Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Pamlsky při výcviku pro alergika
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
franceska1
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 19:02
- Nahlásit

Dobrý den, u mojí fenky zjistili alergii vůči určitým druhům potravy, především kuřecí maso, obiloviny, aj. Jelikož již druhým rokem cvičíme agility na klasické piškoty,které nyní také nemůže, tak nevím čím je mám nahradit. Jde o to, že fenka mi na hračky neběhá, tudíž ji potřebuji nažhavit nějakým mlskem. Granule za odměnu moc nechce, skoro vůbec a já zatím marně hledám nějaké hypoalergenní pamlsky. Tedy našla jsem jeden druh, jmenuje se Brit Care Let's Bite duck stick, je to 100% sušené kachní maso nakrájené na proužky. Myslíte si, že je to vhodné? Jde mi o to, že jelikož fenka nemůže kuřecí a hovězí maso, ale granule má jehněčí nebo právě kachní, což je hypoalergenní, tak zda by jí neuškodily právě např.pamlsky z tohoto masa.

impact
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 19:04
- Nahlásit

franceska1
Myslím, že dokud to nezkusíš, tak to nezjistíš.. Jak ti někdo přes net může říct, že na to nebude mít reakci?

Ale jinak mě sušený maso napadlo hned, jak jsem přečetla první tři řádky.

Apollo
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 19:08
- Nahlásit

u nás nejvíc funguje tvrdý sýr

franceska1
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 19:12
- Nahlásit

No, ono jde o to, že má dost silné reakce na spoustu věcí a nyní jsme ve fázi zkoušení jedněch granulí, právě kachních a potřebuju vědět jak na ně reaguje, to trvá cca.6 týdnů. Ono je to docela strašné, protože před měsícem jsem byla před ukončením testu jiných granulí, přijela k nám rodinka s malým dítětem, které mojí fence podstrčilo pár piškotků a mohla jsem dělat všechno na novo. Jen se chci ubezpečit, jestli to náhodou někdo nemá odzkoušeno, kdo vlastní alergika jako já

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 19:12
- Nahlásit

franceska1
Pokud mas doma susicku - muzes si zkusit nasusit ruzny druhy masa sama a uvidis, co ji bude vyhovovat. Budes mit jistotu, ze to neni nicim konzervovany, muzes nasusit co ja vim - krutu, kachnu, kralika, jehneci - vse na platky. Nekdo myslim od zdejsich retrivru takhle susi maso pro lidi i psiska na domaci spotrebu.

franceska1
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 19:13
- Nahlásit

Na mléko má taky reakci, takže sýr nemůžu dávat.

franceska1
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 19:14
- Nahlásit

Fifi
Vidíš to, to mě vůbec nenapadlo, to bych mohla vyzkoušet díky za tip

jana33
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 20:23
- Nahlásit

franceska1
Já taky na pamlsky suším maso. Nejčastěji srdíčko a hovězí zadní,ale to proto,že mám právě jednoho psa alergika na kuře. V zavřených krabičkách vydrží hodně dlouho, když je dobře usušené,tak se dobře láme na malé kousky a vím,co pesani baští

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 20:51
- Nahlásit

jana33
Ha! Tak tos byla ty! Pisni sem pls proceduru, jak dlouho a na kolik stupnu ruzny maso susis.

franceska1
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 20:52
- Nahlásit

jana33
Jo to je fakt, vyzkouším. Ale začnu s tím kachním a jehněčím. Možná i nějaká rybička

jana33
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 20:58
- Nahlásit

franceska1
Jen to musí být libový - takže u kachny sundat kůži atd. Jinak by to mohlo začít žluknout.

Fifi
Procedůru? No, maso je dobrý tak hoďku před hodit do mrazáku,aby bylo tužší (já to dělám opačně, prostě ho vytáhnu z mrazáku a počkám,až je rozmrzlý tak na 3/4) -líp se to krájí. Krájet na tenký plátky,nudličky - samozřejmě platí, čím větší a silnější plátky,tím dýl se to bude sušit. Veškerý maso se suší na 3. stupeň nebo prostě na tu nejvyšší teplotu (nižší teploty jsou na bylinky apod.). No a suší se odhadem tak dvanáct hodin- prostě ráno,dopoledne ho dám do sušičky, a když jdu večer chrnět,tak vypínám,většinou je to akorát. Že je dobře usušené se pozná podle toho,že jde lámat na kousky. Je to fakt jednoduchý a až na to krájení bezpracný. Jen je nutný používat libový maso nebo to tučný krájet
Jo, a když ho suším na krmení (když někam jedeme),tak suším maso mletý

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 21:16
- Nahlásit

jana33
Diky, presne tudle proceduru sem mela na mysli.
Jak moc se to zdrcne? - nejde mi teda o pamlsky, ale spis o maso na dovcu.. Pro 4 velky mrchy se to asi nevyplati susit, ze? By se propalilo elektriky v susicce vic, nez za letosni dlouhou topnou sezonu.
A kdyz pak krmis tim mletym ususenym - nabobtnavas to horkou vodou?

jana33
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 21:20 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit

Fifi
Blbko,a pro kolik si myslíš,že suším já ona má sušička hodně nízkou spotřebu, někde jsem o tom četla článek,ale kde,to nikdo už neví
Jj zalívám to horkou vodou, suším k tomu i zeleninu kořenovku a zasypu ovesnejma vločkama a dám tak na půl hoďky odstát
Jo a zdrcne se to dost, kilo masa se vejde do takový malý krabičky.
A topnou sezonu mi nepřipomínej, včera přišel nedoplatek za elektřinu

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 21:27
- Nahlásit

jana33
Takze kilo masa do maly krabicky. To zni skvele. Ja mam 2 kg na den. To abych zacla po tech 12 hodin susit, esli to chci stihnout do odjezdu a mit to na 14 dni. Si asi radsi zase budeme jezdit do nedalekeho super hyper marketu pro skelety a kridla a zaludky a tak, todle se mi zda jako prilis elektriny. Sem skrblik.
včera přišel nedoplatek za elektřinu
Dle smajlu asi nic moc, vidis to, to mas z toho suseni masa.

Ale pro franceska1 to bude jiste zajimavy namet, dej pak vedet, zda cubis chutnalo a neosypala se.

jana33
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 21:34
- Nahlásit

Fifi
No,musíš si to předem spočítat a začít s dostatečným předstihem No,já mám problém s tím Samoušem,že nejdostupnější kuře nemůže Ale je pravda,že na 14 dní jsem teda nesušila,naše dovči naštěstí trvaj jen týden

Ad elektřina,jen se pošklebuj,však tě jednou složenky taky doženou

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 21:37
- Nahlásit

jana33
elektřina,jen se pošklebuj,však tě jednou složenky taky doženou
Aaaz na podzim. To pak budu plakat. Sem se neposklebovala, musim kouknout, jake tridy mam susicku a kolik toho sezere. Pote, co se vyhodil starej mrazak tridy Ž (žrout) z dob cisare Ferdinanda a jede ten A+ kovej, tak to je hodne znat. A du, at to tu zadavatelce neprznime.

franceska1
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 22:20
- Nahlásit

Fifi
Jo, dám pak vědět. Zítra vyrážím nakoupit masíčko a začnu sušit
Taky budu sušit asi nonstop, jelikož 4.7. odjíždíme na 10 dní na dovču,tak to abych už začala
Jinak já sušičku používám hlavně na ovoce a bylinky, na maso jsem ji musím se přiznat ještě nezkoušela, ale dle návodu by to mělo být těch 12hod. jak říká jana33. No a na cvičáku toho taky dost spotřebujeme, ale ta elektřina už mě nezabije
Nikdy jsem si nemyslela že můj pes bude z celé rodiny jediný alergik, ale je to tak

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 22:33
- Nahlásit

franceska1
Mě napadla asi blbost. Alergické granulky jsou maso+rýže, že jo?
Co zkusit upéct takové ty játrové sušenky z kachních jatýrek a rýžové mouky nebo ovsa - ovesných vloček. Teda těch ovesných vloček bych se trochu bála, nejdřív bych to zkusila z té rýže a ochutila bylinkama, napadl by mě třeba detox od phytovetu . Nevím ale, jestli to půjde.

jana33
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 22:37
- Nahlásit

franceska1
Já tam suším maso i pro nás,aby páníček nezáviděl

franceska1
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 00:09
- Nahlásit

kachna_
Jo, hypoalergenní granule jsou většinou kachna, králík, jehněčí, losos aj. + rýže nebo i brambory, ale ty jsem teda nezkoušela, nechci to teď moc měnit, zatím nám vyhovují současné granule. No kachní játra by šla, ty by neměly vyvolat alergickou reakci (myslím) ale ovesné vločky asi ne, to spíš ta rýže. Bylinky by snad taky prošly, zkusím to vyzkoušet, ať taky čubina něco z toho života má, když jsme museli vyřadit tolik věcí co jí dříve chutnaly

franceska1
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 00:12
- Nahlásit

jana33
Tak to u nás by páneček nebaštil to co pesan ten je radši pro pořádný flák masa.
No každopádně budu se muset snažit nalézt pár variant pamlsků, abych jí ten výcvik nezprotivila

jana33
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 09:40
- Nahlásit

franceska1
A dělali jste krevní testy?
Náhodou řádně okořeněný sušený masíko,to je dobrota i pro lidi

Dante
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 10:32
- Nahlásit

My jsme ten kachní Brit Care (suš. maso) alergikům normálně dávali a žádný nikdy nepřišel s tím, že by měl reakci.

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 11:04
- Nahlásit

franceska1

nečetla jsem tom celý, takže třeba navrhuju něco co nejde -ale normální vařený maso- myslím z těch, který nezpůsobuje reakci - by nešlo používat? Uvařit, nakrájet na malý kousky, hodit do mrazáku jí a vždy odebrat potřebné množství.

franceska1
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 14:45
- Nahlásit

jana33
Krevní testy se jí dělaly.
Dante
Tak to pak to sušené maso určitě vyzkouším.
PetraK
No to by určitě šlo, ale ono je to spíše nepraktické, to sušené maso je určitě pevnější a dá se nakrájet na úplně malinké plátečky. To vařené maso se přece jenom nedá asi dlouhodobě používat, když nemám na závodech a tak mražák. Ale za zkoušku a obměnu s tím sušeným to stojí.

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 14:50
- Nahlásit

franceska1

Ale za zkoušku a obměnu s tím sušeným to stojí.

jojo, já to právě myslela na běžný provoz. Pravda, člověk je trochu upatlanější, ale to je stejně oslintanej od čokla, jak si to bere. Teda já jsem aspoň. A možnáá mě ještě napadá? Nedalo by se to uvařit v páře jako? To by totiž asi nebylo matlavý vůbec, páč by se to nevařilo ani v tom vývaru. Jen nápad. Třebas ta ryba by se v páře udělat dala. A určo by po ní čoklidová byla hyn.

jana33
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 14:54
- Nahlásit

franceska1
no a na co se přišlo?

franceska1
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 15:29
- Nahlásit

jana33
No na základě odběru pro stanovení IgE (alergenů) v krvi zjistili, že je alergická na prach a roztoče, a pak tedy z potravin na oves, pšenici, kukuřici, sóju, hovězí, vepřové a kuřecí. Takže v podstatě na běžné přísady granulí. Teď krmím veterinární dietou. Ale jako žádné antihistaminika a jiné léky jí nedávám, s tou dietou si vystačíme a feňuli je hned lépe. Po 6týdnech, od té doby co jsme začali s potravinovou intolerancí se její stav zlepšil o 90%

franceska1
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 15:32
- Nahlásit

PetraK
Já jsem teda od čubiny upatlaná skoro pořád. Jo, v páře by to šlo udělat určitě, ono by to mělo být i zdravější Ryba je taky super, tu dávám, feňuli chutná a je hypoalergenní, takže v pohodě.

žanda
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 08:06
- Nahlásit

já nahradila piškoty candiskama..........sýrové,nebo karamelové......(ty v pytlíku co je borderka se moc drobí)

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání