| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 31 Srp 2005 17:21
- Nahlásit
ahoj, mám takový problém se svojí roční fenkou. od štěněte byla čuně a požírala co se dalo. bojovali jsme a vcelku obstojně vypěstovali povel fuj, tak jsem to víc neřešila a myslela, že se to s věkem spraví. teď ale začíná být zase výkaly posedlá a čeho jsem si všimla za poslední 4 týdny, že požírá i vlastní, máli k tomu příležitost. možná to dělá už dýl, ale to jsem si neměla příležitost všimnout. když jsem s ní na procházce a ona koná potřebu, počkám na ni a nic si netroufne. před chvílí se mi ale už po několikáté stalo, že jsem ji na zahradě spustila z očí, ona se vykadila a vzápětí hned svůj bobek snědla. na "fuj" v takové chvíli nereaguje, narve si do tlamy co nejvíc a utíká s tím pryč, do bezpečí. tak přemýšlím, jestli je prostě takové čuně v pubertě nebo má takovou potřebu to sníst i za cenu trestu.
už jsem slyšela, že tohle mívají na svědomí problémy s trávením, takže se na veterinu chystám, ale zeptat se prostě musím i hned tady. jaké máte zkušenosti?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 31 Srp 2005 19:16
- Nahlásit
Ahoj,
my jsme měli stejný problém. Ale cizí bobky ho nezajímali, vždy žral jen ty svoje. Byla to hrůza, zkoušela jsem to po dobrým, po zlým a dělal to stejně. Pak už mi z toho fakt tekly nervy tak jsem se vytočila a pokaždý když to udělal, tak jsem ho dovlekla do koupelny a vyčistila mu zuby (což samozřejmě nesnášel) a ještě jsem u toho pořádně nadávala, že se psem, kterýmu táhne z tlamy bydlet nebudu. Nevím, jestli to zabralo a spojil si tuhle moji šílenou očistu s tím co udělal, ale prostě s tím přestal. Možná to s tím nesouvisí a měl nějaké trávicí problémy, které zrovna v tu dobu přestaly. Každopádně teď už to vůbec nedělá. Jen si tak říkám, že když jseš s ním venku na vodítku, tak to nemá cenu s těma zubama ani zkoušet, protože než dojdeš dom, unikne mu ta souvislost. Já bydlím v baráku, takže jakmile to udělal, chmátla jsem po něm a v tu ránu měl kartáček v tlamě.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 31 Srp 2005 19:25
- Nahlásit
no, já po ni chmátnu i venku a dostane sekec mazec. je pravda, že se s věkem hodně zklidnila a nežere každé. poslední dobou už jen ty lidská, ale tohle mě zarazilo.
Právě, že se říká, že požírání cizích bývá normální, ale požírání vlastních už něco značí.
Krmím ji granulemi, dostává First Mate jehněčí s rýží - kondice super, srst výborná, nemůžu si v podstatě stěžovat. Jen se mi zdá, že za poslední měsíc až dva se objem výkalů zhruba zdvojnásobil. Nevím jestli to s tím může souviset. Třeba jí jen nesedí granule. Slyšela jsem, že to může být i nevyvážeností některých minerálů. Ale je normální, že by granule přestali sedět po půlročním zkrmování
|
haha
|
# Zasláno: 31 Srp 2005 23:14
- Nahlásit
že psi žerou cizí to je vcelku normální ale vlastní většinou nepožírají, slyšela jsem že když ho žerou cítí z něj zbytky nestrávené potravy takže to asi opravdu souvisí z nějakým zažívacím problémem
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2005 07:17
- Nahlásit
dva z našich hafíků se pro změnu baví tím, že když jeden značkuje, druhý vleze hlavou pod něj a chlastá... Já je za to netrestám...neděje se to naštěstí často....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 1 Zář 2005 07:37
- Nahlásit
jenže mě už to moc vtipné nepřijde
|