| Autor |
Zpráva |
Sylva
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 21:56
- Nahlásit
Mám dojem, že jsem tuto větu četla od některého účastníka diskuse, když probírali nádor na mléčné žláze feny. Týká se tato věta taky jistě nádoru u psa, že? Dělá mi to starost, protože jednak je rýže k masu hlavní přílohou (míval chronické průjmy) a co hlavně, pohmatem jsme zjistili nestejnoměrnost ve varlatech mého pošuka + kožní potíže, což je prý příznakem nádoru. Víte něco o tom? A ještě dotaz k diagnoze. Ta se dá určit jen pohmatem, nebo jaká se provádí vyšetření? Díky za sdělení zkušeností a názorů.
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 22:12
- Nahlásit
Jestli máš obavy o zdraví svého psa, navštiv veterináře..
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 22:20
- Nahlásit
Sylva
nejsem veterinář, ale že by rýže vyživovala nádor se mi nezdá moc pravděpodobné.
osobní zkušenost s nádorem nemám, ale jistota je vyšetření z krve
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 22:23
- Nahlásit
Sylva
Asi zalezi na typu nadoru. Pokud ma tvuj pes jedno varle vyrazne vetsi atd - to se stravou nesrovna, mazejte k vetovi. Jen ten ti rekne diagnozu.
Co se stravy pseka s rakem tyka, procti si TOHLE.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 22:27 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
kejtlin
ale že by rýže vyživovala nádor se mi nezdá moc pravděpodobné
Je to tak, sacharidy u onko psich pacientu podporuji rust nadoru. Laicky receno, cim min sacharidu, tim min "zradla" pro nador.
cituju z vyse uvedenyho linku:
V porovnání s krmivem pro zdravé zvíře by měla dieta při nádorovém onemocnění mít zvýšený obsah bílkovin, tuků (tuky jsou nejdůležitější energetickou živinou v této dietě), snížený obsah sacharidů, zvýšený obsah omega-3 mastných kyselin, zvýšený argininu, glutaminu, leucinu, isoleucinu a valinu, zvýšený obsah makro i mikroprvků, vitamínů A, C, E a β-karotenu.6,10
A jeste jeden edit, ten odkaz sem daval uz nevim kdo driv, je to sice pro kulturisty, ale velmi uzitecny prehled aj vzhledem ke psum, si myslim.. Ale srovnej si sama obsah sacharidu v mase a ryzi.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 22:30
- Nahlásit
Fifi
tak jsem o něco chytřejší, díky
jenže sacharidy jsou ve všem, co ti onko pacienti jedí?
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 22:33
- Nahlásit
Jasně, že jsem u veta byla. Byla tam zrovna jeho mladá kolegyňka a i kdyby ne, každej vet se může mýlit, nebo nemít zkušenosti a znalosti, co mají někteří z vás.
O kožních příznacích u nádoru nic nevíte?
staropramen
Tvůj nick je výstižnej
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 22:41 - Změnil/a: Sylva
- Nahlásit
Fifi
Dobrej článek, díky. Prolítla jsem ho, ale doporučované množství tuku mě překvapuje. Ikdyž není myšleno sádlo na chlebu, že jo. Probwru to samo taky s vetem
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 22:42
- Nahlásit
A mladá kolegyně ti nic neřekla co,ach jo co se ti veterináři v té škole učí...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 22:45
- Nahlásit
Sylva
O kožních příznacích u nádoru nic nevíte?
Znam jen ze zkusenosti s nebostikem psem, ktery prave kvuli nadoru na varleti byl kastrovan. Jedno varle o dost vetsi, drbal se a mel jakoby zapareniny, analky mu mackaly a prd. Proste mel jakysi kozni diskomfort. Kastraci zvladl asi v 10 letech bez problemu (kdyz pominu to, ze pak vonel jak harava cubka a obskakovali ho kdejaky psove v okoli) a zemrel na stari v 15 letech po dohode s vetem.
Jestli muzu poradit - pokud mas nejaky spatny pocit a mlada kolegynka nic nepoznala, jedte jinam. Jak je pes star a co to je za plemeno, ze sem tak zvedava?
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 22:53
- Nahlásit
Fifi
Ona potvrdila mé podezření pohmatem a kožní potíže přiřkla nádoru. Cvokovi je 8 a je kříženec choďáka. Čili střeďák, jehož mnozí považujou za štěně vlčáka.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 23:05
- Nahlásit
Sylva
No tak to zkonzultuj jeste jinde, at mas klid a kdyz budou mit stejny dojem, pak kastrace.
Jestli se delaji nejaky testy netusim, u nebostika to bylo pred x lety jasny, nahle rychle se mu zvetsilo jedno varle a drbaci problemy. Zadny biopsie, proste sel rovnou na kastraci.
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 00:35
- Nahlásit
Sylva
Ahoj, u mých tří psů se ve starším věku taky začalo zvětšovat jedno varle, vet mi řekl, že to nemusí být zhoubné, ale hormony, že růst mohou zrychlovat a může se to "zvrhnout" a doporučil kastraci (upozorňuji, že je to dobrý známý a operace provedl za náklady). Dva jsme nechali kastrovat (oba v 10 letech), operaci zvládli v pohodě a oba žili další tři roky a umřeli na něco jiného. Třetímu se varlátko zvětšovat začalo cca před rokem, je dvakrát větší než to druhé, ale je mu už 15 a má nemocné srdíčko, takže tady už operace nehrozí. Jinak kožní problémy neměl ani jeden.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 09:03
- Nahlásit
Kožní problémy můžou podle mýho teoreticky souviset s nadprodukcí hormonů. Větší varle = víc hormonů, ale nejsem vet. Je však pravda, že jsem na spojitost kožních problémů a zvětšeného varlete narazila, když jsem hledala informace o kryptorchismu. V tomhle případě však bylo jedno varle v dutině břišní.
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 16:08
- Nahlásit
Fifi
Atika
inu
Díky. Sice jste mi potvrdily tu nejhorší variantu, ale současně mě uklidnily, že kastrace u staršího psa je dobře zvládnutelná. Mám kastraci v plánu u každé další feny, ale že musím do plánu zahrnout i psa, je hrůza. Škoda, že několik tisíc vyletí za operaci. Byly plánované pro nějakou útulkovou holčinu. Jsme objednaní k vetovi, dám po vyšetření vědět. Haf
|
inu
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 22:56
- Nahlásit
Psíček
kdes byl, vílo?
jako větší penis=více dětí
Proto jsem já bez dětí.
aha, tady..
PS: To nejsem vet mělo být v samostatný větě ve smyslu: nejsem vet, abych posoudila, jestli je to v případě zadavatelky zrovna jejich stav. To je tak, když píšu do pěti voken na střídačku... ale zadavatelka je inteligent, tak pochopila
|
inu
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2010 09:57
- Nahlásit
Psíček
Rumcajs, Rumcajs, tak to jsme se asi nepochopyly.
Je to možný! Po třinácti hodinách duševní práce už večer obvykle moc nefunguju
|
inu
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2010 10:34
- Nahlásit
Psíček
Bože!!! To by jeden nevěřil, že takovýhle hrůzy může mít někdo v naši moderní společnosti zapotřebí!!!!
no jo, někdo umí makat rukama a jinej ...
|
inu
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2010 11:54
- Nahlásit
Psíček
.se věnuje opravdové kynologii na cz-pes a spol. a pak je z toho unavenej ...
..nebo jak jsi to myslela?
něco takovýho... čučet konstantně do monitoru snižuje duševní zdraví
|