Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Neustále se drbe
Autor Zpráva
duli
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2010 21:51
- Nahlásit

Zdravim....potřebovala bych doporuceni na nejaky dobry sampon asi pro citlivou kuzi

Mam cubinu, ktera se uz odmalicka cca 2roky neustale drbe. Myslela jsem si ze ji to jen dela dobre, ale uz me to zacina trochu znepokojovat, protoze se mi zda ze se to zintenzivnuje. Pri tom kuzi ma zdravou bez lupu a jakehokoliv zacervenani, srst ma taky krasnou, je skoro od malicka na mase.

Vzdy jsem to svedeni prisuzovala mrazu, harani, koupani v rece, komarum, prachu......a milovani drbani (vsak to mam taky rada) od mala se rada necha drbkat vsude mozne, nejlip pod krkem

Podle veta by to mohla byt potravinova alergie, ale tomu se mi moc nechce verit....

dekuji za tipy....v.

corgi
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2010 22:08
- Nahlásit

duli
Tak nevím, pokud má kůži opravdu zdravou (zkoušeli jste někdy odebrat na vyšetření?), asi šampon nepomůže. My tedy na psy s lupy a citlivou kůží s úspěchem používáme sírové šampony od různých značek. Rozhodně neustálé drbání není normální a po vyloučení zdravotních příčin (proč by to nemohla být alergie?) bych uvažovala o zklidnění psychiky - homeopatika, byliny.

duli
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2010 22:17
- Nahlásit

corgi
vyšetření jsme ještě žádné nezkoušeli, protože má kůži fakt zdravou, netrpí ani na žádné pupínky či zapařeniny.....nevjíce nebo snad nejraději se drbe "pod paží" a na lopatkách....a proč ne alergie??? půl roku byl na grnclích ted na mase a pořád je to stejné, ale myslím že kdyby to byla alergie tak to je i vidět nebo to bude mít i jiné projevy....myslím ze má jen citlivou kůžičku a dělá jí to dobře...

duli
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2010 23:02
- Nahlásit

Psíček
díky za tip....tenhle šampon určitě vyzkoušíme

kejtlin
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2010 23:03
- Nahlásit

duli
můj jeden pes měl to samé, jenže za cca 6 let měl kůži podrážděnou od drbání, začala jsem hodně krmit masem a je v pohodě, ale ty masem krmíš, tak nevím, asi bych vzala stěr z kůže.

duli
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2010 23:34
- Nahlásit

Psíček
a tenhle asi vyzkouším taky....

kachna_
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2010 00:04
- Nahlásit

duli
někdo, fakt netuším kdo mi pro rodičů psa alergika doporučil gottlieb yorkshire a do krmení ostropestřec (to nezkoušela a já bych si to bez porady s bylinkoznalcem taky netroufla).
Milouš se teda drbe do krve, jinak jí není vůbec nic. Jinak jí svědčí řasa, asi chlorella a phytovet detox.

duli
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2010 02:04
- Nahlásit

Psíček
dyt ten sampon tady tak vychvalujes....uz jsem ho objednala...ptala jsem se snad v zadani na dobry tip na sampon, no ne??????

corgi
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2010 10:29
- Nahlásit

duli
Teď mě tak napadlo, co zkusit takové ty obecné prostředky na zlepšení stavu srsti a kůže - vit. A, zinek, vit. B....

duli
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2010 11:01
- Nahlásit

corgi
to je taky fajn napad...asi vykoupim zdravou vyzivu a budem zobat spolu ....ve ct vezu kamosku se psem k vetovi tak zkusime ty stery....

uz zacinam mit strach aby se z toho nestala obsese

duli
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2010 11:06
- Nahlásit

Psíček
prvni konstruktivni štěk dogie....ale vitaminky urcite neuškodi

pajda222
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2010 11:32
- Nahlásit

corgi
sírové šampóny? Jakože se sírou? Mám psa s lupama, tak to by mu mohlo zabrat. Dá se to normálně sehnat na netu?

corgi
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2010 14:01
- Nahlásit

pajda222
Jojo, jakože se sírou Já v tom koupala ovčandu s citlivou kůží, po její smrti se vyskytl voříšek s příšernými lupy, na oba sírové šampony zabraly. Doporučujou se při ekzémech a vyrážkách, na lupy se taky dá sehnat březový. Dneska už je toho tolik, že v každém obchodě jistě něco na citlivou kůži najdeš. Když se k tomu přidají vitamíny a třeba i nějaká ta bylinka, bude psíčkovi hej...

Baysha
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2010 16:33
- Nahlásit

duli
a co je tvoje čubinka za plemeno?

duli
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2010 22:48
- Nahlásit

Baysha
beauceron

duli
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2010 08:30
- Nahlásit

Psíček
ee blechy nema ...

duli
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2010 08:52
- Nahlásit

Psíček
aha a tobude asi ten problem.....hned nejake sezenu

bengal
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2010 14:06
- Nahlásit

tiez psa ,stena 3 mesacne a stale sa skriabe a hryzka do zadnych noh a chvostu myslel som si ze ma blchy tak sme mu kupily taky sprej aj take kvapky na 3 mesiace a vobec to nepomohlo neviem preco sa stale skriabe.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání