Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / jak se seškrábe zubní kámen
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Hani
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2010 13:23
- Nahlásit

Zkoušela jsem škrábat pejsanovi zubní kámen ale vůbec nevím jak na to. Pes drží nic moc. Jde to vůbec, máme jej hodně zanedbaný skoro jako v "kamenolomu", a odstranění ultrazvukem vzhledem k věku 15 let není vhodné. Co s tím?

diana
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2010 13:27
- Nahlásit

ja to zvyknem v smere od dasna dolu s manikurnymi noznickami (znie to brutalne a nebezpecne, ale psy pekne drzia a nikdy sa im nic nestalo), ide to pekne, ale zaisi od stavu, co u 15 rocneho psa so zanedbanymi zubami uz moze byt dost skarede.
vravi sa, ze to treba robi cajovou lyzickou - no ale neviem, mne to nejak nejde s tym.
s nozikom som zvykla aj ponikovi a islo to)

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2010 13:30
- Nahlásit

Hani

Ja skrabu skrabkama, co jsem si objednala z netu, jsou specialni prava a leva. Jde to celkem dobre, jen pes musi byt v klidu uplne, abych ho neskrabla do dasne. Taky na to existuje nejaky mazani, mam od CD vet Zahnpflege, ale to si myslim samo kamen nesunda, to spis pomaha aby se netvoril.

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2010 19:52
- Nahlásit

Hani
Plaque off od Alavisu si lidi pochvalují, že na zubní kámen celkem funguje. Je to prášek, co se přidává do jídla. Já ho dávám jen chvilku, tak zatím nevím.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2010 19:54
- Nahlásit

Dlabu to nástrojem, co jsem za 200 Kč zhruba koupila u veterináře. Ale je to ostré a špičaté. Chce to udržet psa v klidu.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2010 23:02
- Nahlásit

no ja nevim,co je na tom pravdy,ale tenkrat mi na veterine rikali,ze zubni kamen sundavaji peroxidem vodiku namocenym ve vate,tou vatou potiraji ten zub,ale radsi bych se jeste preptala,at neco psu nevyvedu.

staropramen
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2010 23:20
- Nahlásit

Co bys mu vyvedla,maximálně se pobleje

nemethova5
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2010 23:22
- Nahlásit

staropramennevim,pry se to da na vaticku a tim se ten zub potira,tak jsem s tim byla srozumena na veterine,no nevim,prave peroxid mi jako dobry moc nepripada.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2010 00:00
- Nahlásit

já to škrábu příborovým nožem obaleným kapesníkem nebo nehtem, ale jednou za 2 - 3 roky to nechám udělat ultrazvukem

Hani
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2010 11:09
- Nahlásit

Kdyby to šlo peroxidem to by bylo super, ale kolika procentní by musel být aby to neškodilo dásním.

Biluška
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2010 11:43
- Nahlásit

Hani
Já to dělám taky manikurníma nůžkama. Když se pes mele tak ho někdo podrží. Když se mele velký pes drží ho víc lidí . Nejlíp se fixuje tak, že si ho dotyčný držič přitiskne na prsa, pevně přimáčkne a rukou podrží za horní čelist. Ty chytneš za dolní čelist a druhou rukou škrábeš. Je to hned, za pár minutek mám hotovo. A časem si pes zvykne .

Hani
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2010 23:03
- Nahlásit

Biluško popisuješ to nádherně, teď jsem jí čistila zuby kartáčkem to ještě zvládnem, ale to škrábání se zase nezdařilo, hned sebou škubne jako by jí to bolelo. Zkusím zase zítra, ale nevím.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2010 05:16
- Nahlásit

Hani
jestli má ten zubní kámen hodně-silný nános, tak ji to může bolet ,může mít zánět dásní.

petra b
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2010 19:15
- Nahlásit

Stará metoda:
použij hliníkovou minci

corgi
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2010 21:41
- Nahlásit

petra b
hliníkovou minci
Desetník nebo dvacetník?

petra b
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2010 23:16
- Nahlásit

Desetník. Předrevoluční.

staropramen
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2010 11:42
- Nahlásit

A nač máme použít hliníkovou minci?

jfi
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2010 09:02
- Nahlásit

Já jsem si koupila u veterinářky normální škrabku, jakou mají lidští zubaři. Co jde snadno, seškrábu sama, co jde hůř, je lepší když udělá vet.

Evey
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2010 10:39
- Nahlásit

Já používala kávovou lžičku (druhý konec). Vyčetla jsem to na netu a fungovalo to - právě na ty silnější nánosy

corgi
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2010 18:05
- Nahlásit

No nevím, já to zkusmo včera rejpala příborovým nožem a nešlo to. Ještě zkusím lžičku, desetník a manikurní nůžky a pak už budu považovaná za definitivního blázna...

jfi
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2010 20:04 - Změnil/a: jfi
- Nahlásit

Fakt tu zubařskou škrabku. Malý nános - plak - se sice seškrábne čímkoliv, ale když je tam usazená větší vrstva, tak se musí zachytit a strhnout.

danajasa
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2010 22:52
- Nahlásit

Nebylo by to jednoduší?Než ty nůžky http://www.spokojenypes.cz/inshop/catalogue/produc ts/pictures/2557_g.jpg

jfi
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2010 23:43
- Nahlásit

Jednoduché je taky hryzat tvrdý chleba a ohlodávat morkové kosti, tím se rovněž krásně čistí psí zuby

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2010 23:53
- Nahlásit

Já škrábu kámen dřevěnou špachtličkou na nehty - kdysi mě to tady poradila Jablůňka. Jde to poměrně dobře a nehrozí tolik zranění jako např. nůžtičkama, když sebou pes mele.
Psům také dávám čas od času tvrdej chleba - je to lepší než všechny ty kostičky, které se prodávají v petku.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2010 23:55
- Nahlásit

danajasa
Nebylo by to jednoduší?Než ty nůžky

Bylo, ale na zubní kámen to nefunguje...

corgi
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2010 09:01
- Nahlásit

danajasa
Čistím enzymatickou pastou - ale nepravidelně, takže je to stejně naprd.
Jinak dávám tvrdý chleba, občas i tu morkovou kost. Vzadu jsou zuby OK, ale na špičácích se mu to drží.

jfi
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2010 09:33
- Nahlásit

corgi Tak to máš kliku - špičáky jdou zubařskou škrabkou v pohodě, dozadu se dostává hůř.

corgi
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2010 09:35
- Nahlásit

jfi
No tak já si ten nástroj snad půjčím. Nebo to s vetem zkusíme, snad se pes nechá ukecat.

Biluška
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2010 13:23
- Nahlásit

Minulý pátek jsem Orině oškrábala zubní šutr nehtem . Při prostojích na kanysce než se vystřídaly skupiny děcek . Šlo to úplně v pohodě, akorát jsem si na posledním zubu zlomila nehet

corgi
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2010 14:42
- Nahlásit

Biluška
Já mám nehty skoro jako gumový, takže to ani nezkouším...

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání