| Autor |
Zpráva |
pajda222
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 21:43
- Nahlásit
Ahoj, mám dotaz nemáte někdo kušenosti s ptačíma blechama u psa?
Sestra maj jezevčíka, který se již delší dobu často drbal, koupali ho v antiparazitickém šampónu, dali frontlain za lopatky, nic nepomáhalo, tak šli k vetovi v domění, že je to nějaká aleergie, ale bylo jim řečeno, že má miniaturní ptačí blechy, který jsou hodně dravý a odolný a že neví, jestli kapičky, co jim dal zase za lopatky na ně zaberou.
Nevíte jak na ně, a jestli je vůbec možné, aby je měl? Je to takový vesnický veterinář, u kterého je všechno svrab nebo mor.
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 21:50
- Nahlásit
nemuzou to byt spis cmelici? jestli ma nekde pobliz slepice, je to mozny
http://www.kklety.cz/clanky-1/zdravi/leto-a-vnejsi -parazite/
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 21:51
- Nahlásit
pajda222
"Ptačí blechy" existují, u nás se jim říká "čmelíci". Ale jestli je může chytit pes to fakt netuším.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 22:24
- Nahlásit
pajda222
Malý hajzlíci v srsti můžou být třeba i všenky - my je měli letos na kočkách. Vypadají jako miniaturní veš, jsou světle krémové až do žluta. Čmelík je tmavý, do červena.
Čmelíky může chytit klidně i člověk, stačí jít vystříkat zamořený kurník a máte je v hlavě. Nesázela bych jenom na spot-on (a když, tak už určitě ne na Frontline). Bude to zřejmě vyžadovat komplexní řešení, stejně jako zablešení "normální" blechou - takže všechny potahy, pelíšky, deky atd. vyprat v horkém, luxovat na nejvyšší výkon úplně všechno a všude, ošetřit antiparazitikem nejen dotyčného psa, ale vystříkat od podlahy po střechu i ten kurník, kde to sebral (nebyl třeba na půdě, kde jsou holubi?). Na kurníky je speciální přípravek, myslím Rebel se to jmenuje. Na psa by snad mohl fungovat nějaký ten spot nebo obojek, ale obávám se, že potvrzeno to nebude u žádného výrobku určeného pro psy. S všenkou by to bylo snazší, tam to potvrzeno je
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 23:23
- Nahlásit
pajda222
Zkušenosti se psy nemám, resp. naši psi nikdy čmelíky neměli, a to ani když je měly slepice, ale proti čmelíkům u ftactva funguje dobře Biokill , psům se dávat smí, takže by neměl být problém. Malej drahej je do kožichu, velkej levnější na boudy.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 06:51
- Nahlásit
Právě, že slepice ani holuby nemaj, pes je klasickej gaučák. Jedině, že by něco přitáhly kočky, s těma si hraje.
Právě, že žádnýho parchanta v srsti nenašli a to si myslím, že by třeba chytli aspoň jednoho, kdyby tam byli ne?
No spíš doporučím jiného veta, než začnou dělat asanační opatření třebas k ničemu.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 07:38
- Nahlásit
tak, tak, zkuste jinýho veta. Jinak čmelíky jsem jako dítě chytla od slepic, protože jsem za nima vlezla do kurníku a pamatuju si, že se toho blbě zbavovalo
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 07:57
- Nahlásit
pajda222
mozna museji hledat vecer, viz
"...Protože se přes den čmelíci zdržují mimo tělo hostitele (spí ve vrstvě trusu, v hnízdě, seně nebo na slámě, a krev sají v noci), bývá obtížné je určit jako původce kožních potíží. Podezření na napadení čmelíky si lze v srsti psa ověřit po setmění, posvítí-li si chovatel např. baterkou, protože parazit je viditelný i pouhým okem..."
Muze to chytit i od holubu, vlastovek, ale treba je to neco jineho, asi nejlip zkusit jineho veta, jak pisete
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 08:25
- Nahlásit
Tak pachatel byl objeven, je to čmelík. Už ho našli v kožichu.
Tak to je čeká pěkný boj.
Uvědomili si, že se asi před měsícem válel ve zbytcích uhynulého holuba, dobytek jeden.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 08:31 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
pajda222
Ještě mě napadlo, čmelík je roztoč, na roztoče obecně dobře působí olej, protože se udusí, takže co zkusit pejska alespoň v těch kritických místech (podpaždí...) natřít ideálně třeba třezalkovým, ale klidně i normálním pečícím olejem. Rozhodně to neublíží, ten třezalkový olej krásně zklidňuje, patlala jsem tím psa po potravní alergii.
Uvědomili si, že se asi před měsícem válel ve zbytcích uhynulého holuba, dobytek jeden.
tak to gratuluju k veterináři, šikulka
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 08:35
- Nahlásit
Chudák už prý několik nocí nespal, je úplně zoufalej.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 13:10
- Nahlásit
pajda222 taky k nám přišli,po návštěvě u holubáře v mejch nohavicích.Nohavice šly i s povlečením na 90pračka a kupodivu z matrací které jsou na pevno v posteli(to byla moje noční můrá páč tam mohli mít sídliště třá brrr)tak tam stačil biolit dvakrát vystříkat a byl pokoj
|