| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 10:17
- Nahlásit
Potřebuju plastem zpevněnou ortézu pro psa. Dle veta ortopeda to u nás nikdo nevyrábí, podařilo se mi najít jen výrobce poměrně daleko v Německu a jelikož se to vyrábí na míru a je nejspíš potřebná osobní návštěva, sháním něco blíž k hranicím.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 10:21
- Nahlásit
Maya
Obrať se na miju: www.mija.estranky.cz nebo na www.faunička.cz (nebo com?). Tam se ortéza řešila a jeden pitbulík jí měl po přechodnou dobu, pak byla k dispozici a nevím, kdo jí má teď. Možná, že šla na www.caniscentrum.com (nebo cz?) do útulku Lanškroun.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 10:32
- Nahlásit
Maya
www.dogleggs.com je to sice v Americe, ale je tam podrobnej navod, jak psa zmerit a poslou ti to postou. Ja od nich jednu mela a byla super
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 10:42
- Nahlásit
Maya
tak to je pro mne taky aktuální z jistého důvod..takže bud to co dává zuzka anebo jsme s fifi v kontaktu s tou zminovanou dívčinou od pita co píše vlčáčková.Myslim,že by jí nevadilo kdybych ti případně přeposlala její maily stran tohoto problému,písni mi svůj emil..jinak ještě máme v plánu kontaktovat mvdr Duchka,který to údajně vyrábí
http://www.vetcentrum.cz/stodulky/uvod3
podmínky ale taky nevim,ještě jsme s nim nemluvili..
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 10:45
- Nahlásit
Vlčáčková
Díky, ale putovní ortéza to být nemůže, musí být udělaná na míru.
zuzanarosakova
Tak jsem to pročetla, zrovna u toho co potřebuju tam píšou, že je nutný recept od veta nebo komunikace s ním, tak to asi nezařídím.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 11:18
- Nahlásit
davidkova renata
Když ti klikám na člena, tak mi to hází error, takže nemám tvůj mail, zkusím to večer z domova. Určitě by mě zajímalo všechno co se týká výroby nebo shánění, jinak jak už jsem psala putovní ortézu nemůžem.
Za tip na Duchka dík, koukám, že tam má kolenní ortézy, my potřebujem na přední nohu, ale určitě tam napíšem, třeba by to taky udělal.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 11:20
- Nahlásit
Maya
No však ona taky byla udělaná na míru. Takže pokud potřebuješ vědět výrobce, zkus se obrátit tamtéž. Asi Ti poradí, kde ji vzali.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 11:22
- Nahlásit
Maya
davidkova.renata@seznam.cz
ted sem tam zrovna volala,ale mluvila jsem s nějakou doktorkou,ortézy prodává,jen by psa potřeboval vidět a vyzkoušet třeba 3 aby to sedlo..což v našem případě je právě problém (( ,mám dneska volat po 15h,to tam prý bude,a zeptat se přímo jeho,ale mám za to,že toho moc nepořešíme bez psa..jinak my taky potřebujem na přední,fifi už tam nějak volala předtim a má je taky,jen nejsou na webu,tak tam cinkni..a písni na maila,přepošlu ti ty její ..
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 11:37
- Nahlásit
Vlčáčková
Jj, díky, už jsem psala davidkový.
davidkova renata
Už jsem ti mail poslala, můžeš si svůj tady smazat.
Díky za info o Stodůlkách, naštěstí ortéza není pro mého psa, ale pro bráchy psa, už jsem mu to mailovala, taky tam zavolá a nebo se tam přímo zastaví, i když prý má pocit, že ty kolenní jsou trochu jiný než co mu bylo doporučeno.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 11:43
- Nahlásit
Maya
naštěstí ortéza není pro mého psa
no tohle je zas pro naší kámošku..hele zkonzultovat to může,dobrej každej nápad či rada..maila máš zpět,dej pak vědět jestli jste aspon vy nějak pořídili..
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 11:47
- Nahlásit
davidkova renata
Díky, určitě dám vědět, jen to asi nebude hned, není to akutní problém k řešení ihned, ale spíš trvalé řešení do budoucna, tudíž jak znám bráchu, bude nejdřív zjišťovast kde co mají lepší.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 11:49
- Nahlásit
Maya
bude nejdřív zjišťovast kde co mají lepší.
no to je jasný,kdyby nevadilo se případně podělit,hod to pak semka nebo mi písni mail,taky to nemáme pořešený zatim
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 11:49
- Nahlásit
Maya
Jo, tak to nevim, ja mela to, co je tam hned jako prvni, na to nebylo nic potreba. Ale tip mi na ty stranky dal vet ortoped, tam treba to veti znaj a ten tvuj by tu komunikaci treba dal, ne?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 11:58
- Nahlásit
zuzanarosakova
ten tvuj by tu komunikaci treba dal, ne
Tak to nevím, ale nechám si to jako poslední možnost, přece jen by to bylo dost krkolomný.
davidkova renata
Jj, napíšu, přečetla jsem ten mail, teda dělat otisk sádrou, to nás nikoho nenapadlo, to je fakt dobrý nápad.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 12:00
- Nahlásit
Maya
No, nezavrhovala bych ty moje odkazy, protože oni taky se psem, myslím, nikam nejeli. Všechno se řešilo na dálku, co si tak pamatuju: k jejich vetovi a podle jejich pokynů ortéza. Udělal otisk nebo co. Nevím, chce se zeptat tam. A pochvalovali si i cenu.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 12:18
- Nahlásit
Vlčáčková
Tak teď nevím, jsem pochopila, možná blbě, že ty tvoje odkazy se týkají toho pita, co mi přeposílala davidkova??
Proto jsem tam už nechtěla psát, ne že bych nějak zavrhovala tvoje odkazy.
|
enri
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 13:23
- Nahlásit
Kamarádka má VK http://fousatastistka.wbs.cz/Any.html ortézu má z ČR. Má tam i video http://www.youtube.com/user/Enyhed#p/a/u/1/Ogd4EIL npMw (na stránkách ji video nefunguje)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 13:51
- Nahlásit
enri
Podle toho modrého kolečka je to určitě kolenní ortéza co prodává Duchek.
Ale díky, to video je super, je to povzbuzující, kéž by náš pes taky pak takhle běhal.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 14:12
- Nahlásit
davidkova renata
Nezkoumala jsem, co poslala Davídková. Možná máme stejné známé a je to fakt ono. Ale nevím.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 18:27
- Nahlásit
Vlčáčková
ná máme stejné známé a je to fakt ono. Ale nevím
jo je to tebn stejnej pit i když známá to není,ale svět je malý a o náhody v něm není nouze )))
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 19:44
- Nahlásit
davidkova renata
Tak ono těch psů s ortézou asi moc není.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 22:57
- Nahlásit
Maya
Já měla taky píta s přetrženým vazem teda kolením a ortézu mi vyrobili na míru v kostelci štípa v lidké výrobně páč to tam lechce poopravili a byla super leč je to už moc let zpátky
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 23:33
- Nahlásit
http://www.pitbulls.websnadno.cz/Pepino.html pit s ortézou
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2010 01:17
- Nahlásit
Tak podávám zprávu. S ortézou už neporadím, se psem byli u Duchka a tomu se nějak nezdála diagnoza z Brodu, odebral tedy vzorek z kosti a před pár dny se dozvěděli, že jde o nádor. Tudíž ortéza je k ničemu.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2010 09:46
- Nahlásit
Maya
Tudíž ortéza je k ničemu.
ach jo
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2010 15:54
- Nahlásit
Maya
To je mi líto. V jakém je to teď stavu?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2010 19:04
- Nahlásit
Vlčáčková
V blbým. Pes je na Trocoxilu, pár týdnů byl dobrej, ale zrovna dneska mi brácha říkal, že zase začíná kulhat, jako kdyby mu ten prášek už nezabíral. Ale zatím to jde, za 2 měsíce mají přijít na kontrolní rtg, tak se asi pak uvidí. Pes má šílenej prošlap, prý povolený vazy v důsledku zničení kosti a nad zápěstím otok, prý zbytnělý kloubní pouzdro, vypadá to jak koňská spěnka nebo co, fakt děsný. Ale zatím chodí, tak alespoň něco dobrýho.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2010 19:07
- Nahlásit
Vlčáčková
No a kdyby měl někdo stejný problém tak ten prošlap a otok měl samozřejmě i předtím, v Brodu řekli,že je to v důsledku artrozy povolené vazy a tudíž to chce tu ortezu. Duchek řekl, že ten otok pracuje a trochu se zmenšuje a zvětšuje, tak není možný vyrobit ortézu na míru a navíc že by stejně nepomohla, protože nádorem odchází i kost a to že má prošlap je vlastně to nejmenší.
|