Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / zvracení
Autor Zpráva
sara03
# Zasláno: 26 Srp 2005 11:53
- Nahlásit

Čauky,naše pesa NO už 3dny zvrací/jsou tam kousky granulí a hnědá voda/ a má taky tmavé káko.Může to být změnou krmením.Jinak je v pohodě.Granula jí ale chutnají.

Niko
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2005 12:04
- Nahlásit

sara03
Já bych s ní skočila k vet...3 dny je podle mě už dlouhá doba. Můj hafík zvracel dvakrátza den a to z toho, že spapal hodně travičky a po té je známo, že hafíci blinkají..

Hafina
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2005 12:26
- Nahlásit

Můj pes má taky po určitým krmení jinou barvu hovinka, ale to blinkání není asi moc normální, já bych k tomu veterináři radši zašla...

haha
# Zasláno: 26 Srp 2005 15:10
- Nahlásit

no já bych mu dala pár dní dietu , rozhodně bych mu nedávala granule, spíš jen tak trochu rozvařený rýže nebo piškoty

fromeli
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2005 15:22
- Nahlásit

Taky bych nejdřív začala s dietkou, raděj 24 hodin hladovku, pak piškot a nebo rozvařená rýže, jen po troškách a několikrát za den.

Jestli má ale teplotu nebo je spavé, šla bych za vetem hned.

Terri
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2005 20:31
- Nahlásit

Dneska už štěně několikrát odpoledne zvracelo.

Můžete mi poradit co dát večer? Rýži, rohlík?...
Díky

haha
# Zasláno: 27 Srp 2005 21:15
- Nahlásit

asi bych mu dala enom piškoty namočený do heřmánkovýho čaje teda pokud ti to vezme

Terri
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2005 21:45
- Nahlásit

Zkusila jsem půl tvrdého rohlíku, po kterém se normálně může utlouct a jen ožužlal.. TeĎ vařím rýži, zkusím dát suchou a když ne, tak ještě piškoty. Heřmánkový čaj nemám.
Snad to nic není - a zítra bude ok, jinak valím k vetovi.

On je totiž potvor, žere ty hnusné tlusté hnědé slimáky a ne vždy stihnu zasáhnout...tak jestli to není z toho, nic jiného mě nenapadá.
Bobeček přišel do postele.

Anonymní
# Zasláno: 27 Srp 2005 21:50
- Nahlásit

Terri
Na ty slimáky pozor, jsou trochu toxický !!!!

haha
# Zasláno: 27 Srp 2005 21:55
- Nahlásit

to má teda chutě ,nám ty hnusáky nežerou ani slepice, ten čaj mu můžeš dát i normální černej aby neměl ty piškoty suchý tak já jim to do toho čaje namáčim

fromeli
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2005 21:55
- Nahlásit

No já bych se pokusila o hladovku a nedala nic (krom pití) a pak začala něčím suchým - piškoty, suchý starší rohlík, rýže apod.
Ovšem pokud je to už několikátý den, raděj bych nevštívila veta.

Terri
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2005 21:59
- Nahlásit

Anonymní
No tak to fakt může být z toho , jaktože jsou toxické? Nám je taky nežerou ani slepice, prý snad to mají v merku jen křepelky či co. No a pesa je vyhledává
fromeli
Je to jen tohle odpoledne, ale je to malé štěně...
haha
zkusím. ale nevypadá, že by něco jedl, tak to nechám na něm a uvidíme zítra, to dám tu rýži.

fromeli
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2005 22:02
- Nahlásit

No jeden den hladovky by jí neměl uškodit, ikdyž je štěně a zítra uvidíš.
Co teplota?

Terri
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2005 22:06
- Nahlásit

fromeli
Neměřila jsem, ale čumák ok, víc spí - my byli dneska celý den na výletě (mistrák kníračů), tak to byla pro něj zátěž, navíc docela slunko...
Před třetí jsme se vrátili - zvracel už v autě. Ale pak ok, sežral právě půl rohlíku a chtěl normálně ven, tam jsme si hráli, běhal, vrčel prostě klasika. No a taky slupnul slimoše (žere i ty zaschlé). A pak doma hodil kosu a teď navečer dvakrát zase, to už jen žaludeční šťávy. A tu druhou půlku rohlíku už nechtěl jak jsem psala. Teď spí (normálně se probudí na granule, 10 hod. je jeho čas).

pigie
# Zasláno: 27 Srp 2005 22:23
- Nahlásit

Terri

Po svojich skusenostiach 12 hodinova tvrda hladovka. Ked zvracia zaludocne stavy, tak pit tiez len casto a po lyzickach. Mne takto pes v styroch mesiacoch nepribral za tri tyzdne ani kilo, lebo to bolo stale dokolecka, nazrat, zvracat,... Po hladovke ta sucha ryza, ale zase len lyzicka, pockat pol hodiny, ci nahodou nevyvracia aj to ak bude v pohode, dalsia lyzicka, potom dve atd. Cely den len ryzu. Potom na druhy den uvarene kuracie maso do tej ryze, zase radsej castejsie ako naraz vela (ja som ho krmila aj 10x za den) az na stvrty den pridat granule, rozmocene. Moj je vysoko citlivy odvtedy na zaludok, takze ja to musim odvtedy robit takto, inac je to bludny kruh. Ak nechce zrat, tak ho ani nenut, zvycajne to potom aj tak vydavi. Ak zvracia aj po 12 hodinovej hladovke a tej jednej lyzicke ryze, tak veterinarovi, da vam nieco proti zvracaniu a na ukludnenie zaludka. Drzim palce, toto spolu s klbami (neviem, ci to nesuvisi s tym jeho troj tyzdennym postom v styroch mesiacoch) je moja nocna mora u steniat!

fromeli
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2005 22:34
- Nahlásit

No na čumáčku se to někdy nepozná.
Jinak souhlasím s tím, co napsala pigie.
Někdy je horší pro člověka vydržet nedat nic k jídlu.

fromeli
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2005 09:30
- Nahlásit

Tak co štěník?

pigie
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2005 15:57
- Nahlásit

Terri

Veru aj mna by zaujimalo, ako ste na tom

Terri
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2005 18:46 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Ahojte,
tak naštěstí všechno dobrý!!!!!!!!!!!! Štěník večer už nežral nic, spal a spal, ve tři ráno se dožadoval, tak dostal ten rohlík a jinak už normální nálada všechno. Ráno jsem riskla granule (pesa se mi zdál ok) a dobrý!!!
Takže to asi fakt bylo těmi slimáky, dneska jsem zvýšila intenzitu "fuj" a udělala jiný procházkový okruh a celý den v pohodě. Naštěstí.
Ozývám se až teď, protože pro změnu bylo od noci a teď celý den dost blbě mně. Asi jsem to vysála ze psa
Jdu si lehnout.
A díky všem!

pigie
To si musím někde stáhnout, díky za podrobný návod, kdyby něco...

pigie
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2005 19:40
- Nahlásit

Terri

Tak som rada. Mal iba "lahke" podrazdenie. Ono to chce prax v odhalovani toho, co je vazne, a co je iba take podrazdenie Ale naozaj si ma potesila, ze to tak je. Dufam, ze aj ty sa z toho vyspis a budes zajtra OK ako pesa

Anonymní
# Zasláno: 29 Srp 2005 08:49
- Nahlásit

Ahojky,tak naše pesa je OK.Slimáky nebaští,ale ukořistila trochu králičího hnoje.Teda ti naši mazánci mají ale chutě,co.A co Ty Terri.Jak jsi na tom.Už je líp?

Sara03
# Zasláno: 29 Srp 2005 08:51
- Nahlásit

Ten anonym jsem já.Zapomněla jsem se přihlásit.To jsou ta pondělní rána.

Anonymní
# Zasláno: 29 Srp 2005 09:35 - Změnil/a: Moderátor
- Nahlásit

Ahoj,
musela jsem dneska do práce, tak jsem trochu aspoň zaspala
Je to lepší, ale půjdu si koupit nějaké vitamíny
Pejsa už také nic, opravdu jen podráždění..
PS: pigie díky za vysvětlení kulhání

Terri

pigie
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2005 09:42
- Nahlásit

Terri

Jemine, dufam, ze som ta neurazila, ak ano tak som nechcela ;) Ale tak som pochopila, ze nechapes slovicku, prepac

Terri
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2005 09:46
- Nahlásit

pigie
ne ne, v pořádku, přesně tak, nepochopila jsem to a právě přemýšlela, co je to krivanie (a musela jsem se sobě smát, jak nechápu slovenštinu). Tak jsem se projistotu zeptala, neboť mě napadaly hrůzy s křivením končetin

pigie
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2005 10:14
- Nahlásit

Tak to nas nastasite zatial nepostihlo a dufam, ze uz ani nepostihne

Terri
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2005 11:01
- Nahlásit

pigie
Jsem tomu našemu hned prohlídla tlapky
řeč je krásná

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání