Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Kulháni na přední nohu
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
jany
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 06:44 - Změnil/a: jany
- Nahlásit

Chtěla jsem se zeptat zda náhodou někdo nemá zkušenosti s tímto kulháním.Mám 9 měsíční štěně NO a začal mi kulhat na přední nohu byli jsme na veterině a tam nám zdělil jedíně operativně odstranit.Loketní kost mu tlačí na kloub a tak proto kulhá a nic než operace nepomůže.Bez operace bude kulhat pořád a bude ho to pořád bolet vůbec nevím co mám dělat a zda se operace podaří,i ta suma co nám řekli je docela teda aspoň pro mě dost velká 5-6tis.Je mi ho strašně líto,chce si hrát a běhat a nemůže,musí být na vodítku.Loni jsem přišla o 5 letého NO který nám zemřel na leukemii a nechci aby se něco podobného opakovalo.Můžete mi někdo poradit?Děkuji

impact
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 07:03
- Nahlásit

jany
A co bys chtěla poradit? Běžte na operaci, ne?

Evey
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 07:09
- Nahlásit

jany
Zkuste navštívit i jiného veterináře, nejlépe specializovaného na ortopedii.

jany
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 07:13
- Nahlásit

Právě že jsme byli u ortopeda ale chtěla jsem se zeptat zda má tady někdo s tím zkušenosti a pes bude po operaci fit a nebude mít nějaké následky

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 07:19
- Nahlásit

jany
Právě že jsme byli u ortopeda ale chtěla jsem se zeptat zda má tady někdo s tím zkušenosti a pes bude po operaci fit a nebude mít nějaké následky
Zkus napsat alespoň diagnozu, pak se někdo bude moc kouknout do své křišťálové koule a říct ti jestli tvůj pes bude fit.

jany
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 07:25
- Nahlásit

Jsi fakticky vstřícná

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 07:29
- Nahlásit

jany
Jistě, to já pořád. Co bys asi tak chtěla slyšet. O tvým psovi nevíme nic víc, než že je to vořech po neznámých rodičích z bůhvíjakého odchovu a kulhá. Kulhá patrně proto, že mu kost tlačí na kloub. No to je diagnoza jak noha, fakt A ty chceš vědět, jestli po operaci za pět táců bude fit a ještě si stěžuješ, že je to drahé (ortopedické operace se běžně pohybují kolem dvaceti tisíc a více, takže jsi mě docela pobavila ). Co na to chceš asi tak odpovědět? Jak můžem vědět jestli bude fit když neznáme tebe a nevíme nakolik dodržíš pooperační péči, neznáme toho psa, neznáme diagnozu, neznáme veta, který bude operovat.... mám ti foukat na bebínko a říkat, že to určitě bude fajn? Sorry, na to jsou tu jiní, počkej až přijdou

KEISSA
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 07:32
- Nahlásit

jany
Operace loktu se dělají poměrně často a pokud ji dělá zkušeny vet tak zlepšení je většinou velmi rychlé.Otálením řešení se naopak mužou přidat komplikace a tím i snížení uspěšnosti a hlavně to bude podstatně dražší.Pokud to nebudete řešit tak to pro psa bude velmi bolestivé a v podstatě se to bude jen zhoršovat a vlivem zátěže se většinou přidá i další noha.U loktu je to horší v tom že na nich zpočívá většina váhy psa takže k samovolnému zlepšení v podstatě nemuže dojít.Pokud má pes potíže s kyčlemi tak tam jde správnou zátěží a doplnky hodně ovlivnit ale u loktu ne.

jany
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 07:37 - Změnil/a: jany
- Nahlásit

Jestli umíš číst tak mám dva psi ale asi né .Jde vidět že když potřebuje nějaký začátečník pomoct tak ty mu vyjdeš vstříct, pak se nedivím že "někteří chovatelé" jestli se jim tak dá říct podvádí.Já si nestěžuji že je to drahé ale na moje poměry ano ale ty asi vyděláváš miliony,když tak blbě píšeš

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 07:38
- Nahlásit

jany
Pokud jsi byla u ortopeda a ten doporučil operaci,tak bohužel není co řešit.Nerozhoduj se dlouho,protože pokud tam zatím není arthroza,tak je šance,že po operaci a následné rekonvalescenci bude pes v relativním pořádku.Úplně OK to nebude nikdy.
Cena není vůbec velká ,zřejmě ti navrhnul klasické odoperování ,protože artoskopicky to je o jiných penězích 16-20 tis.,ale je to podstatně šetrnější.

jany
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 07:42
- Nahlásit

Tak to jsem velmi ráda že mi aspoň někdo dovede poradit.Arthroza tam ještě není ale právě říkal že by to mělo být co nejdřív dokud ještě roste.Děkuji ti moc Zuzi

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 07:44
- Nahlásit

jany
Jde vidět že když potřebuje nějaký začátečník pomoct tak ty mu vyjdeš vstříct,
Jasně jsem ti řekla, že se kouknu do křišťálové koule. Nechápu co víc bys ještě chtěla. Některý lidi jsou děsně nenažraní

pak se nedivím že "někteří chovatelé" jestli se jim tak dá říct podvádí
Jak to s tím jako souvisí? Míváš často takové stavy, že se ti pletou jabka s hruškama?

le ty asi vyděláváš miliony,když tak blbě píšeš
Blbým psaním se vydělávají miliony? No co se člověk všechno nedozví, ještě, že ty diskuze jsou

Mika
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 07:45
- Nahlásit

jany

kde si psala, ze mas dva psy? Asi taky neumim cist :/ V kazdom pripade, na blbu otazku, blba odpoved. Skus napisat viac o diagnoze, takto je to skutocne vestenie z kristalove koule. ked ti ortoped potrvdil, ze jedinou moznostou je operace, tak asi nie je co riesit.

jany
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 07:49
- Nahlásit

No bude mu to dělat mvdr.Nejez v Ostravě - Porubě.Moc děkuji Keissa dám pak vědět jak to dopadlo.Doufám že i pooperační klidový režim bude v pořádku neboť dva psi sklidnit to budem mít co dělat.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 07:53
- Nahlásit

jany
Nejez jako ortoped je OK.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 07:53
- Nahlásit

jany
Odkud jsi ? Když tak mi napiš na email pod nickem.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 07:55
- Nahlásit

jany
aha,nečtu předchozí příspěvky pečlivě...

jany
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 07:59
- Nahlásit

Moc Vám děkuji..... a doufám že to dobře dopadne

pajda222
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 08:16
- Nahlásit

sestra má psa, který začal v 1O měsících kulhat na přední nohu, diagnóza zněla úlomek v lokti a začínající artróza. Operativně mu byl odstraněn úlomek a ještě mu prý tu kost nějak oškrábali. Dělali to artroskopicky, takže operace tenkrát stála 13 tisíc. dva týdny po operaci byl v pohodě a běhal až do teď bez jakéhokoliv kulhání. Božužel, teď je mu 5 let a noha se ozvala znovu, zítra jedou na veterinu na rentgen.

jany
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 08:24
- Nahlásit

Tak to je mi líto,doufám že to dobře dopadne,držím pěsti a dej vědět

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 08:27
- Nahlásit

Ta cena je nějaká podezřele nízká, už před 7 lety mě běžná operace ramene stála 8 tisíc a i ta diagnoza je nějaká podivná, v lokti většinou bývá dysplazie nebo ulomená korunní kůstka, ale že kost tlačí na kloub slyším fakt prvně a že o nemocech kloubů jsem toho přečetla dost.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 08:34
- Nahlásit

Maya
Zřejmě pujde o tu vylomenou kustku ,u nás to před asi 5--7 lety děla dr.Chvátal taky kolem 5 tis. za nohu ale ta cena nemusí být konečná táleží na tom co tam bude až to otevřou a taky jak se bude hojit

jany
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 08:36
- Nahlásit

Já přesně nevím ale tak mi to bylo vysvětleno no uvidíme co bude dál

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 08:55
- Nahlásit

jany
Vidím, že velmi lpíš na penězích. Je mi sympatické, že jsi tak šetrná, ale má to svá úskalí. Osobně bych Ti radila nejen při nákupu psa, ale taky při jeho léčení, aby sis nejdříve zjistila ceny obvyklé na trhu, pak oslovila pár chovatelů, množitelů, veterinářů - podle toho, co zrovna potřebuješ, zda psa nebo léčení, a zjistila u nich jejich cenovou nabídku. A pak si vybrala to, co vypadá solidně a stojí průměrnou cenu.
Ono to, co je levné, se totiž velmi často prodraží víc, než když vrazíš peníze rovnou do toho nejdražšího!

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 09:05
- Nahlásit

jany
Být tebou zjistím si nejdříve skutečnou diagnozu. Že kost tlačí na kloub je fakt blbost, při odlomeném výběžku je úlomek v kloubu, ale s loketní kostí to nemá co dělat. Buď ten vet neví co mluví a nebo jsi ho špatně pochopila, což se v tom stresu v ordinaci může stát.
Jinak si ovšem uvědom, že cena za operaci není konečná, za prvý si zjisti, co všechno v ceně je, protože po operaci musí pes dostávat prášky, budeš je mít v ceně? musí na kontrolu, na vytažení stehů, máš to v ceně? já to všechno v ceně měla, proto možná taky ta vyšší cena, aby tě to nakonec nevyšlo ještě dráž, co rozhodně v ceně nebude jsou chondra, která se po operací musí podávat.
No a já teda osobně po zkušenostech z oběma typy operací bych šla už jedině do artroskopické, a u loktu zvláště.

pigie
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 20:01
- Nahlásit

Mozno je myslene tym, ze kost tlaci na klb, ze kosti laktova a vretenna, neviem ci sa tak nazyvaju aj u psov nerovnomerne rastu. Vtedy sa jedna prepili, cim sa uvolni tlak, ktory sposobuje bolestivost. Prepilenu kost nejak zafixuju, aby spatne zrastla, alebo sa tam davaju platnicky. Uz neviem presne. Podobnu operaciu zazili uz dva labradory v mojom okoli.
No som zvedava na tu diagnozu...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 08:21
- Nahlásit

Maya
Ta cena je nějaká podezřele nízk
Nejez rozhodně nepatří k nejlevnějším veterinářům v Ostravě, právě naopak, co se týče ortopedie je fajn, ale o psa jako takového jim nejde, je to velká klinika a pes je pro ně KUS. Kvůli ortopedickému problému bych šla buď k němu nebo můžu paní doporučit ověřit si to ještě u Rašky, tam to taky nbude zadarmo. Nedávno operoval 5 měs. štěně pita, pro ostatní veterináře po sražení cyklistou na utracení, noha na prd apod., a pes se hned po operaci postavil a běhá. Ale taky to stálo přes desítku.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 08:55
- Nahlásit

Mucholabka

Při podobných zákrocích nejde brát nějakou předběžnou cifru jako cenu konečnou a většinou se pak posune podstatně dál .Většinou se přidají ještě léky,kontroly a podle toho další léky a doplnky takže pokud se vejde do desítky tak bude ráda.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 08:57
- Nahlásit

KEISSA
taky pravda...nemyslím si že člověk kterému jde o vrácení tisícovky, což je polovina kupní ceny štěněte, do toho půjde.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2010 09:11
- Nahlásit

Mucholabka
No chudák pes asi ho nic dobrého nečeká

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání