáky výbornej, sice už krmím masem, ale když potřebuju, tak po něm šáhnu...předtím jsem vyzkoušela snad všechny granule na trhu
Dobrej je taky Bosh, od Royalu jen 4800, třeba Royal pro NO je dost dobrej humus, pak je taky slušnej Bewi dog, naopak s Happy dogem jsem spokojená nebyla
Proplan nám seděl jen ten losovej
kachna_
a co sportmix,
to je taky slušná kvalita za slušnou cenu, krom jehněčího, ten není nic moc, nejlepší je pro velký plemena
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 14:55
- Nahlásit
Ebony
Jo jo s Mera dogem mám fakt výbornou zkušenost a to i u molossů. Royal dáváme ovčákovi zátěžovku teď přes zimu a spokojenost, jinak tím krmím Argentiny a Kanáru, tam spokojenost maximální, Royal pro ovčáky nevím, nikdy jsem tím nekrmila. Bewi dog taky super a stejnou zkušenost jako ty mám i s Happy dogem, nic moc. Pro plan mi přišel hodně podobnej jako Eukanuba, psi se vytáhnou do výšky, žádná hmota, obří ho..o a nic moc chutnost. Ale znám lidi co s tím krmí a jsou spokojeni, takže všechno je indivindi
Naopak třeba po Sportmixu měli všichni naši psi bez výjimky sra...u, ale fakt hroznou a smrdutou, ale znám dost ovčačkářů co tím krmí, z důvodu ok ceny.
|
dejtry
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 18:01
- Nahlásit
Díky za nabídky. Hele mě o cenu ani moc nejde. Tomu našemu hafanovi jsme kupovali asi do 3 měsíců Royal, ale pak nám ho přestal papkat a byl nám doporučen již zmíněný delikan a protože mu chutnal, tak jsme mu ho dávali s doměnkou, že jsou to dobré granule. Jinak ještě k těm prošlapům, myslíte, že by mu pomohlo, kdybych mu dávala třeba Biocal?
|
zavrelka
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2011 18:50
- Nahlásit
Mám trikolorní šeltičku - po Acaně černá viz tady:
URL
po proplance zrezla.
Před ní jsme měli berňačku a u ní to bylo přesně naopak - ale Acanu měla ještě starou recepturu.
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2011 08:40 - Změnil/a: Barbucha z Prahy
- Nahlásit
b]zavrelka[/b]
Mám trikolorní šeltičku
Já to moc často neříkám, ale v tomto případě musím: je krásná [
|
piškot
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2011 13:11
- Nahlásit
Eldoguero
Máte Argentinky taky tak strašně zmlsaný jako já? )
Vybírám jen z řad Energy, neb ta moje nepozře skoro nic, tak aby nevypadala jak koncentrák..
A ProPlan nebarvil vám dogičky??
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2011 13:17
- Nahlásit
dejtry
hele, s tím biocalem, nevím, na koho se obrátit (to jako že vůbec), ale zcela osobní, nepodložený názor - bála bych se dávat "umělý" granule + "umělý" prášky, já bych se bála, že tam vznikne přebytek, kterej se nebude umět vyloučit.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2011 22:15
- Nahlásit
piškot
Ahoj, úplně stejně
Řekla bych, že to mají v popisu práce nejhorší bylo, když mi začala 4 měsíční fenka stávkovat totálně a vydrželo jí to do 6. měsíců, vypadala jak týraná, ale pravda, pak všechno dohnala
Pro plan nám čubiny barvil, psa ne. Nejhorší byla Acana, tu jsme vysadili po týdnu. Momentálně nám už pár let vyhovuje Royal, kterej jim chutná, nebarví a podporuje i růst svalový hmoty.
Čím krmíte vy?
|
piškot
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2011 10:27
- Nahlásit
Eldoguero
Ahojky, takže Argentinky se dělí na dvě části, ti co sežerou kde co a na ty dietářky
Od začátku žrala ProPlan, ale od 9.měsíců začala stávkovat.Tak jsme začali střídat příchutě, to nepomohlo, ani jí nebarvil. Měla Eukanubu..eee.. tý moc nedala. Ontario energy no to už vůbec. Domu jsem dotáhla vždycky nějaký vzorky, ale i na ty se mi vyprdla. Nuova Fattoria Stone Crick tay ne. From Familly chvilku jo pak ne. Pak dostala zánět a její váha šla velice dolu. Takže na rady jsem začala krmit rohlíkama, masem, sádlem, škvarky při tréninku, vánočky.., dršťky, vemínko.. + přílohy a granule od RC Energy a světe div se - zabralo to. Ale teď mi stávkuje právě i ten RC Energy 4800, takže začínám trochu plašit, neb její váha zase maličko slezla. 38kg 16měsíců a zase jí začínají být vidět žebra,hřbet..
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 10:52 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit
piškot
38 kg bych neřekla, že je nějaká podváha, ale pochopitelně záleží na výšce fenky a celkové konstituci. Naše stará fena měla svýho času i 48, ale stálou ideální váhu jsme stanovili na 45 kg, při 66 cm výšky. Mladá má 63 cm, a váží 41-42 kg normál, ale je oproti své matce mohutnější v kostře.
Ale máš pravdu,jakmile psovi lezou žebra a hřbet je na čase to řešit. Stará čuba byla na tohle děsná, ve věku jak máš teď ty fenku, vypadala, jak kdyby právě dorazila z Dachau.
Nejhorší je, že do nich není možný dostat víc než sami chtěj, zaklapnou klapku a v misce nechaj přesně těch 15 granulí nebo pět kousků masa, který dostali navíc
Máme momentálně štěňata, čubina kojí, ale že by se přežírala se teda říct nedá, mazně se snažím krmit jí třikrát denně, ale ona stejně sní jen tu svou dávku a víc ani ťuk. Pravdou je, že nevypadá podvýživeně, ale taky by mohla být silnější.
Jinak pes je pažravec, kterýho, kdybych krmila celej život mrkví, tak bude spokojenej, v super kondici a nádherně bílou srstí a pochopitelně mi to u něj je k h..., páč není chovnej a na výstavy nejezdí, takže by si mohl reznout do aleluja, ale to on né...
|
piškot
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 11:20
- Nahlásit
Eldoguero
Fenka má asi těch 68cm, jsem neměla tu čest jí zatím přesně změřit, ale zase slabší v kostře. Jo přesně zbyde 9granulí v misce a víc ani ťuk!naservíruju masíčko, aby z toho měla potěšní a ona se na mě zadívá s otázkou : tohle mám sežrat?? Před nedávnem vypadala krásně.. všichni říkali už dost.. hrnečku dost , ale pro mě v tý době mohla ještě přibrat. A ona udělala opak.. zhubla. Ale já si jí zase vykrmím Jsi mě hodině pobavila s psíkem a mrkví vždycky to tak je, když to člověk nepotřebuje.. joooo s výstavama bych já mohla povídat..
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 11:52
- Nahlásit
piškot
No pokud je až takhle vysoká, tak to by teda opravdu přibrat mohla. Přesně jako naše sviňucha, ať zkouším co zkouším, prostě má klapku a víc než ona sama chce do ní nedostanu. Občas mám pocit, že to dělá naschvál
Náš pes je fakt jantar, je mu deset a vypadá tak na pět, žádná přehnaná pigmentace, přitom černej nos, pysky a skoro celý víčka, neg. kyčle, no ideál, ale on si zase blbounek nevyrost, že ...
Odkud máš argentinku?
|
piškot
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 13:34
- Nahlásit
Eldoguero
Prý se štěňátka po otci (Talito Ackon Cahuak Verdes Pampas
a matka Kira Del Cavdillo) ještě dovybarví ve dvou letech..tak čekám ještě Mrkala jsem se na vaše e-stránky. Jo holt příroda je příroda.. dělá si sakra co chce!!
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 16:34
- Nahlásit
piškot
No dobarví se, ale jak co Nevím co potebujete dobarvovat. Nejdýl trvají oční víčka, ty se dobarvujou v podstatě celý život. Třeba nos by měl být dobarvený do roka, ale i na výstavách se bere rezerva do dvou let, ale po pravdě, když pes nemá pigmentovaný nos někde na roce, roce a půl většinou se mu to už úplně nedotáhne. Důležité pochopitelně je jak moc pigmentu chybí, nějaký růžový flíček, nebo čárka je v poho, ale půlka nosu růžová, tam bych s pigmentací už moc nepočítala.
To mi máme v tomhle vrhu pigmentu na rozdávání mrňatům se začínají barvit už i pysky Ale máme tedy taky flekoře, takže pigment jistě, ale na správných místech no jenže jak píšeš - příroda si dělá co chce
|
piškot
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2011 16:52
- Nahlásit
Eldoguero
jejeje. jsem to špatně napsala.. tak barvičky má už krásnou.. už i nosánek,co měla flíček ve vnitř je už pryč, krásně namalovaný víčka. Jsem to spíš myslela, jako že se dovybarví v hmotnosti, svalech, že začne žrát ..ne to se mi asi nepoštěstí, povahou už asi ne...
|