Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / mám pejska-fenku,má 13 let dostala cukrovku
Autor Zpráva
nohavicovaj@seznam.c z
# Zasláno: 8 Led 2005 20:25
- Nahlásit

každý den ji musíme aplikovat inzulin,ale zatím jí dávku zvedáme,somozřejmě po konzultaci s veterinářem,má pořád cukr v krvi,mám obavy,že už jí to ledviny neumějí zpracovat.Při rozboru krve měla výsledek 7,4.Má být maximum 7.

Anonymní
# Zasláno: 7 Led 2006 09:08
- Nahlásit

Prosím,jak jste poznali,že má fenka cukrovku?Já mám také už starší fenu (10) a zajímám se o to.Díky.

Joker
Člen
# Zasláno: 7 Led 2006 11:16
- Nahlásit

nohavicovaj@seznam.c z
Sousedka má fenu, která má cukrovku 6 let. Teď je jí 10. Nic se nelepší, spíš horší.

Syska
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 08:11
- Nahlásit

My jsme měli fenku irského setra, žila s cukrovkou téměř 7 let, inzulín jsme jí píchali jednou denně a musela pravidelně žrát. Většinou byla v pohodě, párkrát jí ale bylo opravdu špatně. No a ke konci, to jí bylo skoro dvanáct, už ji cukrovka "vzala" skoro všechny životně důležité orgány, takže jsme ji museli nechat uspat. Ale shrnuto, ničeho jsme nikdy nelitovali, veterinář i teď (chodíme za ním s novým štěndem) říká, jaký k nám měl vždycky obdiv, že jsme všechno tak zvládali a že se fenka i s tak vážnou nemocí dožila takovýho věku. Jde to zvládnout a stojí to za to.

Anonymní
# Zasláno: 9 Led 2006 08:21
- Nahlásit

Můj kámoš měl úplně "obyčejného voříška", který žil s cukrovkou spoustu let (tuším že asi 8 )- (objevili jí u něho někdy ve 4 letech...) - píchat museli taky, ale při dodržování správného režimu byl pes vcelku v pohodě a takový ten záchvat měl za celou dobu jen jednou a při něm v nějakých těch 12 letech i zemřel...

jeje
Člen
# Zasláno: 9 Led 2006 08:41
- Nahlásit

Typicky zvyseny prijem tekutin >100ml/kg/den, zvysena tvorba mocu >60ml/kg/den. Asi v polovici pripadov nechutenstvo, zvracanie, chudnutie. Vzacne nadmerny prijem potravy, hnacky, nadvaha, slabost, oslepnutie...
Krvny obraz, moc, pripadne stolica...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání