| Autor |
Zpráva |
Mika
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2010 07:26
- Nahlásit
Vypozorovala som u svojho psa, krmeneho dva krat denne, ze ked z roznych dovodov vynecham vecernu davku krmenia, tak rano zvracia zaludocne stavy.
Nevynechavam ju nijak pravidelne - obcas ked prideme hrozne neskoro domov a pes lahne do pelechu a do piatich minut vytuhne, tak mi je luto ho budit kvoli veceri (on to jedlo nejak nepreziva) - v 100% pripadov proste do rana vydavi male mnozstvo zaludocnych stiav.
Stretli ste sa s tym niekto? Moze to indikovat nejaky zdravotny problem, co myslite?
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2010 07:31
- Nahlásit
Mika
Můj pes to dělá taky a předchozí taky občas. Čím krmíš?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2010 09:13 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
Mika
Můj pes to dělával v mládí častěji, teď jenom občas. Co jsem tak vyčetla na zahraničním velškorgím fóru, tak na to corgáči docela často trpí. I přesto, že večeří, do rána mají takový hlad, že se poblinkají a člověk pak při snídani potká bílé fleky nebo vyvržené šťávy na zemi. Majitelé to řeší ožužlávací jedlou pochoutkou, kterou psovi dají po večeři - aby se žaludek po nějakém čase ještě trošku naplnil. Já to neřeším nijak, protože nic jedlého psovi nevydrží déle než pět minut. Na zklidnění trávení můžeš zkusit řasy nebo homeopatika, ale nemyslím si, že by to bylo v tomhle případě až tak nutné.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2010 10:21
- Nahlásit
Mika
Náš vořech to dělá taky,pokud má 24 hodinovou hladovku. Stejně když dáme maso s kostmi a vynecháme další dávku. Možná má koncentrovanější šťávy,nevim,neřeším
|
EvaK
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2010 15:30
- Nahlásit
mi to dělal pes jako štěně a v mladém věku, později se to samo upravilo. ale můžete upravit překyselení žaludku přípravkem Anacid, ke koupi v lékárně za pár kaček. nebo když hci mít hladového psa( třeba před výcvikem nebo cestou), ale bylo by mu špatně dám psovi dva tři pamlsky, aby žaludek šťávy využil
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2010 15:49
- Nahlásit
Mika
krmeneho dva krat denne, ze ked z roznych dovodov vynecham vecernu davku krmenia, tak rano zvracia zaludocne stavy.
Tak ja jist jen rano a vecer nic, tak mi je tez slabo az mdlo, z hladu bych i zvracela nejspis. takze mu priste dej i vecir neco malo do zaludku a bliticko nebude, jiste se na jidlo na tu chvili probere i z nejhlubsiho spanku.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2010 21:15
- Nahlásit
Resila jsem to u svych cubinek drive- meli jen granule. Pak jsem jim zacala obcas davat cerstve i susene boruvky a brusinky a je po problemu. Zvladaji i obcasne hladovky, bez blinkani. Mela jsem tu i stafika co blinkal a davala jsem mu brusinky take a za 3 dny bylo po problemech. Kdyz si ho panicka vzala tak se to pocase vratilo a zacala take cas od casu davat brusiny a boruvky a dobry.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2010 23:55
- Nahlásit
podle mého se jim jednoduše překyselí žaludek a "pálí je žáha"
proto se pak poblijou. Můj čokl to dělal, když byl mladší, ráno nežral bo neměl chuť a pak se poblil. Když nežral, šoupla jsem mu rennie a bylo po problému....
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 08:45
- Nahlásit
Pumpa
šoupla jsem mu rennie
Hustý Já na to dostala homeopatika - měl tedy ještě ten syndrom rozhýbaného střeva, takže jsme na trávení dostali Nux Vomica. Docela jsem to dodržovala, ale zároveň jsem začala dávat nějaké ty suchárky, aby nebyl úplně nalačno, a přestalo to.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 09:27
- Nahlásit
Je to úplně normální, pokud psa naučíš na nějakej pravidelnej stravovací režim. Žaludek se začne připravovat na nálož jídla ke trávení a nic nepřijde.
|