| Autor |
Zpráva |
michaelau
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 16:51
- Nahlásit
Nepoznate niekto veterinara, ktory sa specializuje na vymarskych oharov, alebo celkove oharov? V Prahe. Najlepsie Praha 7, 8, 9, ale bo aj ina Praha! Diky.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 16:53 - Změnil/a: argosek
- Nahlásit
nebylo by lepsi najit veterinare specializujiciho se na problem, ktery vas pejsek ma?
|
michaelau
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 16:56
- Nahlásit
..ale ked neviem co mu je... chodime k veterinarovi, ale on nevie a tak musime podstupit vsetky vysetrenia, zoskraby, odbery.... Myslim, ze niektore potize su typicke pre urcite plemena, tak preco nevyhladat odbornika na vymarakov, mozno nam zjednodusi hladanie... a usetri peniaze, cas ale hlavne utrpenie psa.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 17:05
- Nahlásit
michaelau
já bych hledala odborníka-kožaře
Nikdy jsem teda ani neslyšela o tom, že by se některý vet specializoval na určitá plemena. Doktoři se tuším taky nespecializují na léčbu Čechů či Slováků
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 17:06
- Nahlásit
michaelau
jestli chces usetrit cas (a v konecnem dusledku i penize), doporucuji ti navstivit kliniku jaggy. myslim, ze maji pobocku i v praze. pokud nekde maji odhalit, co mu je, bude to prave u nich.
jinak - zajimaly by me specificke vymari nemoci .
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 17:07
- Nahlásit
Biluška
Nikdy jsem teda ani neslyšela o tom, že by se některý vet specializoval na určitá plemena.
taky jsem to nikdy neslyšela
|
michaelau
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 17:12
- Nahlásit
argosek
Tak napriklad velke a male plemena maju odlisne nemoci, uz len kvoli stavbe tela... niektore psi maju problem s ocami, niektore s usami a tak dalej... napriklad sarpei ma nemoci specificke prave kvoli koži. Takze takto to myslim...
A skusim sa pozriet na jaggy, diky!
Monty
no nejaky veterinar ma mozno skusenost s tymto plemenom, napriklad ze ho chova a vie, ze sa u nich casto vyskytuje nejaka nemoc, alebo podobne.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 17:15
- Nahlásit
Tak napriklad velke a male plemena maju odlisne nemoci, uz len kvoli stavbe tela... niektore psi maju problem s ocami, niektore s usami a tak dalej... napriklad sarpei ma nemoci specificke prave kvoli koži. Takze takto to myslim...
tak to by měl vědět snad každý vet
|
michaelau
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 17:18
- Nahlásit
Monty
Taketo veci ano, len som chcela ukazat, ze psi sa lisia a asi sa aj vymarak bude lisit od inych plemien...
|
michaelau
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 17:23
- Nahlásit
Pisala mi jedna pani: Jenom takova kontrolni, jses si opravdu jista, ze to nemuze byt zpusobeno linanim steneci srsti?
Nam se stalo neco podobneho s modrou dogou. Cerny tecky, suchy zaniceny flicky. Veterinar delal opakovane seskrab, nezabral Prednison, ani lecba dravcika/demodexe... pak jsme navstivili odbornika na dogy a bylo jasno.
Tak preto sa pytam na odbornika na vymarakov....
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 17:23
- Nahlásit
michaelau
já myslím, že když si vybereš dobrého veta, tak by neměl být žádný problém ;)
|