Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / hlavně pro Garfielda - DKK
Autor Zpráva
Jandula
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2005 11:17
- Nahlásit

Vím, že jsi tu před pár měsíci řešila DKK svýho Gafa. Mám podobný problém, štěndo zlatýho retrievera (ani tu snad nikomu nebudu psát, že jsem blbá a koupila si psa bez papírů - to mám zato, i když Sáru miluju), 11 měsíců, začala mi kulhat na přední tlapky a když to nepřestávalo, tak jsem šla k vetovi. Uspala, zrentgenovala přední i zadní. Výsledek - DKK stupeň 3/3- s počínající artrózou. Přední - výrůstky na obou - prý by to chtělo operaci obou předních pacek (zadním nic nepomůže). Protože nežere Alavis, dostala jsem v prášku Caniviton a ještě předtím Canniston (nevím, jestli je to přesné), doporučení plavání, krátké procházky, neskákat.
Jak je na tom Gaf? Chtěla bych se poradit o zkušenosti. Je to můj první pes, který má dysplazii. Necháváš ho hrát si s jinými psy?
Díky

Sara03
# Zasláno: 29 Srp 2005 11:45
- Nahlásit

Ahoj.Naše pesa NO je PP a má taky dysplazii.Ve 4měsících začala těžko vstávat.RTG 3 na levé a 4 na pravé-jedná se o zadní.Nám doktoři řekli,že by pomohlo přitáhnout svaly. Ale nechtěli jsme ji trápit.Je ale možné,že by to bylo dobré.

pigie
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2005 12:32
- Nahlásit

My asi budeme mat tiez DKK, aspon tak z prvych RTG to vypada. Este to nie je potvrdene, kazali nam prist v oktobri. Ale tiez to vypadalo na stredny stupen. A je s PP

Hanka
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2005 13:20
- Nahlásit

Ahojky my máme taky pejsu s PP a vet nám řekl,že bude mít asi DKK.Naštěstí nemá problémy se vstáváním,ale když jde tak se vlní jako had.Na RTG jdeme "až" za měsíc.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2005 13:37
- Nahlásit

Ahoj, náš kžíženec má DKK 4/4 a začal mít problémy až v 5ti letech - jen někdy hůř vstává nebo kulhá, hlavně v zimě. Jinak je stále veselý Baští Alavis, před tím měl Caniviton. Vždycky jsem ho nechávala běhat jak on chtěl, a chtěl hodně... Teď už tolik nelítá. Jen chci říci, že i s těžkou DKK se dá žít.

Jandula
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2005 14:02
- Nahlásit

WhiteWolf
Díky za podporu, když jsem si to vyslechla, bylo mi do breku. Říkala jsem si, že když kulhá v 11 měsících, tak jak to bude vypadat za pár let. Ona je na sebe opatrná, jen při těch hrátkách s jinýma psama je jak střelená, tak nevím, jestli jí to mám dovolit, nebo spíš zakazovat. Ale to je pak jak utržená...

maja
# Zasláno: 29 Srp 2005 14:52
- Nahlásit

Jandula
My s feňulí zatím problémy nemáme, naštěstí, ale chtěla jsem k tomu Alavisu. Od kámošky vím, že jí po něm fenka přestala během 4 dní kulhat, to za prvé a za druhé, já ho dávám jako prevenci, protože mám velké plemeno, které má k dysplazii předpoklady a feňule mi ho taky nežere. Tak jí tabletku vždycky šupnu do tlamy na kořen jazyka a je to. Mě by totiž nesežrala ani nějaký sypký prášek v žrádle, takže to řešíme takhle a je to bez problémů.

Jandula
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2005 15:40
- Nahlásit

maja
Alavis jsem zkoušela všemožně, některý prášky žere jako pamlsky, Alavis ne. V rýži, v taveňáku, prostě nic. Když jsem jí ho dala na kořen jazyku, tak to stejně vždycky vyhodila ven a s tím i ostatní věci...
Teď když jí nasypu Caniviton do žrádla, má příchuť po mase a vete mi tvrdila, že to psi ochotně žerou, tak se sice ofrňuje, nejdřív vybírá nezasažený granule (dřív slupla za minutu celou misku) a pak se rozhoduje mezi hladem a sežráním té hnusoby... Vítězí sežrání...

Eimy
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2005 18:15
- Nahlásit

Omlouvám se, že lezu sem do dikuze, ale chtěla bych se zeptat, jestli se dá DKK rozeznat i bez rentgenu. Dneska jsem byla s feňulí u veterinářky a ta řekla, že nejspíš bude mít DKK, ale že ji nechce kvůli rentgenu uspávat, když nepůjde do chovu, tak že by rentgen udělala, jen pokud začne mít feňule větší problémy (při vstávání a pod.). Doporučila mi dávat feňuli kloubní výživu. Teď přemýšlím, jestli tam nemám zajet a říct, že chci rtg udělat nebo se spokojit s tím, co mi řekla a dávat kůry Alavisu.
Dík moc za všechny odpovědi.

pigie
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2005 18:22
- Nahlásit

Eimy
nie urcite sa to neda rozpoznat len okom, treba RTG. Ak chces vediet na com si daj spravit RTG.

birma
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2005 20:53
- Nahlásit

Jandula
Můj pes má DKK 4/4 DLK 3/3 + artrózu - teď je mu dva a půl a nemá nějaký podstatný problémy (a to kolem osmýho měsíce kulhal fest). Teď bere Fortiflex - momentálně by měl být nejlepší na trhu a psi ho vážně baští jako pamlsky.
Takže to nevzdávej - a rada našeho veta -neoperovat a osvalit...

pigie
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2005 22:30
- Nahlásit

birma

Ja sa obavam, ze tiez tak dopadneme. Na ktore krival v tych osmych mesiacoch? Mne pes vyrazne na lavu prednu, hoci horsie ma na tom pravu prednu...

Jandula
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2005 08:14
- Nahlásit

birma
Teď mi zase jinej veterinář říkal, ať ještě počkám dva měsíce, tj. až bude ukončen vývoj. Tak nevím, jedna mi tvrdí, že v 10 a půl měsících už se toho moc nezmění a že tam artróza je a druhý vete (podotýkám, že chorvatský - nevím, jaký mají s tím zkušenosti) mi tvrdí, že ještě neviděl 10 měsíčního psa s artrózou a že by to byl světový unikát (tím prý samozřejmě netvrdí, že nemůže mít DKK), že to bude pravděpodobně panostitis. Je fakt, že kulhat přestala...
Tak a babo raď...

Maya
# Zasláno: 30 Srp 2005 08:36
- Nahlásit

Jandula
Pokud ti nekulhá, tak bych ho operovat nedala. Můj pes měl výrůstky a léze v ramenním kloubu, nechala jsem ho operovat, protože dost kulhal a stejně mu to vůbec nepomohlo, teď zas říkají, že to bude loket i když na rtg není nic vidět a protože pořád kulhá, zřemě budu muset něco podniknout, ale pokud by nekulhal, tak po těhle zkušenostech, i s pooperační péčí, operaci už nikdy.

birma
Co je to ten Fortiflex? Kloubní výživa? Sháním nějakou dobrou, zatím máme Chondro can. Je o tom někde něco na netu a kde se to dá koupit?

alishka
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2005 10:19
- Nahlásit

DOprčic, tak to naše feňule to bude mít asi taky,protože když chodí,tak strašně kroutí zadkem..
Myslíte si,že by to mohla být DKK?

Jandula
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2005 11:16
- Nahlásit

Maya
Ona kulhala minulý týden, teď jak mávnutím proutku je po kulhání. Ten minulý týden kulhala když vstala, po pár minutách chození byl klid. Teď ani když vstane, tak nekulhá...

Nám doktorka doporučila Chassoton a poté Canniston s tím, že na klouby je to dobrý a že to psi žerou...

Maya
# Zasláno: 30 Srp 2005 11:31
- Nahlásit

Jandula
To vypadá na panostitidu, ta takhle mizí a objevuje se, i střídá nohy. Na to je nejlepší kloubní výživa, omezení pohybu a čekání do dospělosti. Já bych s tím nic nedělala, jen tu výživu, Chassoton a zřejmě myslíš jeho pokračování Caniviton jsou dobrý, můj pesa to taky měl jako štěně, ale trpěl po tom dost velkým nechutenstvím, takže jsme přešli na Alavis.

Jandula
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2005 11:36
- Nahlásit

Maya
To s těma přípravkama je fakt zajímavý, já do Sáry nemohla ani za nic dostat Alavis... Granule posypaný Chassotonem - sice se netváří vesela, ale sežere a to je hlavní... Aspoň tolik nehltá...

Maya
# Zasláno: 30 Srp 2005 13:40
- Nahlásit

Jandula
My taky Alavis jedině v salámu.
Nejlepší byl ochucený Rimadyl po operaci, ten zobal bez ničeho ještě líp než piškoty.

birma
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2005 17:12
- Nahlásit

Maya
Je to nová kloubní výživa u nás na trhu - dostaneš jí u veta. Zadej to do vyhledavače - má to někde informace na stránkáchalishka
Může a nemusí - třeba jenom chodí mimochodem....

Anonymní
# Zasláno: 1 Zář 2005 12:04
- Nahlásit

DKK se na oko nepozna a kdo rekne ze jo tak je to s prominutim blbec ....mela jsem fenu ktera mela 3/3 a zacala kulhat v deviti letech a ted mam desetiletou 0/0 a zacala kulhat taky....takze vubec nechapu proc se vlastne ty rentgeny delaji kdyz vam vetsina starsich psu vetsiho plemene odejde na zadek at je cistej nebo ne!Bohuzel je to tak .....a vubec nezalezi na tom jestli je s PP protoze bych rekla ze jsou tou dysplazii prolezli vic nez bez PP!

Anonymní
# Zasláno: 1 Zář 2005 16:25
- Nahlásit

Anonymní
nejsou víc prolezlí, to je nesmysl, jen se to u nich kontroluje, protože výsledek musí být do chovu, spousta bezpapíráků má DKK a nikdy to na nich nikdo nepozná, protože jim nikdo neudělá rtg. Ale je pravda, že to na pohyb ve většině případů nemá skoro vliv, podle mě to je už jen tahač na peníze a strašák pro lidi, takovej rentgen a výsledek z posouzení se nechá hezky zaplatit. A kšeftovat s výsledkama u papíráků je taky pěknej job.

jeje
# Zasláno: 1 Zář 2005 18:22
- Nahlásit

Fortiflex je zmes Chondroitin Sulfatu a Chitosanu (retazce D-glukosaminu) - kratkodobeho zazraku na chudnutie, ktoreho ucinok na chudnutie sa nepotvrdil...

Nie je rozumnejsia kombinacia glukosamin sulfatu, chondroitin sulfatu a MSM, dostupna napr. za dobry peniaz v humannom potravinovom doplnku Proenzi3 ?

Ano, maju na stranke pekny graf, ale ked sa pozriem z coho bol vyrobeny (http://www.virbac.at/fortiflex/vergleich/Vergleichsstudie.htm), tak mam podozrenie, ze je to PODVOD najhrubsieho zrna. Totiz ukazuju tam porovnanie Fortiflexu a NSAID Meloxicamu, co je liek uplne inej kategorie, s uplne inym a velmi rychlym mechanizmom ucinku...

Anonymní
# Zasláno: 1 Zář 2005 20:10
- Nahlásit

to je pravda ze se to kontroluje ale vite co je psu s PP ktery se vubec nerentgenovali??....a nemluvim o tom ze se delaji rentgeny predbezny a kdyz nestoji za nic tak ho proste na posouzeni neposlou a nikde to zapsany neni protoze neni co zapisovat

birma
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2005 20:19
- Nahlásit

jeje
No já nevim, ale měla jsem psa na Alavisu - složení je přibližně stejný jako Proenzi3 a po Fortiflexu chodí mnohem líp

jeje
# Zasláno: 2 Zář 2005 00:09
- Nahlásit

birma
Ak sa mozem spytat, ako dlho bral Alavis a po akom case po prechode na Fortiflex bolo badatelne zlepsenie?
Nebola ina zmena, napr. C vitamin?

Garfield
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2005 09:54
- Nahlásit

Jandula
Takže Janďulko, dostala jsem se k netu zase až teď. Já si toho všimla už tak ve 4-5 měsících, kdy kňučel při roztažení zadních končetin. Občas i hůř vstával a jednoho dne chtěl vstát, začal kňučet a skoro táhl zadní packy za sebou. Do té doby jsem jej nijak nešetřila, jen neskákal a samozřejmě jsem jej nosila ze a do schodů. Ale jinak jsem jej nechala blbnout jeho štěněčím způsobem zcela bez kontroly. Na RTG mi ironicky vet řekl DKK 5/5 a že nevydrží dýl jak 2 roky. Takže jsem nasadila Alavis (taky jej nechce žrát, ale dám mu jej dozadu do tlamy, zavřu mu šňupák a on bez protestů polkne), mám za to, že Alavis je lepší než Caniviton. Pes chodí pravidelně i na delší procházky, ale nenechám ho bezhlavě lítat, nenechám ho blbnout se stejně těžkými psy, nenechám ho skákat vůbec. Venku je téměř celý den, ale pohyb mu usměrňuju a co nejvíc, nejčastěji a nejdýl plave. Taky musím říct, že je dost štíhlej a to taky zůstane. Má vymakanou prdel, stehna a docela pevný svalnatý zadní nohy. Musím to zaklepat nemá problém, zatím. Občas se samozřejmě taky urve a lítá se psíma kamošama jak střelenej, honí se, skáčou přes sebe a pak večer je vidět, že se mu hůř vstává, ale člověk to musí sledovat, jinak bych to ani nepostřehla. Takže mu dopřávám pravidelný usměrňovaný pohyb (nešetřím ho), dobrou kloubní výživu, plavání, dostatek odpočinku a regenerace a udržuji štíhlou linii. Je mu pár týdnů po prvním roce a je spokojenej, vitální a vypadá jako každý pes v dobré kondici. Samozřejmě do roka může být vše jinak. Toť má zkušenost. Ale je zbytečné se trápit něčím nad úroveň, do níž jsi schopná to ovlivnit. Co můžu udělat, to dělám a zbytek je otázka štěstí, osudu, vůle... Já to nezměním a tak se tím snažím netrápit. Držím palce.

Garfield
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2005 09:59
- Nahlásit

Jandula
Ještě jedna věc, myslím si, že bez RTG nemá cenu plašit. Ty přední končetiny samozřejmě u velkých plemen musí takřka zákonitě prodělat panostitidu a Garfieldovi se vrátila asi 4x, střídavě na obě přední nohy. Chodil po třech a tu bolavou nosil ve vzduchu a všem ukazoval, že umírá... Kromě toho těžká DLK je docela vzácná.

Jandula
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2005 11:05
- Nahlásit

Garfield
Díky za zkušenosti, já jsem si vůbec ničeho nevšimla. Ve čtyřech měsících měla panostitidu. Teď téměř v jedenácti jsem byla doma v Čechách, pes celý týden venku na dvoře, ještě začala hárat, takže oslabený organizmus a asi jedno k druhýmu. Poté když se zvedla, kulhala na přední nohy, jakmile to rozchodila, tak vše v pohodě. Myslela jsem si, že je to z toho, že jsem jí učila dej pac, když to po pěti dnech nepřestalo, tak jsem jela na veterinu. Česká veterinářka jí uspala a udělala rentgeny na přední i zadní, na zadních je to jistá DKK 3/3- už i s artrózou. Na předních nemluvila o DLK, ale o výrůstcích, který by bylo potřeba, dle jejího vyjádření co nejdříve (ať počítám v týdnech a ne měsících), operovat.
Hned v pondělí jsem šla na veterinu tady v Chorvatsku. To už nekulhala. Veterinář mi řekl, ať neplaším a počkám dva měsíce, že uděláme nový rentgen. Že ještě nic není hotový a že se stále ještě vyvíjí. a že ještě neviděl psa v 11 měsících, aby měl artrózu.
A česká doktorka mi říká, že už na tom nelze nic měnit, že je to hotová věc.
Takže RTG mám...

Jandula
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2005 11:07
- Nahlásit

Garfield
K alavisu: taky si myslím, že je lepší, ale já i když jí ho narvu do krku, tak Sára ja blicí týpek, takže to vyzvrací... Tak jí zase nechci tak moc trápit... Třeba až trošku povyroste, tak jí to nebude dělat takovej brajgl, ale je to čokl vybíravej, venku ale zblajzne kdejakej blevajz...

pigie
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2005 11:32
- Nahlásit

Jandula

Moj pes mal 10 mesiacov a tiez diagnostikovali okrem DLK artrozu ale s tym, ze RTG sa bude robit este jeden za tri mesiace, pretoze za ten RTG ruku do ohna neda...

Jandula
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2005 11:47
- Nahlásit

pigie
A jak to dopadlo??? Byla tam nějaká změna???

Lenny
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2005 15:44
- Nahlásit

Ahoj!!
Všimla jsem si, že tu řešíte případy, které mi jsou bohužel povědomé. Mám BSP skoro 5 měs a teď už asi 14 dní kulhá na přední pravou, v sedě si jí nadlehčuje a je to horší po delším odpčinku. Byli jsme u veta, i na RTG a nic nezjistili, prý to chce klid, ale pejsek kulhá pořád. Chci se zeptat na ten klid, je fakt těžké udržet štěndo aby neblblo, je zavřený a na venčení chodí jen po zahradě na vodítku. Myslíte, že je hodně špatný, když se 1x - 2x denně proběhne po zahradě sám? Jinak bere taky Alavis od 2 měs. a teď mu dávám ještě Alavis Single na pohmožděniny a záněty. Co myslíte? Díky moc za odpověď

pigie
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2005 16:38
- Nahlásit

Jandula

Spytaj sa v oktobri Az vtedy tam s nim pojdeme. Ale pes po Chondrosulfe prestal krivat, tak neviem, ci s RTG nebude chciet veterinar pockat az do 18 mesiacov. Fakt neviem. Ale v oktobri tam ideme urcite. Presnejsie 4.10. Potom ti poviem

Hanka
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2005 18:16
- Nahlásit

Ahojky,tak mi už máme RTG za sebou a moc nadšená nejsem DKK 2/3,no nic moc.A to jsem používala Alavis od dvou měsíců a k tomu měla samozřejmě i kvalitní žrádlo pro velká plemena(mám mastifku).Vet mi teď doporučil místo Alavisu PROglyCAN,tak jsem zvědavá.

birma
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2005 21:00
- Nahlásit

jeje
Alavis měl dost přes rok - nemůžu říct, že se po něm hodně nezlešil - alespoň mohl bejt bez prášků proti bolestem, po Fortiflexu jsem viděla změnu tak po týdnu až 14 dnech

Garfield
Mě řekli doktoři v 11 měsících psa tohle - DKK 5/4, DLK 3/3 artróza všude - teď je mu dva a půl a nemá žádné (!) problémy - chodí tak na dvě až pět hodin denně ven, soustavný trénink stop, poslušnosti (včetně zřídkavých překážek) a obran - nasvalenej je docela dobře a dokonce mám od naší veterinářky dovoleno běhat u kola (což moc neděláme, ale občas se nic nestane)..... Jediný, co mu vadí, je dlouhá chůze na vodítku

Jandula
Mě taky veterinář napřed strašil, že musí jít na operaci předních hodně brzo, náš běžnej veterinář mi to rozmluvil a to jak málo to psovi vadí se dočteš vejš

jeje
# Zasláno: 3 Zář 2005 05:04
- Nahlásit

birma
Hmm, to je neocakavane rychla zmena.

Otazka je aky Alavis vlastne dostaval?

Najnovsia ponuka je (kedysi bola ina):
--------------------------------------
ALAVIS MSM + Glukosamin (MSM + Glukosamin)
ALAVIS Kloubní výživa (Glukosamin + Chondroitin)
ALAVIS Single (MSM)

Odporucaju davat ALAVIS Kloubní výživa a aj ALAVIS Single a to je vlastne Proenzi3, teda (MSM + Glukosamin + Chondroitin) akurat za dvojnasobnu cenu... a pritom ked som po tom patral, tak vlastne od toho isteho vyrobcu

Fortiflex je pritom najpodobnejsi "ALAVIS Kloubní výživa"...

birma
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2005 18:24
- Nahlásit

jeje
Volala jsem než jsem začla Alavis dávat na jejich poradní linku, takže dostával přímo podle jejich rad měsíc Alavis kloubní výživa a pak dva nebo tři měsíce Alavis MSM, MSM v těle přetrvává měsíc po tom, co se dobere, takže není potřeba přidávat zvlášť když se na měsíc Alavis MSM vysadí (rada od nich i od naší veterinářky)

neřekla bych úplně neočekávaná - znám dost lidí, co Fortiflex nasadili a změna takm je opravdu rychlá, jinmak já nemůžu mluvit o nějaký ohromný změně - i po Alavisu kulhal jenom po velký zátěži a následujícim krátkym odpočinku, teď nekulhá vůbec....

birma
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2005 18:25
- Nahlásit

jeje
Ale definitvní soudy budu vynášet až začnou podzimní vlhka, to pak kulhal tak 3 -4 tejdny v kuse, tak uvidíme jak to pdopadne letos

jeje
# Zasláno: 4 Zář 2005 00:29
- Nahlásit

birma
Nech je to ako chce, hlavna vec, ze mas psa v pohode.

Definitivne sudy tazko vynasat. V case sa moze menit podstata problemu, taktiez ucinnost toho ktoreho lieku.
Napriklad, mam viac rokov choreho psa a zo zaciatku RIMADYL nezaberal ani po 2 mesiacoch nepretrziteho podavania.

Posledne dva roky, ak je to vynimocne potrebne, zabera do 20 minut.

Iny priklad, Proenzi a aj Alavis kloubní výživa vyzaduje dostatok tekutin v traviacom trakte, ak tam chybaju, takmer vsetko co do psa vlozis vyjde von, bez efektu...

Anonymní
# Zasláno: 4 Zář 2005 09:21
- Nahlásit

Ahoj,
chci tu jen upozornit na článek týkající se DKK v posledním Světě psů č. 9/2005. Píší tam o akupunktuře zlatem, která je u nás bohužel nedosažitelná, ale i normální akupunktura, zaměřená na ty správné body jako u výše uvedeného postupu by měla pomoci. Krom toho je tam i článek o alternativních metodách léčby, na které se u psů zapomíná. Možná by to stálo za zkoušku.

BARA
# Zasláno: 8 Říj 2005 08:36
- Nahlásit

Ahojky,mám 8 měs. štěně labradora a už od půl roku lítáme po doktorech. Kulhá silně na zadní nohu, po rentgenu zatím nemá DKK jen prý odchlípnutou chrupavku a tak to léčíme injekcema. Jsem z toho nešťastná, ale když tak čtu vaší diskuzi, vidím, že v tom nejsme sami. Injekce skončí, nevidím žádný výsledky a co dál. Venku líta jak cvok, ale doma pak leží a pajdá jen po třech. Od vás jsem se dozvěděla o Alavisu, bere nějaký kloubní preparát od veta, tak zkusím ten Alavis. Snad to trochu pomůže

joli
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2005 10:04
- Nahlásit

alishka
Náš šarplaninec taky hrozně kroutí zadkem / 6měs./, vet říkal, že je zatím O.K. A jeho rodiče měli oba 0/0, tak snad to kroucení zadkem je normální......

Anonymní
# Zasláno: 24 Lis 2005 21:44
- Nahlásit

Ja se taky přidávám s chválou preparátu Fortiflex!
My ho dáváme už třičtvrtě roku a pejsek vůbec nekulhá.Veterinář nám vysvětloval, že u Fortiflexu se vstřebává nejvíc účinných látek do chrupavek ze všech preparátů.
Jedno balení je na 3 měsíce, takže to není ani tak drahé.
Opravdu doporučuji vyzkoušet!

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2005 07:36
- Nahlásit

Já mám pejsu s DKK 3/3, dostává Alavis MSM, dělá všechno kromě běhu u kola. Osvalený je taky dobře a žádné problémy zatím nemá. Sice mu je teprv 19 měsíců, ale u našeho plemene se DKK i když má pes vysoký stupeň, při správném zacházení fyzicky projevuje málokdy - jsou to lehcí psi.

A můžu se zeptat, když máte hodně zkušeností všichni s tím přípravkem Fortiflex.......funguje to i na artrózu. Náš staroušek knír na artrózu už na stáří trpí. Doposud jsme to řešili teplem a Rimadylem, ale jestli existuje ještě něco lepšího či šetrnějšího k organismu, tak to rádi vyzkoušíme.....

Pastelka
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2005 07:55
- Nahlásit

Ahojky, kde se dá koupit ten Fortiflex a kolik stojí?

birma
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2005 09:12
- Nahlásit

Evik
Artrózu jak víš nevyléčíš, ale Altar jí má taky k DKK as DLK se radši vyjadřovat nebudu. Je na Fortiflexu a běhá, nic ho nebolí. Na Alavisu sem tam přce jenom zakulhal.....
Pastelka
Dostaneš ho u veterináře, od ledna ho budem mít i my na krámě (nevim jestli jsme výjimka, nebo jestli ho budou mít i další obchody, takže se v okolí poptej). Stojí tak 800-900 (podle toho jak moc si veterinář přirazí to může být víc i míň. Myslím tím balení pro psy nad 25 kg, pro menší psy nevim. Tohle balení ti vydrží na tři měsíce (pokud máš pesa nad 40kg tak na tři měsíce jsou balení dvě). Fakt můžu doporučit

Jandula
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2005 09:17
- Nahlásit

birma
A jsou to tablety nebo jaká forma?

birma
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2005 09:30
- Nahlásit

Jandula
Tablety, ale nějaký moc dobrý - všem psům děsně chutnaj - já je dávám yloženě jako pamlsek

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2005 09:34
- Nahlásit

birma

no to já vím, že artrózu nevyléčím, ale jde mi o to, jak starouškovi co nejvíc zmírnit bolesti - pomůže na to ten Fortiflex taky? Ten Rimadyl mu pomáhal, já se ptala proto, zda ten Fortiflex není třeba šetrnější k organismu a třeba levnější......ale jak koukám, tak levnější určo není......pokud by byl ale lepší pro psa, tak to do toho vrazím......

birma
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2005 10:37
- Nahlásit

Evik
Proti bolesti to neni, ale jak říkám, Altar má artrózu taky a nic ho nebolí.... Zkus to a uvidíš, jestli mu bude líp nebo ne

Jandula
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2005 10:47
- Nahlásit

birma
Když ho máš na krámě, udělej si reklamu a řekni, kde je ten krám.

birma
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2005 10:49
- Nahlásit

Jandula
V Praze - na Vinohradech ( www.animalworld.cz )
mě už je to blbý, protože to sem píšu pořád, že máme to a tohle.....

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2005 10:56
- Nahlásit

birma
znas to, jestli to mas, tak to ukaz ...

co by ses nepochlubila

birma
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2005 10:57
- Nahlásit

Jirikovo
reklamu nedělám vyloženě sobě - krám neni můj, jenom tam dělám a mám to tam moc ráda

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2005 10:59
- Nahlásit

birma
no jo, tak jestli nejedes na procenta, tak mas pravdu, ze je to skoda prace delat reklamu ...

Jandula
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2005 11:26
- Nahlásit

birma
Super, tak pro ten Frontilex se určitě stavím, teda až budu v ČR. Máte ho běžně na skladě?

birma
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2005 11:28
- Nahlásit

Jandula
od ledna budem mít, teď ne (kdyžtak mi napiš tak 14 dní předtim než přijedeš a já to zkusim nějak zařídit)

Jandula
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2005 11:57
- Nahlásit

birma
Zašla bych k vám první týden v lednu. Stačí zatím jedno balení. Odzkoušíme, uvidíme... Díííík

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání