Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Potravinová alergie - jak se začne projevovat?
Autor Zpráva
PeKrato
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2010 12:54
- Nahlásit

Původně jsem se chtěla ptát, jestli se alergie u psa může objevit v průběhu života, ale to jsem se tedy dočetla, že ano. Fenku krmím Orijen Adult s kuřetem, jako pamlsky má nejčastěji vařené kuřecí žaludky nebo v případě krize vlhké granule Platinum (taky kuřecí). Takto krmíme už více než půl roku a neměla žádné potíže. Cca 14 dní zpátky se jí ale začal střídat lehký průjem s kašovitými bobky, zatím neměla normální bobek, jak to bylo dřív. Může takto začínat potravinová alergie nebo je její nástup mnohem razantnější? Jinak nemá žádné potíže, až na zapařeninu na krku z koupání, ale to s tím předpokládám nesouvisí. Nechce se mi začít experimentovat s krmivem jen tak.
Jak se vám začala potravinová alergie projevovat? Předem díky za odpovědi

impact
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2010 13:14
- Nahlásit

Mafiánovi se alergie na histamin (ryby) projevila tak, že během deseti minut natekl jak balon. Celej...

PeKrato
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2010 13:25
- Nahlásit

impact
já si to právě myslím, že ta reakce je spíš hodně rychlá. ale nevím, jestli si to myslím správně
natekl jak balon. Celej.
Mazec, to musel být zážitek

jana33
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2010 13:53
- Nahlásit

PeKrato
Nemusí,pokud nemá dramatickou alergii,tak se klidně může začít projevovat až postupně. Ale většinou se k průjmu přidají kožní problémy, vyrážka,ekzémy,lupy,vypadávání srsti, částé jsou taky záněty uší.

Gerda
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2010 14:01
- Nahlásit

PeKrato
A nemůže to bejt i jen z horka?

impact
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2010 14:01
- Nahlásit

PeKrato
To byl. Asi za 7.000,-Kč.

žanda
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2010 14:03
- Nahlásit

PeKrato
u nás to začalo kožní reakcí a to ještě žádnou rychlou kopřivkou po celým těle,ale vřídkama v meziprstí a to pěkně na střídačku-když jsem jeden "vyléčila" našla jsem jinde dva, tři jiný...........
občas mu zrudlo okolo očí, ale kdo ví, zda to nebyla reakce na něco dalšího,neboť je alergickej na víc věcí,ne jen na potraviny.
Jak mi řekla vete -mnoho alergií vzniká až v průběhu života- to je jako u lidí(
údajně věk 5 let u psa je taková nejběžnější hranice, kdy se něco vyvrbí.
dietu má nakonec veterinární...

PeKrato
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2010 15:21
- Nahlásit

jana33
jo, tak já to budu dál pozorovat. ona právě nemá jiné problémy. srst nevypadává, je kvalitní a lesklá. žádné kopřivky, nic takového

Gerda
no jasně že může, proto právě nechci panikařit a řešit něco, co neexistuje. alergie mě napadla po horku jako druhá v pořadí, jen právě neznám projevy a jak to může vypadat. jak čtu, tak to ale vypadá velice různě

impact
hezký, ony se ty psiska fakt vyplatí

žanda
jak vypadaly ty vřídky? o víkendu jsem našla Redě na prstu zadní nohy bulečku, dle veta je to ucapná mazová žláza a věřím tomu bo hnis z toho neteče

jana33
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2010 15:28
- Nahlásit

Sam měl taky ekzémy v packách, začne to červenáním,postupně to až hnisá. Určitě to není jedna boulička

žanda
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2010 12:13
- Nahlásit

PeKrato
no jako puchýř, který je černý-nalitý krví-škoda, že nejsem v práci,tam mám myslím ještě fotku............než se ale nalil krví, tak to vypadalo jako boulička- takový ten beďar,co nejde ještě vymáčknout....když to prasklo, vytekla krev, a nalil se jinej,,,,,

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání