Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / RTG a posouzení DKK, DKL u maliny..
Autor Zpráva
eva od jondy
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2010 13:35
- Nahlásit

Nemáte tip na dobrého veterináře? Uznaného pro KCHBO? Podařilo se mi najít dle seznamu http://www.vetkom.cz/ordinations/dkkDkl jen Lukáše Duchka a Stanislava Doškáře. Koho byste doporučili, popřípadě nevíte o někom jiném? Díky

Ebony
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2010 13:52
- Nahlásit

Majitel psa má právo nechat zhotovit rentgenové vyšetření svého psa u kteréhokoliv akreditovaného veterináře a to i ze zahraničí. K výsledku RTG DKK bude v chovatelských dokumentech a rodokmenech potomků vždy připojována zkratka země, kde byl rentgen vyhodnocen

akreditovaní jsou zde
http://www.vetkom.cz/ordinations/dkkDkl

tam musíš poslat snímek na vyhodnocení, ale samotný snímek ti může udělat jakkýkoliv veterinář, co to má schválené.

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2010 13:58
- Nahlásit

eva od jondy
Ja i my znamy jezdime s psounama k MVDr Ekrovi do HK, povazuju ho za odbornika. Teda koukam, ze vyhodnocuje jen pro CMC, ale i tak u nej je zaruka kvalitnich snimku - kdyz se mu neco nezda, da si praci a cvakne se novy snimek. A posle pak k vyhodnoceni klubovymu vetovi.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2010 13:59
- Nahlásit

Ebony
Díky, jen že na tom seznamu jsou u jednotlivých vetů uvedená plemena a pro belgičáky jsem našla jen tyhle dva veterináře. Ještě teda Ekra, ale ten vyhodnocuje jen pro malinois club. Přijde mi dobré, kdyby se mi zadařilo nechat udělat RTG přímo u veterináře, kde budu nechávat snímky vyhodnotit.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2010 14:01
- Nahlásit

Fifi
Taky mi už byl Ekr doporučený, jen mi to přišlo trochu jako provokace konkurence - nechat si udělat u Ekra a poslat na vyhodnocení .

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2010 14:07
- Nahlásit

eva od jondy
jen mi to přišlo trochu jako provokace konkurence
Takhle bych to nebrala, snimkovat umi moc dobre a to je dulezity. Jezdi k nemu fura lidi ruznych plemen a pak to posila vyhodnocovatelum.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2010 14:11
- Nahlásit

Fifi
Jasně, rozumim, když je to takhle běžný. Mi to přišlo jen divný, jak je to v rámci dvou klubů jednoho plemene. Dík za tip

ati
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2010 16:32
- Nahlásit

Fifi
U Ekra byla kámoška s mou odchovankyní,jezdí tam leta, ale tentokrát totál nasr...,chtěla snímky od něj, poslal jí jiného veta,když se nedala tak přišel, snímek nic moc, ale prý to pro něj stačí,že to vyhodnotí,když zjistil, že to jde k \Petrášovi a že fena není pod UCI, tak udělal nové snímky Takže pokud k němu, tak si vyžádat konkrétně jeho a hlásit, že nejsou od UCI

Ebony
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2010 16:39
- Nahlásit

eva od jondy
tak to jsi asi nepochopila tuhle větu....Majitel psa má právo nechat zhotovit rentgenové vyšetření svého psa u kteréhokoliv akreditovaného veterináře
Klub KCHBO má naštěstí tolik rozumu, že si ze seznamu můžeš vybrat jakéhokoliv posuzovatele, nebo třeba můžeš nechat psa vyhodnotit v německu, slovensku apod. i u OFA....

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2010 18:39
- Nahlásit

ati
Takže pokud k němu, tak si vyžádat konkrétně jeho a hlásit, že nejsou od UCI
Tak samozrejme. Chci snimek od nej, tak si trvam na tom, ze mi psa bude snimkovat on.
A od kdy se u UCI delaj rtg?

ati
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2010 19:04
- Nahlásit

Fifi
Jeden chovatel RTWho ukecal a tak je pan dochtor vyhodnocovatel rtg pro UCI rotvíky

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2010 20:07
- Nahlásit

Ebony
To chápu , spíš si nerozumíme my, nebo jsem to špatně popsala. Chtěla jsem jít se psem už na RTG přímo k posuzovateli pro KCHBO, přišlo mi to tak nejpraktičtější.

Ebony
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2010 22:19 - Změnil/a: Ebony
- Nahlásit

eva od jondy
nechápeme se, ale teď jsem si všimla, že to mají špatně napsané znamená to, že si můžeš rtg nechat posoudit (nejen vyfotit) u kohokoliv z akreditovaných veterinářů...já jsem si dělala s malinou např. u Snášila, protože jsem to poslala i s našima NO.

edit. což znamená, že klub KCHBO uznává jako posuzovatele pro rtg u svých členů všechny veterináře akreditované veterinární komorou, zatím co třeba CMC má jen MVDr. Ekra

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2010 00:51
- Nahlásit

Ebony
aha , tak to koukám!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání