| Autor |
Zpráva |
Fíková
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 12:00
- Nahlásit
Tak sotva jsme se s naším labrošem zotavili z letních hot spotů, objevila se mu taková zvláčštní vyrážka...nejvíc je to vidět na břiše a v tříslech, kde je míň chlupů - jsou to začervenalé pupínky a v podpaží (mezi chlupy) je vidět taková sušší kůže, jakoby se trošku loupala...někdy vím, že míval ty pupínky na břiše, když hodně běhal mezi obilím a měl to podrážděné..teď už ale obilí není, jen hodně vysoká mokrá tráva...tak jestli by to mohlo být z toho....nebo jsem tu taky četla příspěvky o demomikóze..budeme se muset jít poadit s dr. ...taky jsme kvůli tě sotům přešli na jiné granule - teď dáváme Brit care - jehněčí nebo lososa - má to být ale krmení pro hodně citlivé psy, tak je mi divné, že by to bylo z toho...je těžko to popisovat, ale máte někdo zkušenosti s podobnou vyrážkou? Díky!!!
|
impact
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 12:08
- Nahlásit
Vysoka trava - vlhkost - porezana kuze - prach z cesty = pupinky v podpazi a na brise. Tzn. v mistech, kde se traviny dostanou na kuzi. Zpravidla to do dvou dni spravil Jodisol.
Nerikam, ze je to i vas pripad, ale tot ma zkusenost. Muj picbum to mel pred par lety snad cele leto. Par dni pupinky, dva dny strikat, 14 dni klid. A na novo.od te doby spise vyjimecne. Ale obcas se mi to vyskytne na mych holobrichych jack russellech.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 12:11
- Nahlásit
Fíková
vítej v klubu! nevim co a z čeho to je bo se čuba už dávno nekoupe,celkem slušně se jí to rozlezlo a drbe si to..sem jí to celý namatlala genciálkou takže vypadá trochu jako Milka )))),ale myslim,že to dost pomohlo..min. tejden sem byla na veterině kuli noze,jak jí vet prohlížel,narazil na to ..řikal prej svilušky(sem se ho teda neptala),tak sem hned řekla,že jí to máznu něčim aby si nemylsel,že mi prodá mast za 500kč a vyrazí ze mne nějaký, nejlépe drahý,vyšetření
co to je teda nevim,ale máme to asi taky
|
Fíková
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 12:48
- Nahlásit
no jo...pořád něco řádí...my jsme ho taky nejdřív pořádně vyšampónovali...tak chci chvilku počkat než půjdeme k dr. - máme sice celkem fajn doktora,ale v poslední době nám děsně rád nutí něco navíc - šampóny, olejíčky, vitamíny apod. tak se obávám, že by s tím zase hned vyrukoval. ale mluvila jsem s jiným vetem (zatím jen po tel.) a ten říká, že tohle ta demomikoza skoro určitě nebude - že ta se dělá v chlupatých místech a né zrovna na břiše.... že ho máme koupat v nějakým tom protialergickým šamponu a zatím vyčkat....tak uvidíme no....
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 12:56
- Nahlásit
Fíková
demodex začíná hlavně na xichtě a předních nohách ne? taky myslim že to neude..zkus tu genciálku,je to levný a když nezabere,tuty neuškodí,já to dávám na všecko možný
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 13:02
- Nahlásit
To budou svilušky nebo jejich larvy, dá se o tom najít na netu hodně, třeba tady http://aura.sehnerova.cz/stranky/zdravi_3.html
|
Fíková
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2010 13:46
- Nahlásit
To by asi mohlo být....normálně se náš pes koupe v rybníku nebo písáku nebo ho spršíme na zahradě a jinak není potřeba, ale tentokrát jsme ho vzali do vany! byla tam asi podruhý v životě přestože jinak vodu miluje, tak vana mu moc neříká..nadšenej nebyl..stál jak zaraženej, ale když jsem ho u toho krmila piškotama, tak si v poho koupel dal!!!
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2010 06:37
- Nahlásit
Fíková
teď jsem tohle řešila u naší praštěný ovčandy... ale asi je to fakt z trávy nebo z pole, kde lítá dost často... Vyřešila jsem to namazáním měsíčkovou mastí a za dva dny bylo po pupínkách... předtím jsem ji ještě vykoupala, abych odstranila zbytky té suché kůže.
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2010 10:40
- Nahlásit
Jedná se o svilušku...mám dlouholetou zkušenost s tímto neřádem.
Funguje Biokill.
|