| Autor |
Zpráva |
Jandula
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2005 11:19
- Nahlásit
Chtěla jsem se zeptat, jestli je normální, že fena při hárání (teď je to druhý týden) smrdí??? S předchozí fenkou nebyl problém. Je to její první hárání, první týden byl v pořádku a teď je to šílený... Teče z ní hodně krve, musí mít kalhotky a stejně do rána je to plný krve. Díky
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2005 11:21
- Nahlásit
No některý fenky mají té krve víc, jak je velká?
Já dávám jezevčadně kalhotky taky, v noci vždy a v nejhorších dnech i přes den a několikrát za den jí tu vložku měnit musím.
Jinak zápach? Pokud se Ti zdá nějak moc velký a fenka je unavenější a třeba víc pije, tak raděj zajdi k vetemu, aby z toho nebyl nějaký zánět.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2005 11:22
- Nahlásit
Jandulo, normální to není a kvaltuj s ní k veterináři.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2005 11:24
- Nahlásit
Já si myslela, že je to tím, jak se jí rozkládá ve chlupech krev, myslíš, že by to mohl být nějaký zánět???
No nic, zdá se mi, že budeme u veterináře častým hostem...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2005 11:26
- Nahlásit
No Jandulo, to by samo taky mohlo být, tak jí vysprchuj a uvidíš
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2005 11:32
- Nahlásit
Já si myslela, že je to tím, jak se jí rozkládá ve chlupech krev, myslíš, že by to mohl být nějaký zánět???
No nic, zdá se mi, že budeme u veterináře častým hostem...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2005 11:33
- Nahlásit
fromeli
Vysprchovala jsem jí včera, protože máme za sebou deset hodin v autě, kde se ani nemohla čistit. Je to lepší, ale stále to není ten čistoučkej voňavej psík.. Podotýkám, že je to 11 měsíců stará retrieverka.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2005 11:38
- Nahlásit
Hmm, tak retrívr asi bude mít to krvácení silnější než třeba jezevčík.
Jinak já myslím, že by si měla poznat, jestli je to krev, která se rozkládá na chlupech nebo jestli to jde zevnitř.
Já jí v létě, když hárá beru sprchou každý den.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2005 08:19
- Nahlásit
Ještě jeden dotaz. Fenka je naučená čistotě, teď při hárání se jí stává, že prostě doma nevydrží (dřív s tím neměla problémy) a udělá loužičku. Je to doopravdy jen tím háráním a vrátí se to zase do normálu jen co skončí???
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2005 08:31
- Nahlásit
Jandula
Moje fenka měla při hárání ten samý problém. Sice nedělala loužičky doma, ale chtěla chodit častěji (vyštěkává nás když potřebuje). Jenom párkrát se mi stalo, že to nemohla vydržet ráno. Takže mě vyštěkala, já mazala pro tepláky a triko a než jsem se oblekla, tak byla loužička na koberci. Podruhý jsem měla radost, že už jsem za dveřma bytu, že to stihneme. Tak jsme to nestihly a udělala loužičku na rohožku. Ale to bylo jenom ty nejkritičtější dny. Pak jsem chodila večer později venčit, aby to vydržela. Tvoje fenka potřebuje častěji venčit, ale vrátí se to do normálu, určitě.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2005 08:35
- Nahlásit
Martina
My jsme právě minulý týden, když začínala byly u našich na chatě, tam byla celý den venku a čůrala si jak chtěla. Teď se vrátila do bytu, přes noc nic, to vydží, ale přes den, kdy jsem v práci a nemám možnost jí vyvenčit, tak tu loužičku doma udělá. Já doufám, že se poté vrátí do normálu a vydrží to. Teď je v druhém týdnu, tak z ní teče krve jak...
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2005 08:42
- Nahlásit
Jandula
To je přesně ono, ten druhý týden je nejhorší. Nevím jestli byla naučená na noviny. Jestli jo, tak ji je tam zkus přes den dát. Ale bude to dobrý, jedná se o pár dní.
|